Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-18-07, 07:57 PM   #1
Madpistol
It's a wittle baby!
 
Madpistol's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United States
Posts: 4,554
Send a message via AIM to Madpistol
Default Make DX9 look like DX10??? (retail version)

I'm perplexed. Crytek has done something so the settings that were in the demo are no longer compatible with the settings in the retail version of Crysis.

Does anyone know how to get back all the beautiful settings that we were seeing in the demo? I miss my displacement mapped rocks.
__________________
http://bfbc2.statsverse.com/sig/deta...d%20Pistol.png


MadPistol's Rig

AMD Phenom II X4 965 BE (RB-C3) @ 4Ghz, 1.425 Vcore, 1.25V NB VID
Thermalright Ultra 120 Extreme (w/ Scythe Gentle Typhoon 120mm fan)
Gigabyte UD3H AM3 790GX motherboard
XFX Radeon HD 5870
PNY XLR8 2x2GB CL8 DDR3 1600
G.Skill Ripjaws 2x2GB CL8 DDR3 1600
Soundblaster X-Fi Fatality Titanium
OCZ Vertex II 120GB SSD (OS drive)
Western Digital 500GB Caviar (black)
Western Digital 640GB Blue
Samsung DVD burner
Logitech MX performance mouse
Logitech G15 keyboard
Corsair HX 750-watt Modular PSU
Antec Nine Hundred case
Windows 7 Home Premium x64
ASUS MK241 24" LCD
ACER X241W 24" LCD - RIP
Madpistol is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 08:07 PM   #2
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

You mean POM? Add this line to your system.cfg and it should work in DX9:

r_UsePom=1
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 08:21 PM   #3
Madpistol
It's a wittle baby!
 
Madpistol's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United States
Posts: 4,554
Send a message via AIM to Madpistol
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

where do I find that file? I'm so lost here.
__________________
http://bfbc2.statsverse.com/sig/deta...d%20Pistol.png


MadPistol's Rig

AMD Phenom II X4 965 BE (RB-C3) @ 4Ghz, 1.425 Vcore, 1.25V NB VID
Thermalright Ultra 120 Extreme (w/ Scythe Gentle Typhoon 120mm fan)
Gigabyte UD3H AM3 790GX motherboard
XFX Radeon HD 5870
PNY XLR8 2x2GB CL8 DDR3 1600
G.Skill Ripjaws 2x2GB CL8 DDR3 1600
Soundblaster X-Fi Fatality Titanium
OCZ Vertex II 120GB SSD (OS drive)
Western Digital 500GB Caviar (black)
Western Digital 640GB Blue
Samsung DVD burner
Logitech MX performance mouse
Logitech G15 keyboard
Corsair HX 750-watt Modular PSU
Antec Nine Hundred case
Windows 7 Home Premium x64
ASUS MK241 24" LCD
ACER X241W 24" LCD - RIP
Madpistol is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 08:24 PM   #4
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

Sorry, you need to create a text file and rename it to system.cfg in the x:\Electronic Arts\Crytek\Crysis folder and add that line. I think shaders have to be on "high" for it to work though.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 08:37 PM   #5
Madpistol
It's a wittle baby!
 
Madpistol's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United States
Posts: 4,554
Send a message via AIM to Madpistol
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

would this need to be in the x:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis\Game\Config\CVarGroups ? I've already implanted a tweak to those files, and it doesn't seem to do much.

I'll try what you said and report back.
__________________
http://bfbc2.statsverse.com/sig/deta...d%20Pistol.png


MadPistol's Rig

AMD Phenom II X4 965 BE (RB-C3) @ 4Ghz, 1.425 Vcore, 1.25V NB VID
Thermalright Ultra 120 Extreme (w/ Scythe Gentle Typhoon 120mm fan)
Gigabyte UD3H AM3 790GX motherboard
XFX Radeon HD 5870
PNY XLR8 2x2GB CL8 DDR3 1600
G.Skill Ripjaws 2x2GB CL8 DDR3 1600
Soundblaster X-Fi Fatality Titanium
OCZ Vertex II 120GB SSD (OS drive)
Western Digital 500GB Caviar (black)
Western Digital 640GB Blue
Samsung DVD burner
Logitech MX performance mouse
Logitech G15 keyboard
Corsair HX 750-watt Modular PSU
Antec Nine Hundred case
Windows 7 Home Premium x64
ASUS MK241 24" LCD
ACER X241W 24" LCD - RIP
Madpistol is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 08:44 PM   #6
Crow_Nest
Ace Spammer
 
