Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-12-03, 01:40 AM   #1
Supernewby
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: 61.17N 150.02W
Posts: 4
Default mdk9.1/nvidia install prob solved!

After doing what I thought was a correct install and rebooting, the screen would flash three times and boot into text mode. I went back to the "nv" driver (see last paragaph about vi) and searched this forum and the mandrakeclub forum for clues.

I found one on the mdk-club that said that booting into failsafe is not a normal text mode and that the driver won't install properly for reasons that I didn't understand (a bit over my newby head). The problem is I didn't know of any other way to get out of Xwindows. Pressing cntrl-alt-backspace took me back to a graphical looking login with no other way to log in to text mode. I finally found a way.

In grahpics mode I opened the Mandrake Control Center and clicked on Hardware>XFdrake>Options>No>Quit.
That allowed me to reboot into the real text mode, 'cd' to the correct directory and 'sh' the ...4363.run file.

Now I just had to change to the "nvidia"' driver in the XF86Config-4 file and "startx" (or did I reboot before starting x?). Then I could go back to mdkcontrol center>hardware>xfdrake>options>yes>quit then reboot and ta! da! it's working! Man, I'm feelin like a geek already!

Anyway if your using vi for the first time (like me) to edit the config file I suggest the book "A PRACTICAL QUIDE TO LINUX" by Mark G Sobell. It's got a whole chapter on vi. You need to know the read command ":r XF86Config-4", the insert command ":i", the write command ":w! XF86Config-4" and quit ":q"
Happy Hackin!
Supernewby is offline   Reply With Quote
Old 05-12-03, 06:59 AM   #2
brewer13210
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Central New York
Posts: 9
Default

Alas, I should keep from getting my hopes up...it didn't work for me.

Well, I should qualify that. It works as long as I don't reboot the system. If I use the NVIDIA install script, afterwards I can log in to any user, the NVIDIA splash screen appears and then KDE starts. As soon as I reboot, I'm back to where I was before...the screen flashes a couple of times and the system locks.

System: Mandrake 9.1
Mobo: ABIT KD7 - VIA KT 400 chipset
Card: GF4 440 MX

Todd
brewer13210 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-03, 07:45 AM   #3
tsubasa
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: France ( Angouleme )
Posts: 105
Default hello

I will Test it, u think its not good to install in init 3 mode ?

It always not work on my KT333
:'(
tsubasa is offline   Reply With Quote
Old 05-12-03, 11:42 AM   #4
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default

it's not good to install in runlevel 5, one must go into level 3, but not with the failsafe, for some reason Ican't remember. one can '/etc/init.d/dm stop' to kill the display manager and '/etc/init.d/dm start' to start it again. I think that would be a lot easier...

if it works but not when you reboot: try 'insmod nvidia' or add nvidia to the /etc/modules.conf file...

I think this happens when you did not exited X the right way...

one can go to text login by pressing CTRL-ALT-F1 and log in as root and kill the display manager from there...
__________________
Alien is my name and headbiting is my game.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-03, 04:57 AM   #5
tsubasa
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: France ( Angouleme )
Posts: 105
Default

Always dont work for me
tsubasa is offline   Reply With Quote
Old 05-28-03, 03:50 PM   #6
zdra
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 1
Default

nothing work with me... I think it's impossible to install a g3 on linux mdk9.1.
zdra is offline   Reply With Quote
Old 05-29-03, 03:06 AM   #7
tsubasa
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: France ( Angouleme )
Posts: 105
Default hello

my Kt333 mobo and my G3ti500 are always in the mood
tsubasa is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mageia 2 Cannot Install 71.86.15 for Riva TNT/TNT2 kbulgrien NVIDIA Linux 3 06-29-12 08:27 AM
nForce + RedHat 7.3 Success Story rtz NVIDIA Linux 47 02-15-03 02:20 AM
Red Hat null(limbo beta 3), guide to install Nvidia Drivers utiel NVIDIA Linux 21 09-30-02 05:32 PM
can't install old det's after 40.41's m!n!0n NVIDIA Windows Graphics Drivers 1 09-16-02 11:58 AM
Getting bizarre errors with driver install clutch NVIDIA Linux 1 09-14-02 09:53 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.