Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-08-07, 02:56 PM   #1
Agrapha
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 10
Default Upgrade from 96.4301 to 100.14.19

Hi all,
This problem is due to my configuration and not the new driver. I upgraded my video card from a 6000 system with worked well to my 8600gts because of a motherboard issue. New motherboard had PCIE socket.

I'm running an up-to-date Freebsd6.2 on a athlon64 system. My xorg.conf and nvidia driver also needed to be rebuilt. I tried to use the previous 96.43.01 but it continued to fail not finding the gpu. Saw the stickey about 100.14.19 updated info got the 8600gts so I downloaded the new driver and thats where my story starts: I didn't remove the old driver because I didn't know how. Xorg.0.log says:

Build Date: 02 December 2007 11:11:46PM

Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Dec 8 13:30:03 2007
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(EE) Failed to load module "glx" (module does not exist, 0)
(II) Module "ramdac" already built-in
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0): log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0): server, and that the module is the NVIDIA GLX module. If
(EE) NVIDIA(0): you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0): reinstalling the NVIDIA driver.
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown).

the xorg.conf says

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

can someone help me untangle my mess?
Agrapha is offline   Reply With Quote
Old 12-08-07, 03:11 PM   #2
Agrapha
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 10
Default Re: Upgrade from 96.4301 to 100.14.19

On thing I forgot to mention. Errors include:
saint# Dec 8 12:40:45 saint su: agrapha to root on /dev/ttyp0
NVRM: API mismatch: the client has the version 96.43.01, but
NVRM: this kernel module has the version 100.14.03. Please
NVRM: make sure that this kernel module and all NVIDIA driver
NVRM: components have the same version.
Agrapha is offline   Reply With Quote
Old 12-15-07, 05:08 PM   #3
Agrapha
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 10
Default Re: Upgrade from 96.4301 to 100.14.19

Ok I got this running but I'm getting an error which I don't understand. Can someone tell me what the ABI module is?

> startx
xauth: creating new authority file /home/bduke/.serverauth.3325


X.Org X Server 1.4.0
Release Date: 5 September 2007
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: FreeBSD 6.2-RELEASE i386
Current Operating System: FreeBSD saint.blue.inc 6.2-RELEASE FreeBSD 6.2-RELEASE #0: Fri Jan 12 11:05:30 UTC 2007 root@dessler.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/SMP i386
Build Date: 02 December 2007 11:11:46PM

Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Dec 15 16:04:24 2007
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(EE) NVIDIA(0): ============= WARNING WARNING WARNING WARNING =============
(EE) NVIDIA(0): This server has a video driver ABI version of 2.0 but this
(EE) NVIDIA(0): driver is designed to work with versions before 2.0.
(EE) NVIDIA(0): Please check http://www.nvidia.com/ for driver updates or
(EE) NVIDIA(0): downgrade to an X server with a supported driver ABI.
(EE) NVIDIA(0): ================================================== =========
(II) Module "ramdac" already built-in
(EE) NVIDIA(0): This video driver ABI is not supported.
(EE) NVIDIA(0): Use the -ignoreABI option to override this check.

Fatal server error:
AddScreen/ScreenInit failed for driver 0

X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown).

>
Agrapha is offline   Reply With Quote
Old 12-28-07, 06:28 AM   #4
Ofer80
Registered User
 
Ofer80's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Outlow
Posts: 5
Default Re: Upgrade from 96.4301 to 100.14.19

When we undate out systems, we don't have troubles like this...
__________________
GymShop
Ofer80 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Podcast: SCINET Derives 100 Teraflops from InfiniBand Upgrade News Archived News Items 0 06-17-12 02:00 AM
Upgrade from 290.10 to 295.49 on GeForce 8300 = no hdmi audio + overscan tbubel NVIDIA Linux 2 06-15-12 03:55 AM
Do I need to reinstall NVIDIA driver if I upgrade from GF2 Pro to GF4 Ti? ant NVIDIA Linux 1 09-30-02 06:39 AM
Mandrake 9.0 upgrade - x crashes gozilla NVIDIA Linux 2 09-27-02 10:04 AM
To upgrade, or not to upgrade... jnd3 Microsoft Windows XP And Vista 18 09-13-02 11:09 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.