Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-11-03, 01:08 PM   #13
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Sorry, but that didn't make a whole lot of sense...

Is tuxracer playable with the drivers in the state they were in after installing the GLX .tar.gz? If you edit your ~/.tuxracer/options file, there's a place where you can turn on FPS reporting; do that and post back with a general range of FPSes. On my box, I get anywhere from 100-"inf", depending on where Tux is at the time (the really high framerates come from when he's flying so high that he's above the camera, and so no ground is being rendered). I've got a Ti4200.

What's the problem with ut2k3?
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 03-11-03, 03:45 PM   #14
azote
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 20
Default

same as you from 100 to inf ...
but when I play ut2003 in 800x600 16 bits is SOOOOOOOOOO slow!!!

but if I reboot and go into windows and run it a 1024x7... is super fast ... with the same settings...

is this normal ???

because looks like every thing is loading ok ...

azote is offline   Reply With Quote
Old 03-11-03, 04:40 PM   #15
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

What's "SOOOOO slow" mean? Framerate?

I get anywhere from 10 in a large firefight with a bunch of bots, up to 60 or so (it's synced to my vblank, so it's capped at 60) when I'm alone in a fairly small area. So there are times when I'm lag-killed, of course, which sucks, but I don't have the cash to get a Ti 4600.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 03-11-03, 08:46 PM   #16
how
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Australia
Posts: 142
Default

yes.. tuxracer is working more than 3fps.
doesn't mean it is working properly.
everything else is slow.. opengl screensaver, quake2 1024 32bit under 30fps, quake3 under 20fps totally unreasonable!
specviewperf version 6 Awadvs-04 30fps
how is offline   Reply With Quote
Old 03-12-03, 07:57 AM   #17
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Quote:
Originally posted by how
quake2 1024 32bit under 30fps,
Sounds a lot like the problem I was having with a Radeon 7500LE last summer. Something was borked with the card, because I put the 7500LE that had been in the family's computer in, and framerates jumped up to 60fps or so in quake 2, with no driver changes at all (it was using X 4.2 and the DRI drivers at the time).

I returned the card and got a Ti4200.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 03-12-03, 08:46 PM   #18
azote
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 20
Default

I found What what wrong!!

Is a kernel issue!!

I boot with the paramater

Code:
acpi=off
and now my FPS are at ~3000!!!!!!!!!!!!

before they where ~500

but .. if I boot with that kernel parameter I DONT HAVE SOUND...... AND NO WIRELESS INTERNET CARD....


so is a question ... of SOUND or VIDEO

azote is offline   Reply With Quote
Old 03-12-03, 10:13 PM   #19
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Oh! Definitely interesting, and one fix to try to remember for that kind of thing...

What sound card are you using, and what driver -- Alsa or OSS -- and what module? What do you mean by "no sound" -- is your system logging any errors, or is it just not playing anything, or are the programs you're trying to use logging any errors to the terminal you're starting them from? (if you're not starting them from a terminal, try doing that)

What kind of wireless Internet do you have? Is it just a wireless NIC, or is there something strange going on hardware-wise? Which kernel module are you using?
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 03-12-03, 11:09 PM   #20
azote
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 20
Default

I got a weird pcmcia build in wireless card that uses hermes drivers....

And my sound is a Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801CA/CAM AC'97 Audio

both of this wont work if I dont use ACPI....

BUT!!!!!!!!!!!!!!


Ok I just Change my kernel to

gaming-sources 2.4.20-r1

using gentoo portage!!

here is their home page:

http://members.optusnet.com.au/ckolivas/kernel/



and now I can play UT2003 without using the acpi=off .... WITH sound!! and wireless

I get ~1500 FPS with this kernel... (better than ~500)

I can still get ~3000 with out sound and internet if I use the parameter for no acpi..




Thank you all for your help!!! I really did learn some stuff !! THANKS bwkaz
azote is offline   Reply With Quote

Old 03-18-03, 12:01 AM   #21
azote
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 20
Default

EVEN BETTER!!!!

I just compiled the kernel 2.5.64!!!!

and all my stuf work!!!

video ~3000FPS

sound! alsa! great

wireless is working great!!!

IM SO HAPPY!!

it was a kernel problem!!
azote is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia 173.14.35: Fedora 17 x86 terribly slow Mr Wolf NVIDIA Linux 25 07-02-12 01:44 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Multiple OpenGL applications and NVidia gbrauer NVIDIA Linux 7 09-01-02 04:47 PM
Slow OpenGL on 7.3 kl899 NVIDIA Linux 1 08-04-02 07:58 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.