Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-01-03, 08:39 PM   #1
contrasutra
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2
Default extension "glx" missing

OK, I installed the new nvidia drivers (4349) and edited my xf86config file to remove the load "dri" and load "GLcore". The load "glx" was already in there. I also changed the driver to nvidia. X works fine, but when I try to run a 3D game, I get:

Xlib: Extension "GLX" missing on display ":0.0"

I assumed it was because the load "glx" was missing from the xf86config, but its there. What could be wrong. Do I need to add load "glx" to another file, or is it something else.

Im using a Geforce4MX 440 with 128MB of RAM.

I got no errors during install.

Thank you for any help.
contrasutra is offline   Reply With Quote
Old 04-01-03, 09:30 PM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Are you sure you're editing the correct XF86Config file? Can you post your /var/log/XFree86.0.log file?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-01-03, 09:58 PM   #3
Wolfman [TWP]
Geforce 8800 GTS 512
 
Join Date: Nov 2002
Location: Australia
Posts: 396
Default

You also need to add the following line to you XF86Config file.

Load "extmod" # 3D Extensions


Wolf
Wolfman [TWP] is offline   Reply With Quote
Old 04-01-03, 10:04 PM   #4
contrasutra
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2
Default

I solved it. There was a space between load dri and load glx. For some reason, that was stopping it from working. Does anyone know why a space would do that.
contrasutra is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM
RH7.3 and nForce - can't find the module dmw400 NVIDIA Linux 4 08-05-02 12:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.