Crow_Nest's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Singapore, Asia
Posts: 1,418
Send a message via MSN to Crow_Nest
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

More info on how to run DX10 effects in DX9 here

http://www.tweakguides.com/Crysis_13.html
__________________
Desktop
| Windows 7 Ultimate x64 | Intel i7 2700K @ 3.5 GHz | MSI GeForce GTX 670 OC 2GB |
| G.Skill RipJawsX PC3 12800 4GB x 2 | Sound Blaster X-Fi XtremeGamer | Intel SSD 520 120GB SSD |
| Hitachi 1TB SATA3 HDD | Asus P8Z68-V/GEN3 | Cooler Master Silent Pro M 700W |
| Cooler Master Centurion 5 II Casing | Samsung SyncMaster XL2370 |


Laptop : Lenovo IdeaPad Y450
| Windows 7 Ultimate x64 | Intel Core 2 Duo T6600 2.2 GHz | NVIDIA GeForce G110M 256MB |
| 4GB DDR3 SDRAM | Western Digital 320GB | 14.1' LED Backlit Screen |


http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=73666&dateline=135279  2183
Crow_Nest is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 08:53 PM   #7
Madpistol
It's a wittle baby!
 
Madpistol's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United States
Posts: 4,554
Send a message via AIM to Madpistol
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

Ok, it turns out I didn't need that "system.cfg" file. I just needed the tweaked CVar settings. But thanks for your help agentkey.

The file that I downloaded is attached below.

Just replace all the files in your "x:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis\Game\Config\CVarGroups" directory. This gave me all the high detail settings such as Paralax Occulsion Mapping, Sun Rays, and high detail water.

Sorry. I'm sure this has been posted before.

Here's the original download link:

http://www.ngohq.com/news/12492-crys...ings-hack.html

I didn't think the Demo settings were compatible with the retail version, but apparently they are. Thanks for your help guys.




Another thought. Is there a way we can change the title and sticky this so that a new topic isn't started every time a person wants to make their DX9 machine "Uber high"?
Attached Files
File Type: zip Very High Tweak.zip (5.1 KB, 99 views)
__________________
http://bfbc2.statsverse.com/sig/deta...d%20Pistol.png


MadPistol's Rig

AMD Phenom II X4 965 BE (RB-C3) @ 4Ghz, 1.425 Vcore, 1.25V NB VID
Thermalright Ultra 120 Extreme (w/ Scythe Gentle Typhoon 120mm fan)
Gigabyte UD3H AM3 790GX motherboard
XFX Radeon HD 5870
PNY XLR8 2x2GB CL8 DDR3 1600
G.Skill Ripjaws 2x2GB CL8 DDR3 1600
Soundblaster X-Fi Fatality Titanium
OCZ Vertex II 120GB SSD (OS drive)
Western Digital 500GB Caviar (black)
Western Digital 640GB Blue
Samsung DVD burner
Logitech MX performance mouse
Logitech G15 keyboard
Corsair HX 750-watt Modular PSU
Antec Nine Hundred case
Windows 7 Home Premium x64
ASUS MK241 24" LCD
ACER X241W 24" LCD - RIP
Madpistol is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 08:58 PM   #8
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

Good job Madpistol. Yes there are basically three ways to add the "DX10" effects into DX9, system.cfg, autoexec.cfg or the modification of the files in the "CVarGroups" folder.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote

Old 11-18-07, 09:01 PM   #9
Madpistol
It's a wittle baby!
 
Madpistol's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United States
Posts: 4,554
Send a message via AIM to Madpistol
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

Cool. That's a nifty tid bit of information agent.

