Go Back   nV News Forums > Software Forums > Networking And Security

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-19-07, 01:17 PM   #1
911medic
Is it football season yet
 
911medic's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Near Minneapolis, MN
Posts: 715
Default At my wits' end...

I recently upgraded my router (see this thread) from an OLD Belkin 802.11b/WEP-only unit to a shiny new Linksys WRT54GL. I was able to get my laptop connected w/WPA2 enabled and everything's peachy there. Just today, I finally replaced my kid's old USB 802.11b adapter with a "g" model (the old one didn't support WPA), and it's up & running just fine.

My problem is that I cannot get my wife's work laptop (a new Dell) to properly connect wirelessly. This has been the case from day 1 of the new router. She's been connecting via hard line since then.

Using Windows' Wireless Zero Config, I'm able to get it to take the WPA2 key (it wouldn't using the Dell wireless utility), and it connects to the router, but then comes up with a message that the connection has "little or no connectivity."

I've made sure the MAC address isn't being filtered, and I can look in the router control panel and see the MAC address of the laptop, so I know they're "seeing" each other.

But for the life of me I can't get it to functionally connect.

Any ideas?
__________________
E4300 @ 3GHz (lapped) || Tuniq Tower 120 (lapped) || Gigabyte EP45-UD3L || eVGA 8800GTS 640MB @ 648/1512/999 || 6GB DDR2-800 @ 5-5-5-15|| 74GB Raptor || 80GB Caviar || 250GB WD || Corsair HX520W || Samsung 225BW 22" LCD (1680x1050) || X-Fi XtremeGamer || Win7 RC x64 || Antec SX1040BII Server Tower || Altec-Lansing ATP3 Speakers
No comprehension to fail; I vacuum the wind for my sail
Can't be the rest; Let others waste my time?
Owning success is the bottom line

911medic is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 01:54 PM   #2
lduguay
Un-Ripped
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal, Canaduh!
Posts: 1,968
Default Re: At my wits' end...

DHCP server is enabled right? Have you tried a static address on her laptop.
__________________

Evga X58|I7 965 3.8GHz|Ultra 120 Extreme|Evga GTX 480 SC|2 x Intel X25-M 80GB RAID 0|Intel 520 - 240 GB|WD Black Caviar 1TB|6GB Corsair XMS3 1600C8 |Corsair 1000W PSU|Antec Twelve-Hundred|DELL U3011|Logitech G500|Logitech G19
lduguay is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:28 PM   #3
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: At my wits' end...

Quote:
Originally Posted by lduguay
DHCP server is enabled right? Have you tried a static address on her laptop.
that's what i was going to say, try a static IP.
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:37 PM   #4
zoomy942
 
zoomy942's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bellevue, ID
Posts: 5,338
Send a message via AIM to zoomy942 Send a message via MSN to zoomy942
Default Re: At my wits' end...

since its a dell, your best bet is to download the Dell Wireless software and try that to confirm that everything works right. on HP tablets, i have a ton more luck using the intel wireless application than the windows zero config stuff.

trust me, try it.
zoomy942 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:43 PM   #5
911medic
Is it football season yet
 
911medic's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Near Minneapolis, MN
Posts: 715
Default Re: At my wits' end...

Quote:
Originally Posted by zoomy942
since its a dell, your best bet is to download the Dell Wireless software and try that to confirm that everything works right. on HP tablets, i have a ton more luck using the intel wireless application than the windows zero config stuff.

trust me, try it.
I have. I can't even get it to get this far using the Dell software. It won't accept the WPA2 key. It says it wants a key that is "between 8 and 63 characters long," and the key everything else uses is 64 characters long (generated by a key generator). I even tried shortening the key by 1 character (in both the router and the Dell software), and it still didn't work. Switched to Windows Zero software, plugged in the key, and it connects to the router, but has "limited or no connectivity."
__________________
E4300 @ 3GHz (lapped) || Tuniq Tower 120 (lapped) || Gigabyte EP45-UD3L || eVGA 8800GTS 640MB @ 648/1512/999 || 6GB DDR2-800 @ 5-5-5-15|| 74GB Raptor || 80GB Caviar || 250GB WD || Corsair HX520W || Samsung 225BW 22" LCD (1680x1050) || X-Fi XtremeGamer || Win7 RC x64 || Antec SX1040BII Server Tower || Altec-Lansing ATP3 Speakers
No comprehension to fail; I vacuum the wind for my sail
Can't be the rest; Let others waste my time?
Owning success is the bottom line

911medic is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:46 PM   #6
zoomy942
 
zoomy942's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bellevue, ID
Posts: 5,338
Send a message via AIM to zoomy942 Send a message via MSN to zoomy942
Default Re: At my wits' end...

have you tried a differnt encryption method just to see the dell connect>?
zoomy942 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:47 PM   #7
911medic
Is it football season yet
 
911medic's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Near Minneapolis, MN
Posts: 715
Default Re: At my wits' end...

Quote:
Originally Posted by lduguay
DHCP server is enabled right? Have you tried a static address on her laptop.
If you mean on her laptop, under the TCP/IP settings, then yes. Under "Advanced TCP/IP Settings" it has DHCP enabled.

If you mean in the router's settings, it is set to "Automatic Configuration--DHCP" and "DHCP Server" is set to "enable."

