Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-15-07, 05:19 PM   #1
GitDat
Registered User
 
GitDat's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,374
Default Crysis 64-bit version?

Is the 64-bit .exe working on the full version of the game? I'm using the latest 169.09 drivers and I keep getting the black screen
__________________
EVGA Z77 FTW | Core i7 3770k @ 4.7GHz | 16GB G.Skill Trident-X 2400MHz | SLI EVGA GTX Titan SC's | Intel 520 SSD's RAID-0 | ThermalTake 1475watt | 3DMark Fire Strike Extreme - 8941 | Windows 8 Pro 64-bit | NVIDIA 3D Vision Surround®
GitDat is offline   Reply With Quote
Old 11-15-07, 05:51 PM   #2
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Crysis 64-bit version?

Works for me. I find it smoother than the 32 bit version. Best combo I've found is Tweaked DX9 64Bit.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 11-15-07, 06:56 PM   #3
GitDat
Registered User
 
GitDat's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,374
Default Re: Crysis 64-bit version?

I just installed the 169.04 drivers again and it still goes to a black screen. They worked for the demo Not sure what else could be borking it.
__________________
EVGA Z77 FTW | Core i7 3770k @ 4.7GHz | 16GB G.Skill Trident-X 2400MHz | SLI EVGA GTX Titan SC's | Intel 520 SSD's RAID-0 | ThermalTake 1475watt | 3DMark Fire Strike Extreme - 8941 | Windows 8 Pro 64-bit | NVIDIA 3D Vision Surround®
GitDat is offline   Reply With Quote
Old 11-15-07, 10:51 PM   #4
Cali3350
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 145
Default Re: Crysis 64-bit version?

It works here, but i get lower performance with the 64bit exe anyway so i wouldnt worry about it.
Cali3350 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-07, 01:40 PM   #5
einstein_314
w00t!!
 
einstein_314's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Victoria, BC
Posts: 2,905
Default Re: Crysis 64-bit version?

Works fine here with the 169.09 drivers.
__________________
Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz (9 x 355) w/ Swiftec APOGEE GTX Waterblock|| Asus P5B-Deluxe WiFi Edition
eVGA 8800 GTX Superclocked Edition @ 675/1150 w/ DangerDen 8800GTX Waterblock|| 4x1GB Mushkin XP2 PC2-8500
X-Fi Fatal1ty 64MB || PC Power & Cooling Silencer 750W || Seagate 7200.10 320 GB || Dell 2407WFP
Logitech Z-5300 Speakers || Sennheiser HD555's || Logitech G7 || Logitech G15 || Windows Vista Ultimate x64
einstein_314 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-07, 02:09 PM   #6
Severian126
Y SO SRS?
 
Severian126's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 973
Default Re: Crysis 64-bit version?

I'm still using the WQHL driver in Nvidia's site. Is the 169.09 much better for Crysis?
__________________
Chassis: Alienware P2 ALX Chassis
OS: Vista 32
Graphics Processor: 2x 768MB NVIDIA GeForce 8800 Ultra - SLI Enabled
Processor: Core 2 Extreme QX6850 3.0GHz 8MB Cache 1066MHz FSB - OC @ 3.2 GHz Liquid Cooled
Memory: 4GB Low Latency DDR2 Performance SDRAM at 1066MHz - 2 x 1024MB
Motherboard: NVIDIA nForce 680i SLI Motherboard
System Drive: Extreme Performance (RAID 0) - 320GB (2 x 160GB) Serial ATA 1.5Gb/s 10,000 RPM w/ 2 x 16MB Cache
Storage Drive: 500GB Serial ATA 3Gb/s 7,200 RPM w/ 16MB Cache
Power Supply: Alienware® 1000 Watt Multi-GPU Approved Power Supply
Sound Card: Creative Sound Blaster X-FI


XBOX LIVE: Kungfujoe126 - Catch me on NBA 2K9!
PSN: Severian126
Steam: Sever126

Currently Playing: Fallout 3 (PC), NBA 2k9! (360), Dead Space (PS3), Silent Hill Homecomings (360), Fable 2 (360)

Quote:
Do you know what the chain of command is? It's the chain I go get and beat you with until you understand who is in command here.
Severian126 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-07, 06:30 PM   #7
Fuku2
Metal Guitarist
 
Join Date: Sep 2003
Location: Victoria, BC, Canada
Posts: 358
Default Re: Crysis 64-bit version?

