Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-20-03, 05:48 AM   #1
Gutko
Registered User
 
Gutko's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Poland
Posts: 12
Default GF4 460Go on laptop + 4363 = help

It is Toshiba Satelite 1950-801.
I tried installer and tarball of 4363 . Always the same effect. Pink screen with vertical lines. Module loads ok.
Mandrake 9.1
GF4 460Go 64mb.
I use LCD, no other crt's
P4 2.8G
vga bios 4.17.00.74
No errors in logs!!!

--------
CONFIG:

# File generated by XFdrake.

# ************************************************** ********************
# Refer to the XF86Config man page for details about the format of
# this file.
# ************************************************** ********************

Section "Files"
# Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated together)
# By default, Mandrake 6.0 and later now use a font server independent of
# the X server to render fonts.
FontPath "unix/:-1"
EndSection

Section "ServerFlags"
#DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort)
#DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching)
AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse doesn't work
EndSection

Section "Module"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "v4l" # Video for Linux
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx" # 3D layer
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard1"
Driver "Keyboard"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "pl"
Option "XkbCompat" ""
Option "XkbOptions" ""
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/usbmouse"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "monitor1"
VendorName "Generic"
ModelName "Flat Panel 1280x1024"
HorizSync 31.5-67
VertRefresh 50-75

# Sony Vaio C1(X,XS,VE,VN)?
# 1024x480 @ 85.6 Hz, 48 kHz hsync
ModeLine "1024x480" 65.00 1024 1032 1176 1344 480 488 494 563 -hsync -vsync

# TV fullscreen mode or DVD fullscreen output.
# 768x576 @ 79 Hz, 50 kHz hsync
ModeLine "768x576" 50.00 768 832 846 1000 576 590 595 630

# 768x576 @ 100 Hz, 61.6 kHz hsync
ModeLine "768x576" 63.07 768 800 960 1024 576 578 590 616
EndSection

Section "Device"
Identifier "device1"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "NVIDIA GeForce4 (generic)"
Driver "nv"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "screen1"
Device "device1"
Monitor "monitor1"
DefaultColorDepth 16

Subsection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubsection

Subsection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubsection

Subsection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubsection

Subsection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubsection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "layout1"
InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
Screen "screen1"
EndSection
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (30.2 KB, 119 views)

Last edited by Gutko; 05-23-03 at 04:39 AM.
Gutko is offline   Reply With Quote
Old 05-22-03, 06:31 PM   #2
Gutko
Registered User
 
Gutko's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Poland
Posts: 12
Default

OK I managed to make it work.

In modules.conf:
options nvidia NVreg_Mobile=2

In Device section of Xconfig-4:

Option "IgnoreEDID" "1"

but it only works in max resolution of my laptop which is 1280x1024. gf4 460go is to slow for gaming in such high resolutions.when I try to set lower res of desktop in X or lower res in game, screen splits horizontally in two parts with gray bars.....

Is there any way to set lower resolutuions properly in my case?

Last edited by Gutko; 05-22-03 at 06:38 PM.
Gutko is offline   Reply With Quote
Old 06-04-03, 09:49 AM   #3
nightshadow
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 15
Default

You are not using Nvidia 3D acceleration.

In your XF86Config, Device is "nv", meaning you are using Opensource driver from XFree without 3D acceleration.
use nvidia instead.
nightshadow is offline   Reply With Quote
Old 07-05-03, 03:25 AM   #4
CompilerLite
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wisconsin
Posts: 16
Send a message via Yahoo to CompilerLite
Default

I'm currently having the same issue on my Toshiba 1955-s801 Geforce 440 Go 32MB. I get the pink psychedelic screen. My default res of my screen is supposed to be 1024x768. I've changed the module.conf to every setting possible it seems and no success. If you get your fully running can you send me a copy of your XF86Config. I never had this issue with the old 4191 drivers. I even got TwinView running good. What really sucks is that I'm a developer just making the switch from windows to linux coding and wanted to work on graphic rendering under linux. Ah the joys of being a geek, ah nerd, ahhhhh IT Professional hmmmm. uber geek IT Professional student.

That sounds better.
CompilerLite is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
302.11 driver only allows native resolution settings of laptop DFP darinmiller NVIDIA Linux 2 05-30-12 03:45 PM
Someone please show me the difference in image quality on a ATI 9700 pro vs a GF4 ti? imtim83 Other Desktop Graphics Cards 70 10-22-02 01:25 AM
GF4 Go Toshiba - wtf is the deal?? Azreal?? Tabs NVIDIA Windows Graphics Drivers 1 09-28-02 11:24 PM
GeForce4 image quality - need some HONEST opinions ErrorS NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 24 08-22-02 06:39 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.