Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-30-07, 02:39 PM   #13
THX_1138
since Pong
 
THX_1138's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Burgos, Spain
Posts: 28
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

well, i´ve seen in several webs that the SLI doesnt work.
I am the friend of Jonelo, so i can confirm that those screenshoots are from CRYSIS SLI WORKING, from my PC.

All of you knows Jonelo, the master of the screens, so we ussually play together and he ask me if i can explain you how i could make the Sli worls.

I registered here, and i got a bad surprise when i see that i was the only one who runs crysis with Sli enabled.

1680x1050, VISTA32 updated, ForceWare 169.01 beta


Frist of all, FORGET NHANCER, uninstall it, nhancer was obsolete. dont help to manage sli at all, you should get less performance with nhancer.

Then clean registry , clean all nhancer remainings.
Then uninstall your current display drivers from vista panel control, reboot and clean the registry. For that cleaning i ussually use CCleaner, there are a lot of registry cleaners out there, but ccleaner dont make mistakes and clean what you need.

So then install normally 169.01 or 169.04 new beta forcewares. after usually reboot, enter Nvidia control panel and ENABLE SLI, you got a blank screen, dont turn off the computer... WAIT
If you got a popup from Vista askin you to hibernate the system , cancel the action.

When Sli is on for first time, you can fell it cause all the icons of your desktop messed up.

Then Go to Nvidia Control Panel 3D SLi profiles, search crysis one, and i only touch two things from there, ALWAYS in all games I pick up the SINGLE DISPLAY MODE, cause i run in a single monitor.

Then cause in crysis i put AA off, i turn off too AA gamma correction in drivers. Aply the two changes and you got Crysis running in SLI with the usually 80% increased performance.

I run with Sli in 95% of games, Sli works great.

English isnt my mother language so if you understand me is enought




THX_1138 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-07, 02:58 PM   #14
Paddywak
Registered User
 
Paddywak's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: England
Posts: 203
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Thanks for that THX_1138 ... ...

SLi on my system just doesn't seem to make a difference and I do all of what you say you do ... very strange.
__________________
i7 • X58 • 2 480's • 12GB DDR 3 • 150GB VelociRaptor • 1TB • 1000W • X-Fi • FX5051 • TJ07B • TH2G-D • 3 x Dell 2405 FPW
Paddywak is offline   Reply With Quote
Old 10-30-07, 06:19 PM   #15
Assi9
Registered User
 
Assi9's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 62
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Quote:
Originally Posted by THX_1138
well, i´ve seen in several webs that the SLI doesnt work.
I am the friend of Jonelo, so i can confirm that those screenshoots are from CRYSIS SLI WORKING, from my PC.

All of you knows Jonelo, the master of the screens, so we ussually play together and he ask me if i can explain you how i could make the Sli worls.

I registered here, and i got a bad surprise when i see that i was the only one who runs crysis with Sli enabled.

1680x1050, VISTA32 updated, ForceWare 169.01 beta


Frist of all, FORGET NHANCER, uninstall it, nhancer was obsolete. dont help to manage sli at all, you should get less performance with nhancer.

Then clean registry , clean all nhancer remainings.
Then uninstall your current display drivers from vista panel control, reboot and clean the registry. For that cleaning i ussually use CCleaner, there are a lot of registry cleaners out there, but ccleaner dont make mistakes and clean what you need.

So then install normally 169.01 or 169.04 new beta forcewares. after usually reboot, enter Nvidia control panel and ENABLE SLI, you got a blank screen, dont turn off the computer... WAIT
If you got a popup from Vista askin you to hibernate the system , cancel the action.

When Sli is on for first time, you can fell it cause all the icons of your desktop messed up.

Then Go to Nvidia Control Panel 3D SLi profiles, search crysis one, and i only touch two things from there, ALWAYS in all games I pick up the SINGLE DISPLAY MODE, cause i run in a single monitor.

Then cause in crysis i put AA off, i turn off too AA gamma correction in drivers. Aply the two changes and you got Crysis running in SLI with the usually 80% increased performance.

I run with Sli in 95% of games, Sli works great.

English isnt my mother language so if you understand me is enought




What you guys may have done is mix up your screenshots. The high FPS one is running on Single GPU, and the lower one is running either AFR2 or AFR1.

You should check your CP again, and you will probably see that under the crysis profile, it is running as Single GPU. This is the setting to get good performance. If you change it to any of the SLI modes, the performance will drop like a rock.
__________________
EVGA 680i SLI Mobo
Intel C2Duo 6420 @ 3.2Ghz
Zalman 9500 LED
2GB Patriot PC-800
2x BFG 8800 GTX OC2 in SLI
Assi9 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-07, 07:12 PM   #16
newfiejudd
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 135
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Well withthe new Drivers and Nhancer removed. I do get a few more FPS. up from the sldie show 10-14 at 1680X1050 with everything maxxed and 2aa, up to 15-23 fps. Sometimes I can even hit over 30fps now.

Hopefully they get the SLI issues corrected soon. This game is a massive step forward.
__________________
Intel QX6850 Extreme
Asus Striker extreme 680i
EVGA 750i @ 3.5 Ghz
EVGA GTX 280(Soon to be SLI)
4 Gigs of Corsair 8500
Vista 32/ Vista 64
Cosmos S Case
X-Fi Extreme Gamer
TT Extreme 120
newfiejudd is offline   Reply With Quote
Old 10-30-07, 07:18 PM   #17
Dazz
"TOON ARMY!"
 
