Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-16-07, 08:09 PM   #109
Xion X2
Registered User
 
Xion X2's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: U.S.
Posts: 6,701
Default Re: Crysis Screenshot Thread

Quote:
Originally Posted by SlickRig
Im sure the editor pic has less jaggies than the first pic (if you examine it with a microscope) but the fact is that you have so much AA enabled in the first pic that the jaggies are not even apparent to begin with.
I see a difference too, but it's not drastic like he's making it out to be. It's not like the first shot has jaggies all over the place. The biggest difference I see is in the trees, but they're not all that bad.

This guy must operate an electron microscope for a living.
__________________

i7-2700k @ 5.0 GHz
Nvidia GeForce 570 2.5GB Tri-SLI
Asus P67 WS Revolution (Tri-SLI)
OCZ Vertex SSD x 4 (Raid 5)
G.Skill 8GB DDR3 @ 1600MHz
PC Power & Cooling 950W PSU
Xion X2 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 08:36 PM   #110
Nanosuitguy
call me Nano
 
Nanosuitguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 517
Send a message via MSN to Nanosuitguy
Default Re: Crysis Screenshot Thread

Quote:
Originally Posted by m3dude
well i mean ur sitting here posting that u dont see a difference besides the rocks, and theres a huge difference. i mean if i had access to atis image difference program, it would show u the huge difference between the pics
Youre wrong, the difference really is NOT that big like everyone here agees about and certainly something you dont think about when playing the game... And why are you bitching so much over anti-aliasing? The game looks really great even tho the vegetation wouldn't have that kind of AA. I dont lie when i say those pics are ingame. They are ingame shots taken by me (and others) playing crysis in the game. So wtf are you taking about then? Only thing thats is added is more more more AA. Textures, lighting, shadows are still the same you idiot. Those shots are only little balanced in brightness and color. Some of them are using other TOD lightin settings that original. This is what crysis would look like with that much more AA added. And actually, those shots would have looked about just that great even without AA so stop bitching please... After all these pics where taken for wallpaper purpose only and the game aint even playable at those settings anyway. This is what Ce2 looks like with huge amount of AA added (and AF in some cases) and truly the nr1 technically best looking graphic engine out there...
Nanosuitguy is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 08:57 PM   #111
m3dude
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,138
Default Re: Crysis Screenshot Thread

that much extra aa is a big deal when wed need more than 20x the power of a g80 to run it at playable framerates. and dont lie and say they are raw ingame screens. last time i checked no one plays in game at 5000x3000 resized down to 1680x1050
m3dude is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 09:27 PM   #112
Nanosuitguy
call me Nano
 
Nanosuitguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 517
Send a message via MSN to Nanosuitguy
Default Re: Crysis Screenshot Thread

Didnt you read my post? These pics where taken for wallpaper purposes. Noone can play at those settings anyway. This discussion is pointless. And honestly dont think you need 20 times the power of the 8800gtx to run crysis at those settings. You must be lol'd up if you think that. Ok they aint raw... Maybe it would be better to say inengine?
Nanosuitguy is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 09:41 PM   #113
m3dude
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,138
Default Re: Crysis Screenshot Thread

how fast do u think a gtx would run crysis with 8x8 supersampling? if u dont know, the answer is less than 1 frame per second. probly far less than 1 frame per second.

and i did read your post, let me quote exactly what u said.

"Those are raw ingame shots with just a little brightness/contrast and color balancing. Also Multisample AA for all vegetation is added in additional to the regular 16xQAA "

100% blatant ass lie. theres not a trace of multisample aa in those pics, nor are they ingame. first of all how can u possibly consider them ingame when u took them within the editor(u played the game in the editor?), and after specifically telling the editor what the size and width of the screenshot would be and then specifically typing in the e_screenshot command.
m3dude is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 09:44 PM   #114
Bokishi
NV THIS
 
Bokishi's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Hutt Space
Posts: 1,289
Default Re: Crysis Screenshot Thread

Arguing about AA, sheesh.
__________________
i5 2500K @ 4.2GHz
EVGA Z68
Ripjaws X 16GB 1600MHz
EVGA GTX 680
X-Fi Titanium HD
Intel 40GB SSD (SRT Cache)
Hitachi 1TB Boot HDD
7TB Storage HDDs
Coolermaster 750w
Bokishi is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 10:46 PM   #115
jeffmd
Has a vegetation fetish
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,816
Default Re: Crysis Screenshot Thread