Quote:
Originally Posted by GitDat
Is the 64-bit .exe working on the full version of the game? I'm using the latest 169.09 drivers and I keep getting the black screen
What are you clicking on to load it?
__________________
Asus P8P67 Pro
Intel Core i7 2600 3.40 GHz
2x Gigabyte GTX 570 1GB SLI
8 Gigs Kingston 1333 DD3
Asus VH238H 23" LED 2ms
WD 1TB Caviar Black 64MB cache SATA 6 Gb/s
CM Silent Pro 850 Watt

Band: http://www.myspace.com/hollowappostle
Fuku2 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-07, 06:45 PM   #8
GitDat
Registered User
 
GitDat's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,374
Default Re: Crysis 64-bit version?

Quote:
Originally Posted by Fuku2
What are you clicking on to load it?
Crysis64.exe
__________________
EVGA Z77 FTW | Core i7 3770k @ 4.7GHz | 16GB G.Skill Trident-X 2400MHz | SLI EVGA GTX Titan SC's | Intel 520 SSD's RAID-0 | ThermalTake 1475watt | 3DMark Fire Strike Extreme - 8941 | Windows 8 Pro 64-bit | NVIDIA 3D Vision Surround®
GitDat is offline   Reply With Quote

Old 11-16-07, 06:51 PM   #9
Fuku2
Metal Guitarist
 
Join Date: Sep 2003
Location: Victoria, BC, Canada
Posts: 358
Default Re: Crysis 64-bit version?

Are there no shortcuts on the desktop?
You are supposed to load Crysis.exe in the 64 bit folder
I use the classic Start menu so I made my own shortcuts to it.
__________________
Asus P8P67 Pro
Intel Core i7 2600 3.40 GHz
2x Gigabyte GTX 570 1GB SLI
8 Gigs Kingston 1333 DD3
Asus VH238H 23" LED 2ms
WD 1TB Caviar Black 64MB cache SATA 6 Gb/s
CM Silent Pro 850 Watt

Band: http://www.myspace.com/hollowappostle
Fuku2 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-07, 06:52 PM   #10
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Crysis 64-bit version?

Actually when you install it in a 64-bit OS the game should start in 64bit by its own when you click on the Crysis icon in the games explorer.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 11-16-07, 06:54 PM   #11
Fuku2
Metal Guitarist
 
Join Date: Sep 2003
Location: Victoria, BC, Canada
Posts: 358
Default Re: Crysis 64-bit version?

Quote:
Originally Posted by agentkay
Actually when you install it in a 64-bit OS the game should start in 64bit by its own when you click on the Crysis icon in the games explorer.
I don't have that. I am using the classic start menu. Maybe he is too.
__________________
Asus P8P67 Pro
Intel Core i7 2600 3.40 GHz
2x Gigabyte GTX 570 1GB SLI
8 Gigs Kingston 1333 DD3
Asus VH238H 23" LED 2ms
WD 1TB Caviar Black 64MB cache SATA 6 Gb/s
CM Silent Pro 850 Watt

Band: http://www.myspace.com/hollowappostle
Fuku2 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-07, 07:02 PM   #12
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Crysis 64-bit version?

Quote:
Originally Posted by Fuku2
I don't have that. I am using the classic start menu. Maybe he is too.
In that case you need to click on Start->Programs->Games->Games Explorer->Crysis
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM
RH7.3 and nForce - can't find the module dmw400 NVIDIA Linux 4 08-05-02 12:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.