Join Date: Jul 2002
Location: Newcastle, United Kingdom
Posts: 5,138
Send a message via AIM to Dazz
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

WTF how can you buys play at 18fps!! I play on high and even then it's not really as smooth as i would like it. Never mind Vhigh. Which i find completely unplayable.
__________________
"Never interupt your enemy when he is making a mistake."

Processor: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition @ 4.25GHz
Motherboard: Gigabyte GA-990FXA-UD3
Graphics: ASUS ENGTX470
Memory: 4GB Kingston HyperX Blu PC12800 DDR3
Monitor: LG E2260V-PN Full HD WLED 22" & DELL 20" 2005FPW,
Power: Coolermaster Silent Pro Modular 850w PSU
Sound: Logitech Z5500 Digital.
Cooling: Thermalright Silver Arrow.
1st Storage: Kingston V100 SSDNow128GB SSD
2nd Storage: Samsung Spinpoint F1 750GB
Dazz is offline   Reply With Quote
Old 10-31-07, 04:01 AM   #18
K007
 
K007's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Australia, Sydney
Posts: 9,406
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Quote:
Originally Posted by Assi9
SLI is not enabled in the Demo. It will be functioning in the full release via patch from Nvidia.
Its hard to say SLI is not enabled in the demo when it is there...

The question is..is SLI optimized by both driver and the game.

I would doubt we will see a huge gain on SLI users who already have SLI running, unless there was a major driver issue.

ATM i am getting 90-100% max green bars on my GX2...so unless the engine is going to be optimized...i am not sure how a driver can give out more juice.
K007 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-07, 05:11 AM   #19
Paddywak
Registered User
 
Paddywak's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: England
Posts: 203
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Quote:
Originally Posted by K007
Its hard to say SLI is not enabled in the demo when it is there...

The question is..is SLI optimized by both driver and the game.

I would doubt we will see a huge gain on SLI users who already have SLI running, unless there was a major driver issue.

ATM i am getting 90-100% max green bars on my GX2...so unless the engine is going to be optimized...i am not sure how a driver can give out more juice.
My point is ... for me there is no difference in fps ... between one card and SLi.

Are your fps the same if you turn off SLi ?
__________________
i7 • X58 • 2 480's • 12GB DDR 3 • 150GB VelociRaptor • 1TB • 1000W • X-Fi • FX5051 • TJ07B • TH2G-D • 3 x Dell 2405 FPW
Paddywak is offline   Reply With Quote
Old 10-31-07, 05:31 AM   #20
THX_1138
since Pong
 
THX_1138's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Burgos, Spain
Posts: 28
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Quote:
Originally Posted by Paddywak
My point is ... for me there is no difference in fps ... between one card and SLi.

Are your fps the same if you turn off SLi ?
ALL SETTINGS VERY HIGH no AA

-----------Single-----------------Sli---------







enought??
THX_1138 is offline   Reply With Quote

Old 10-31-07, 05:37 AM   #21
Paddywak
Registered User
 
Paddywak's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: England
Posts: 203
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

I have seen that ... I just don't get any difference.
__________________
i7 • X58 • 2 480's • 12GB DDR 3 • 150GB VelociRaptor • 1TB • 1000W • X-Fi • FX5051 • TJ07B • TH2G-D • 3 x Dell 2405 FPW
Paddywak is offline   Reply With Quote
Old 10-31-07, 05:50 AM   #22
THX_1138
since Pong
 
THX_1138's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Burgos, Spain
Posts: 28
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Quote:
Originally Posted by Paddywak
I have seen that ... I just don't get any difference.
thats your configuration, only that. you run Single display mode?? Driver version?? nhancer there??
THX_1138 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-07, 05:56 AM   #23
Paddywak
Registered User
 
Paddywak's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: England
Posts: 203
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Quote:
Originally Posted by Paddywak
Thanks for that THX_1138 ... ...

SLi on my system just doesn't seem to make a difference and I do all of what you say you do ... very strange.
As I said here ... exactly as yours is.
__________________
i7 • X58 • 2 480's • 12GB DDR 3 • 150GB VelociRaptor • 1TB • 1000W • X-Fi • FX5051 • TJ07B • TH2G-D • 3 x Dell 2405 FPW
Paddywak is offline   Reply With Quote
Old 10-31-07, 07:00 AM   #24
THX_1138
since Pong
 
THX_1138's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Burgos, Spain
Posts: 28
Default Re: Crysis SLi Perfromance Feedback

Quote:
Originally Posted by Paddywak
As I said here ... exactly as yours is.
You got and Sli with 580w¿?

I change an m12 seasonic 700w cause cant support the gtx sli without overheat on the second card, Sli never runs well with 700w, poor performance, nosisy fans, graphic corruptions...., so i think if you ride 580w you need more power.


edit: sorry a dont see you got 2 tagans in. If you conenct one card each tagan , got to be enought.

Maybe the amd???

I run with c2d, perhaps is your chipset.
THX_1138 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
680 GTX SLI + 560 Physx bench for those interested gerardfraser NVIDIA GeForce 600 Series 2 06-20-12 05:34 AM
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 08:20 AM
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 11:12 PM
Now Available - Crysis 2 Maximum Edition News Archived News Items 0 05-29-12 06:30 PM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-31-02 12:59 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.