I have not tried a static IP on her laptop. Honestly, I'm not sure how to do this.
__________________
E4300 @ 3GHz (lapped) || Tuniq Tower 120 (lapped) || Gigabyte EP45-UD3L || eVGA 8800GTS 640MB @ 648/1512/999 || 6GB DDR2-800 @ 5-5-5-15|| 74GB Raptor || 80GB Caviar || 250GB WD || Corsair HX520W || Samsung 225BW 22" LCD (1680x1050) || X-Fi XtremeGamer || Win7 RC x64 || Antec SX1040BII Server Tower || Altec-Lansing ATP3 Speakers
No comprehension to fail; I vacuum the wind for my sail
Can't be the rest; Let others waste my time?
Owning success is the bottom line

911medic is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:51 PM   #8
zoomy942
 
zoomy942's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bellevue, ID
Posts: 5,338
Send a message via AIM to zoomy942 Send a message via MSN to zoomy942
Default Re: At my wits' end...

i dont agree with making a static ip. if the other dives grab a dhcp address fine, so thats not the problem. through the troubleshooting, it seemjs like a software issue nwith your dell. i am sure you altready got newer drivers, so i would for testing, try a different encryption method. wpa or wep; just to see it connect.
zoomy942 is offline   Reply With Quote

Old 10-19-07, 02:53 PM   #9
911medic
Is it football season yet
 
911medic's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Near Minneapolis, MN
Posts: 715
Default Re: At my wits' end...

Quote:
Originally Posted by zoomy942
i dont agree with making a static ip. if the other dives grab a dhcp address fine, so thats not the problem. through the troubleshooting, it seemjs like a software issue nwith your dell. i am sure you altready got newer drivers, so i would for testing, try a different encryption method. wpa or wep; just to see it connect.
I will give another encryption method a try.

I am very limited with what I can update on her laptop. Her IT department is very strict about changes, and if she has some other problem down the road and they see that she has different drivers loaded, they will chastise her like a kindergartner in the principal's office.
__________________
E4300 @ 3GHz (lapped) || Tuniq Tower 120 (lapped) || Gigabyte EP45-UD3L || eVGA 8800GTS 640MB @ 648/1512/999 || 6GB DDR2-800 @ 5-5-5-15|| 74GB Raptor || 80GB Caviar || 250GB WD || Corsair HX520W || Samsung 225BW 22" LCD (1680x1050) || X-Fi XtremeGamer || Win7 RC x64 || Antec SX1040BII Server Tower || Altec-Lansing ATP3 Speakers
No comprehension to fail; I vacuum the wind for my sail
Can't be the rest; Let others waste my time?
Owning success is the bottom line

911medic is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:54 PM   #10
911medic
Is it football season yet
 
911medic's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Near Minneapolis, MN
Posts: 715
Default Re: At my wits' end...

I'm taking some screenshots of my router settings and her laptop settings. I'll post them here and see if anyone sees somthing obvious that I'm missing.
__________________
E4300 @ 3GHz (lapped) || Tuniq Tower 120 (lapped) || Gigabyte EP45-UD3L || eVGA 8800GTS 640MB @ 648/1512/999 || 6GB DDR2-800 @ 5-5-5-15|| 74GB Raptor || 80GB Caviar || 250GB WD || Corsair HX520W || Samsung 225BW 22" LCD (1680x1050) || X-Fi XtremeGamer || Win7 RC x64 || Antec SX1040BII Server Tower || Altec-Lansing ATP3 Speakers
No comprehension to fail; I vacuum the wind for my sail
Can't be the rest; Let others waste my time?
Owning success is the bottom line

911medic is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:56 PM   #11
zoomy942
 
zoomy942's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bellevue, ID
Posts: 5,338
Send a message via AIM to zoomy942 Send a message via MSN to zoomy942
Default Re: At my wits' end...

ill keep an eye on this thread for a while so post away.

i bet you lunch a different encryption method will work.
zoomy942 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-07, 02:57 PM   #12
911medic
Is it football season yet
 
911medic's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Near Minneapolis, MN
Posts: 715
Default Re: At my wits' end...

Quote:
Originally Posted by zoomy942
ill keep an eye on this thread for a while so post away.

i bet you lunch a different encryption method will work.
You may be right, but that would sort of defeat the whole purpose of me getting this new router, so I hope not.
__________________
E4300 @ 3GHz (lapped) || Tuniq Tower 120 (lapped) || Gigabyte EP45-UD3L || eVGA 8800GTS 640MB @ 648/1512/999 || 6GB DDR2-800 @ 5-5-5-15|| 74GB Raptor || 80GB Caviar || 250GB WD || Corsair HX520W || Samsung 225BW 22" LCD (1680x1050) || X-Fi XtremeGamer || Win7 RC x64 || Antec SX1040BII Server Tower || Altec-Lansing ATP3 Speakers
No comprehension to fail; I vacuum the wind for my sail
Can't be the rest; Let others waste my time?
Owning success is the bottom line

911medic is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Base mosaic and rotation? happyfunbot NVIDIA Linux 5 07-13-12 12:23 PM
Motorola proposes way to end patent war with Microsoft News Archived News Items 0 06-21-12 08:30 AM
It's The End Of E3 As We Know It, And I'm Feeling Fine News Archived News Items 0 06-11-12 01:50 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.