Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-11-06, 07:38 AM   #1
~L~
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3
Default Blinking 6600gt

Hi,

I recently upgraded my GPU to 6600GT 128 MB and it is in general working fine. This is after I updated my mobo bios (MSI k8t Neo) and tweaked xorg with SWcursor and norenderextention. I can run Doom3 with high setting at 1280x1024 - but I would settle with medium quality if it would work properly. My monitor (Samtron 71S) goes in to standby mode rather often. It only happens for a few secs and I can keep moving - and getting killed while it's off. This is rather annoying. This generally happens in a rather dark place like when entering the airlock - rather peacefull place where nothing much is happening. Same thing happens with quake 4. Notably enemy territory for instance seems to work well.

Same kind of blinking happens when I play a movie with mplayer (Xv). If I switch from window to fullscreen, the monitor sometimes goes blank like it would resync or something. This happens also if I fast forward quickly.

If I would use -vo gl2 it would show tearing. If I then launch nvidia-settings and enable opengl sync, mplayer would just freeze upon launching. Same happens with glxgears as I would get a whopping 0.23 fps out of it.

I don't know if these problems are related or not, but maybe...

Any help would be appreciated!

I'm on amd64 gentoo using the latest nvidia-kernel/glx and xorg7.0.
As powersupply seems to be a common problem: I'm using Nexus 400W NX-4090. http://www.nexustek.nl/nx4090.htm
According to Nvidia-settings gpu temperature is around 56C when idle (fanspeed usually at 20 %) and ~80 when running doom3 (fan at 100%).

Any ideas?

Code:
Section "Monitor"
    Identifier  "LCD"
Option "DPMS"
EndSection

 Section "Device"
 Identifier "nvidia Monitor 2"
 Driver "nvidia"
 BusID "PCI:01:00:00"
 Option "NvAgp" "3"
 Option "SWCursor" "1"
 Option "NoRenderextension"
Option "RenderAccel" "1"
 Screen 0
 EndSection

Section "Screen"
   Identifier  "Peli"
    Device      "nvidia Monitor 2"
    Monitor     "LCD"
    DefaultDepth 24

    Subsection "Display"
        Depth      24
        Modes       "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubsection
EndSection
~L~ is offline   Reply With Quote
Old 07-11-06, 10:20 AM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Blinking 6600gt

Please generate and post an nvidia-bug-report.log immediately after experiencing this problem.

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Old 07-11-06, 10:46 AM   #3
~L~
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3
Default Re: Blinking 6600gt

Ok. I'll do that when I change the monitor again.

I borrowed another LCD from work today: LG L1715S.
I haven't tested extensively yet, BUT no blinking in doom3 nor quake4 nor mplayer. If I enable opengl sync, I get 75 fps in glxgears as expected and mplayer do not crash, but plays video smoothly without tearing. I did not expect this...

Now the little one needs attention, so I'll do some more tests later.

~L~

EDIT: opengl sync is not related as it hangs also with the new monitor when running two kde sessions. monitor and projector. With single monitor it works.

Last edited by ~L~; 07-11-06 at 11:34 AM.
~L~ is offline   Reply With Quote
Old 07-11-06, 03:06 PM   #4
~L~
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3
Default Re: Blinking 6600gt

mplayer bug report was taken from another yakuake terminal after the blinking.

quake report was taken from laptop via ssh when the display was constantly blinking.

I played the same position with the other monitor and it plays just fine.
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report_mplayer.log.zip (19.1 KB, 111 views)
File Type: zip nvidia-bug-report_quake.log.zip (17.8 KB, 108 views)
~L~ is offline   Reply With Quote
Old 07-11-06, 03:14 PM   #5
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: Blinking 6600gt

I don't see anything unusual in your bug reports.

Does this also reproduce with the 'nv' X driver?

Thanks,
-Lonni
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
blinking nvidia logo... mit NVIDIA Linux 7 09-30-02 05:05 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.