Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-17-07, 12:17 PM   #1
pipa
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 6
Default NVidia installed in "init 1", error message "low graphic mode"

I think I messed up my video driver.
I tried to install the NVidia driver from the NVidia website. I downloaded the driver and tried to install it in console mode (no X server). After doing
Code:
sh NVIDIA_..........
The system warned me that I should run it a "init 3", but I still ran it in "init 1". The installation compiled a "kernel" and notified that it has installed the driver.

After that when i logged in, ubuntu warned me that i am running ubuntu in "low graphic mode". I went ahead and saw my screen resolution to be 800X600. There is only one other option for screen resolution, that is 640X400.

I tried looking up on the internet for fixing this problem.

1. ENVY: it doesn't work as it says that it not good for my operating system (i have 7.10 gusty)
2. Adding horizontal and vertical sync to the xorg.conf file, it doesn't work either.
3. Trying to replace xorg.conf with xorg.conf.backup, it doesn't work either
4. "disabling driver" from the system->administration->restricted devices, it works and gives me plenty of screen resolution options. The ony problem is, the problem reverts back as soon as I enable the driver again.

I am ready to give further info if required.

Can you guys please help me out?

Thanks.
pipa is offline   Reply With Quote
Old 10-17-07, 08:37 PM   #2
pipa
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 6
Default Re: NVidia installed in "init 1", error message "low graphic mode"

Anybdy?
pipa is offline   Reply With Quote
Old 10-17-07, 09:27 PM   #3
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: NVidia installed in "init 1", error message "low graphic mode"

See the forum sticky posts.
netllama is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.