Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-08-03, 05:30 PM   #1
juju
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 11
Send a message via Yahoo to juju
Default I can't get it to work under SUSE8.1 Professional

I have a Toshiba Satellite 2415-S205. It has tthe NVIDIA GeForce4 420 Go graphics card. I run NVchooser, buut it says to get a i386 version of suse 8.1, none exists on the site.

I am new to Linux, and desperately trying not to be so Windows dependant. Aany help in the department would be greatly appreciated...

Thanks to all... And good day to everybody..
juju is offline   Reply With Quote
Old 03-08-03, 05:52 PM   #2
bodo
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Zürich
Posts: 7
Default

Get the *.i586 drivers; they should work properly

Before you install the drivers, have a look into the HowTo file in order to see what's it all about.

cheers, bodo
bodo is offline   Reply With Quote
Old 03-08-03, 10:31 PM   #3
juju
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 11
Send a message via Yahoo to juju
Default I did and...

There's a margin of black on the right hand side
juju is offline   Reply With Quote
Old 03-09-03, 06:55 AM   #4
MrBug
Registered User
 
MrBug's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7
Default

look here, i got it to work:
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...&threadid=8409

But before you do this, you have to download these files:
http://download.nvidia.com/XFree86_4...use81.i586.rpm
and
http://download.nvidia.com/XFree86_4...use81.i586.rpm
__________________
bug:
1: general term for any insect or similar creeping or crawling invertebrate
2: a fault or defect in a system or machine [syn: glitch]
3: a small hidden microphone; for listening secretly
4: insects with sucking mouthparts and forewings thickened and leathery at the base;

Last edited by MrBug; 03-13-03 at 01:50 PM.
MrBug is offline   Reply With Quote
Old 03-09-03, 01:11 PM   #5
juju
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 11
Send a message via Yahoo to juju
Default Your link is broken....

I can't get to your solution...
juju is offline   Reply With Quote
Old 03-09-03, 01:26 PM   #6
MrBug
Registered User
 
MrBug's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7
Default

link fixed
__________________
bug:
1: general term for any insect or similar creeping or crawling invertebrate
2: a fault or defect in a system or machine [syn: glitch]
3: a small hidden microphone; for listening secretly
4: insects with sucking mouthparts and forewings thickened and leathery at the base;

Last edited by MrBug; 03-13-03 at 01:50 PM.
MrBug is offline   Reply With Quote
Old 03-10-03, 05:02 PM   #7
juju
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 11
Send a message via Yahoo to juju
Default

I did as suggeseted, and the problem still exists. I still haave a margin of black on the right hand side of my laptop. I believe I am having a difficult time configuring sax2. I hhaave the horitzontal and vertical refresh rates,but appearanly I am not telling the computer what it needs...

800 x 600 60/75 85/100
1024 x 768 60/75 85/100
1280 x 1024 60/75 85/100
1400 x 1050 60/75 85/100

all non-interlaced and at 16 M color.

So what next?
Attached Files
File Type: zip xf86config.zip (1.4 KB, 183 views)
juju is offline   Reply With Quote
Old 03-11-03, 11:57 AM   #8
MrBug
Registered User
 
MrBug's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7
Default

I think i know what your problem is. When you look at the windows nvidia driver, then it says: "Geforce Go Products not supported in the package". So, perhaps in the linux driver is also not working with go cards.
__________________
bug:
1: general term for any insect or similar creeping or crawling invertebrate
2: a fault or defect in a system or machine [syn: glitch]
3: a small hidden microphone; for listening secretly
4: insects with sucking mouthparts and forewings thickened and leathery at the base;

Last edited by MrBug; 03-13-03 at 01:51 PM.
MrBug is offline   Reply With Quote

Old 03-12-03, 10:55 AM   #9
mczombie
DELL Inspiron 8100
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 8
Default

try this howto
http://sdb.suse.de/en/sdb/html/wessels_3d.html
__________________
SuSE 8.2 Pro
DELL Inspiron 8100 A15
Geforce 2 Go
mczombie is offline   Reply With Quote
Old 03-13-03, 09:00 AM   #10
juju
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 11
Send a message via Yahoo to juju
Default

It's been a long day I thank everybody for their help. Keep the solutions coming, but for now I need a break...
juju is offline   Reply With Quote
Old 03-15-03, 07:09 AM   #11
juju
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany
Posts: 11
Send a message via Yahoo to juju
Default Okay, what now? NVIDIA GeForce4 420 Go Graphics Card..

This is becoming a real pain in the ass.... A well, nothing in life comes easy. Mr. Bug I do not understand, my XF86Config file says GeForce 4, just when I enable 3D, it looks like crap.
juju is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiseat X with two cards: used to work, now segfaulting Artefact2 NVIDIA Linux 10 06-26-12 05:22 PM
Ask Stack: What is the best way to divide work between developers? News Archived News Items 0 06-10-12 02:10 AM
295.40 Does not Work Had to downgrade to 295.33 Archmbc NVIDIA Linux 4 05-03-12 02:38 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.