Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-11-06, 08:23 PM   #1
dresdn
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
Default TwinView UseDisplayDevice Problem 8756

Hello.

I'm trying to specify the primary monitor when using an external CRT using the UseDisplayDevice option as specified in the Readme for the new 8756 driver.

The problem is that when doing so, I only get my primary monitor (the laptop screen). If I disable the option, then both monitors come up, but the CRT is the primary, not my DFP.

The relevant part in my xorg.conf is this:

Code:
        Option          "TwinView"
        Option          "MetaModes" "DFP-0: 1920x1200, CRT-0: 1280x1024"
        Option          "TwinViewOrientation" "CRT-0 LeftOf DFP-0"
        Option          "SecondMonitorHorizSync" "31.5-71"
        Option          "SecondMonitorVertRefresh" "50.0-75.0"
        Option          "RenderAccel" "true"
        Option          "AllowGLXWithComposite" "true"
        Option          "UseDisplayDevice" "DFP"
The thing that throws me off is that in the Xorg.0.log, it detects both the CRT and the DFP, but then picks up the TwinView and UseDisplayDevice and complains about requesting TwinView with only 1 connected device.

Is there an option I am missing here? In the documenation, it says it is generally not recommended to use ConnectedMonitor.

Any ideas?

Thanks,
Mike

nvidia-bug-report.zip
dresdn is offline   Reply With Quote
Old 04-20-06, 04:29 PM   #2
tkbletsc
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Default Re: TwinView UseDisplayDevice Problem 8756

I believe this is the same issue discussed here:

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=54638

As far as I know, no solution exists as of the most recent (87.56) drivers.
tkbletsc is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 10:17 AM
XF86Config for a Quadro4 without TwinView? Twirlip NVIDIA Linux 1 10-09-02 11:36 AM
Twinview with TV-out karlaugust NVIDIA Linux 10 08-28-02 05:20 PM
How do I configure TwinView on Dell Inspiron rutgerclaes NVIDIA Linux 6 08-01-02 04:20 AM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 11:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.