Ok, I finally went and finished crysis (I had been afraid to since getting my RAM back, was afraid it would crash on me again). All I can say is..jesus christ the end %20 of this game is absolutly unplayable on a single 8800gtx. I had No AA, no AF, no sub sampling, pushed the res to 1280x, and that damn thing was still loving it in the SINGLE digits. Inside the carrier wasnt bad at all, but the end of the flight sequence (seconds per frame), and the carrier deck (Seconds per frame). I had to us god mode on the final bosses because it was simply impossible for me to hit the flyers in the air at the frame rates I was getting. Could I have gone to high or medium settings? sure.. but if I cant run it on very high in vista/DX10, theres no point in playing it in vista period. I could just jump into xp and boom.. near-very high with great performance.
__________________
_________________________________________________
Mobo: EVGA 122-ck-nf68 680i sli, CPU: C2D Quad 6600, Video: EVGA GTX 460 1gb SC, Sound: X-fi gaming, Windows 7, Antec P180b,Thermalright Ultra-120 HSF, Antec TruPower TP3-650, 4 Gigs RAM
jeffmd is offline   Reply With Quote
Old 12-17-07, 03:58 AM   #116
SlickRig
*BANNED*
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 88
Default Re: Crysis Screenshot Thread

Quote:
Originally Posted by jeffmd
I could just jump into xp and boom.. near-very high with great performance.

You dont need XP for that. You can play Crysis in Vista with the DX9 path and use the ini tweaks to enable the very high settings which do not really impact performance.

I have tested both methods under XP and Vista 64 and the difference was exactly 1-2fps using the same settings.
SlickRig is offline   Reply With Quote

Old 12-17-07, 04:00 AM   #117
SlickRig
*BANNED*
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 88
Default Re: Crysis Screenshot Thread

Quote:
Originally Posted by Xion X2
I see a difference too, but it's not drastic like he's making it out to be. It's not like the first shot has jaggies all over the place. The biggest difference I see is in the trees, but they're not all that bad.

This guy must operate an electron microscope for a living.
Look at the rocks in the Second pic that I circled in Red. Then go back and look at those same rocks in the first pic. LMAO.

He keeps bragging about that editor pic but it looks like ass im some places.
SlickRig is offline   Reply With Quote
Old 12-17-07, 04:21 AM   #118
m3dude
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,138
Default Re: Crysis Screenshot Thread

wow can u not read or what?
m3dude is offline   Reply With Quote
Old 12-17-07, 07:17 AM   #119
Jonelo
Registered User
 
Jonelo's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,204
Default Re: Crysis Screenshot Thread



Jonelo is offline   Reply With Quote
Old 12-17-07, 01:13 PM   #120
einstein_314
w00t!!
 
einstein_314's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Victoria, BC
Posts: 2,905
Default Re: Crysis Screenshot Thread

Quote:
Originally Posted by SlickRig
Look at the rocks in the Second pic that I circled in Red. Then go back and look at those same rocks in the first pic. LMAO.

He keeps bragging about that editor pic but it looks like ass im some places.
Would you guys just shut the F Up! This is a thread for posting screenshots. Not arguing about AA and all this crap. Make your own thread for that.

And would you all learn how to read each other's posts. He clearly said that he had to disable texture streaming for the editor picture because it would crash the editor otherwise. That is why the rocks don't have sharp textures. Seeing as the purpose of the screenshots was to compare 16xQ ingame and downsized editor shots, blurry rocks make no difference.

And I agree that the AA is obviously much better in the editor pic, it's not even a comparison really. On the leaves anyways.
__________________
Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz (9 x 355) w/ Swiftec APOGEE GTX Waterblock|| Asus P5B-Deluxe WiFi Edition
eVGA 8800 GTX Superclocked Edition @ 675/1150 w/ DangerDen 8800GTX Waterblock|| 4x1GB Mushkin XP2 PC2-8500
X-Fi Fatal1ty 64MB || PC Power & Cooling Silencer 750W || Seagate 7200.10 320 GB || Dell 2407WFP
Logitech Z-5300 Speakers || Sennheiser HD555's || Logitech G7 || Logitech G15 || Windows Vista Ultimate x64
einstein_314 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
Crysis 3 E3 trailer features Psycho, Prophet, slow-mo nano bow News Latest Tech And Game Headlines 0 06-05-12 07:00 AM
Now Available - Crysis 2 Maximum Edition News Latest Tech And Game Headlines 0 05-29-12 05:30 PM
[DirectX, C#]Capture screenshot kriko Software Development 0 05-20-12 05:19 AM
Thread deletion. PCarr78 Feedback Forum 9 09-23-02 08:25 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.