Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-13-06, 01:42 AM   #37
belrog
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Angry Re: Asus A8N-VM (CSM) - new BIOS 0610 released, still no ACPI fix

Sound on Linux dont work.

It so stupid that ASUS have Dont think of Linux Users .

I have upgraded 3 Bios Relases from there website.
Currently using 902(beta) Which have no Changelog .... and not sure when they are gooing to
release the new stable version of it.

Things Was unable to get them working with this board:
Sound Sound Sound Sound...... Works on one side and a high pitch on the other side....

This Board is Making me Crazeeeeeee ...
Some one needs to take action on Asus for there Careless Attitude to help the customers.

I Wast almost 4 months with this Board.... Finally gooing to buy Tyan which support the
LinuxBIOS

PLS PLS PLS PLS dont get A8nVM Mbs.. they suck and wast ur time....
belrog is offline   Reply With Quote
Old 04-13-06, 05:51 AM   #38
seanyseansean
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 21
Default Re: Asus A8N-VM (CSM) - new BIOS 0610 released, still no ACPI fix

Quote:
Originally Posted by belrog
Sound on Linux dont work.

It so stupid that ASUS have Dont think of Linux Users .

I have upgraded 3 Bios Relases from there website.
Currently using 902(beta) Which have no Changelog .... and not sure when they are gooing to
release the new stable version of it.

Things Was unable to get them working with this board:
Sound Sound Sound Sound...... Works on one side and a high pitch on the other side....

This Board is Making me Crazeeeeeee ...
Some one needs to take action on Asus for there Careless Attitude to help the customers.

I Wast almost 4 months with this Board.... Finally gooing to buy Tyan which support the
LinuxBIOS

PLS PLS PLS PLS dont get A8nVM Mbs.. they suck and wast ur time....
It works fine with the rc4 alsa drivers that are available at the moment. I agree though that it's been too long to wait, but that's what you pay for being at the bleeding edge...
seanyseansean is offline   Reply With Quote
Old 04-13-06, 06:59 PM   #39
SiliconFiend
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
Default Re: Asus A8N-VM (CSM) - new BIOS 0610 released, still no ACPI fix

Quote:
Originally Posted by belrog
Sound on Linux dont work.

It so stupid that ASUS have Dont think of Linux Users .

I have upgraded 3 Bios Relases from there website.
Currently using 902(beta) Which have no Changelog .... and not sure when they are gooing to
release the new stable version of it.

Things Was unable to get them working with this board:
Sound Sound Sound Sound...... Works on one side and a high pitch on the other side....

This Board is Making me Crazeeeeeee ...
Some one needs to take action on Asus for there Careless Attitude to help the customers.

I Wast almost 4 months with this Board.... Finally gooing to buy Tyan which support the
LinuxBIOS

PLS PLS PLS PLS dont get A8nVM Mbs.. they suck and wast ur time....
I've had 4 great months with this board. Sure, it took some work to solve the various issues (BIOS & sound), it's been well worth it. The support I've found for the various issues has been great.

I'm currently using the alsa 1.0.10 drivers with this board with no squealing, over the SP/DIF output. I think the key is to add
Code:
options snd-hda-intel position_fix=1
to your modules.d file (or use alsa 1.0.11rc4 as the other poster mentioned).

Please don't curse this board because you were an early adopter. As such, you should expect to have to do some work to get it all going (in the current environment for Linux).
SiliconFiend is offline   Reply With Quote
Old 04-22-06, 11:24 PM   #40
goghgoner
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
Default Re: Asus A8N-VM (CSM) - new BIOS 0610 released, still no ACPI fix

I installed 0901 Beta in the BIOS when it was first posted above. 0901 does fix the ACPI error; however, I think that whenever my CPU Temp gets to 50 C, my computer reboots because of 0901. The only time my CPU Temp gets that high is when encoding videos. My BIOS setting for "CPU Target Temp" is 50 C. When the CPU hits 50 C, the system should increase the CPU fan speed instead of rebooting (happens in FC5 and Windows XP)

Other than that, everything has been fine and FC5 was a lot easier to install when I didn't have to rebuild the kernel afterwards to fix that bad DSDT table.

Last edited by goghgoner; 04-22-06 at 11:35 PM.
goghgoner is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus Bios bug nforceuser NVIDIA Linux 3 10-06-02 04:15 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.