Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-07-06, 06:05 AM   #1
kaeptn
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Default 1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem

Dear all,

today I upgraded from 1.0.8776 to 1.0-9631. I had enabled X-Composite option and with the 8776 driver I could use GLX together with the X-composite extension on my TwinView x.org 6.9.0.
With the 9631 driver I can't use GLX anymore when X-composite is enabled, if I start glxgears I get 0.2 fps returned by glxgears but can't see any output.
If I disable the X-composite extension GLX is working fine like before.

Nothing noticeable in the logs, at least I couldn't find any difference to the 1.0.8776 logs, so I avoid posting it here.

System is RELENG_6, card is GeForce 7300 GS, xorg.conf appended

Btw. Why are these drivers supposed to rely on compat5? If I simply link /lib/libm.so.4 to /lib/libm.so.3 everything is working fine. Not relevant to this problem because I went the proposed way and compiled compat5 options into the kernel and installed compat5 to make sure it's not my setup which causes the problem.

Thanks a lot,

-Harry

Section "ServerLayout"
Identifier "X.org Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"

# FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
# FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/bitstream-vera/"
FontPath "/usr/local/share/ghostscript/fonts/"
FontPath "/usr/local/share/fonts/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/agfa/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/brother/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/URW"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/vista"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/windows"
EndSection

Section "Module"

# Load "speedo"
# Load "record"
# Load "xtrap"
Load "bitmap" #Like NVIDIA-Readme advises
Load "extmod"
Load "dbe"
Load "type1"
Load "glx"
Load "freetype"
# Load "dri" #no DRI for NVIDIA
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc102"
Option "XkbLayout" "de"
Option "XkbVariant" "nodeadkeys"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "Auto"
Option "Device" "/dev/sysmouse"
Option "Buttons" "5"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "LG"
ModelName "L1710"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "GBT GeForce 7300 GS"
Driver "nvidia"
VendorName "nVidia Corporation"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "GBT GeForce 7300 GS"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "NvAGP" "3" #Attempt FreeBSD-AGP="2" before NVIDIA-AGP="1"
Option "TwinView"
Option "NoLogo" "0"
Option "UseEdidFreqs" "true"
Option "HorizSync" "CRT-0: 40-70; DFP-0: 40-70"
Option "VertRefresh" "CRT-0: 60; DFP-0: 60"
Option "TwinViewOrientation" "CRT-0 RightOf DFP-0"
Option "MetaModes" "1280x1024,1280x1024"
Option "UseDisplayDevice" "DFP-0, CRT-0"
Option "CursorShadow" "true" #NON-STANDARD
Option "CursorShadowAlpha" "80" #NON-STANDARD
Option "CursorShadowXOffset" "4"
Option "CursorShadowYOffset" "2"
Option "RenderAccel" "true"
Option "AllowGLXWithComposite" "true"
Option "DamageEvents" "true"
Option "DisableGLXRootClipping" "true"
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1280x1024"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
# Option "Composite" "Enable"
Option "RENDER" "Enable"
EndSection
kaeptn is offline   Reply With Quote
Old 02-28-07, 09:02 PM   #2
norbot
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9
Default Re: 1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem

Did you ever find a solution to this? I am experiencing the exact same problem using

* the 1.0.9746_1 driver with Modular X 7.2 on a 7600GS card, and
* the 1.0.9746_1 driver with X 6.9 and an on-board 6500

Has anybody been able to get composite to work with GLX?

Cheers.
norbot is offline   Reply With Quote
Old 04-18-07, 07:27 AM   #3
frase
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 15
Default Re: 1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem

same problem here - and same solution (which isn't exactly desirable)

7600GT, RELENG_6 with X.Org 7.2, nvidia driver 1.0.9746_1

does anybody know of a workaround?

t
frase is offline   Reply With Quote
Old 10-13-07, 02:04 PM   #4
norbot
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9
Default Re: 1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem

After updating to Xorg 7.3, FBSD stable 6.2, and Nvidia drivers 100.14.19, composite+GL now works for me. I also applied the mutex patch discussed in another thread.

OpenGL applications, in general, appear to work a lot better now. Even without composite enabled, I used to get "stuttering" in the GL application when another application updated a window. This doesn't seem to happen anymore -- or at least it is significantly less frequent.

Thanks!
norbot is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM
Problem with GLX(?) Nykolas NVIDIA Linux 4 08-12-02 02:24 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.