BTW, nice system you've got there.
__________________
http://bfbc2.statsverse.com/sig/deta...d%20Pistol.png


MadPistol's Rig

AMD Phenom II X4 965 BE (RB-C3) @ 4Ghz, 1.425 Vcore, 1.25V NB VID
Thermalright Ultra 120 Extreme (w/ Scythe Gentle Typhoon 120mm fan)
Gigabyte UD3H AM3 790GX motherboard
XFX Radeon HD 5870
PNY XLR8 2x2GB CL8 DDR3 1600
G.Skill Ripjaws 2x2GB CL8 DDR3 1600
Soundblaster X-Fi Fatality Titanium
OCZ Vertex II 120GB SSD (OS drive)
Western Digital 500GB Caviar (black)
Western Digital 640GB Blue
Samsung DVD burner
Logitech MX performance mouse
Logitech G15 keyboard
Corsair HX 750-watt Modular PSU
Antec Nine Hundred case
Windows 7 Home Premium x64
ASUS MK241 24" LCD
ACER X241W 24" LCD - RIP
Madpistol is offline   Reply With Quote
Old 11-19-07, 03:18 AM   #10
Digital_Trans
 
Digital_Trans's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Sin City
Posts: 2,796
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

Okay, all I did was the following... I copied and pasted all the files from the Very High Tweak.zip files into the CVarGroups folder and rebooted.
Is that all I need to do in order to get DirectX 10 effects in Windows XP Pro x64 edition? or do I need to make adjustments inside the game to in order for these results to take effect?
please advise...thanks!
__________________
Case: HP Blackbird 002
PSU: Topower 1500W
Mobo: ASUS Striker Extreme II 790i Ultra
CPU: Intel Core 2 Extreme QX9770 Quad 3.8GHz LCi
RAM: Corsair 4GB DDR3 1800 (PC3 14400)
GPU: 3 X EVGA GTX 280 FTW Edition TRI-SLI
HDD: 3 X 150GB WD Raptor-X
HDD: 1 - 500GB Seagate Barracuda
HDD: 1 - 640GB WD Caviar SE
DVD: 2 X Ultra Slim 20X IDE DVD/CD Writer
SPU: Creative X-Fi Titanium Fatal1ty PCI-Express
LG Super Multi Blu-ray RW/HDDVD: GGW-H20L
Display: Dell UltraSharp 30" LCD
Gateway XHD3000 Black 30" LCD
Windows Vista Ultimate Edition x64 SP1
Digital_Trans is offline   Reply With Quote
Old 11-19-07, 07:44 AM   #11
MMhardKy
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Slovakia
Posts: 25
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

Can I can get the motion blur on objects (like hands, falling trees etc.)with this setting also? That is my most favourite effect.
MMhardKy is offline   Reply With Quote
Old 11-19-07, 09:10 AM   #12
Madpistol
It's a wittle baby!
 
Madpistol's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United States
Posts: 4,554
Send a message via AIM to Madpistol
Default Re: Make DX9 look like DX10??? (retail version)

Quote:
Originally Posted by Digital_Trans
Okay, all I did was the following... I copied and pasted all the files from the Very High Tweak.zip files into the CVarGroups folder and rebooted.
Is that all I need to do in order to get DirectX 10 effects in Windows XP Pro x64 edition? or do I need to make adjustments inside the game to in order for these results to take effect?
please advise...thanks!
You shouldn't even have to reboot. Just place the settings in the folder, start up the game, and they should be there. An easy way to tell is to go up to the beach where there are some rocks on the ground. If the rocks are "popping up" out of the ground, then the effects are working properly.
__________________
http://bfbc2.statsverse.com/sig/deta...d%20Pistol.png


MadPistol's Rig

AMD Phenom II X4 965 BE (RB-C3) @ 4Ghz, 1.425 Vcore, 1.25V NB VID
Thermalright Ultra 120 Extreme (w/ Scythe Gentle Typhoon 120mm fan)
Gigabyte UD3H AM3 790GX motherboard
XFX Radeon HD 5870
PNY XLR8 2x2GB CL8 DDR3 1600
G.Skill Ripjaws 2x2GB CL8 DDR3 1600
Soundblaster X-Fi Fatality Titanium
OCZ Vertex II 120GB SSD (OS drive)
Western Digital 500GB Caviar (black)
Western Digital 640GB Blue
Samsung DVD burner
Logitech MX performance mouse
Logitech G15 keyboard
Corsair HX 750-watt Modular PSU
Antec Nine Hundred case
Windows 7 Home Premium x64
ASUS MK241 24" LCD
ACER X241W 24" LCD - RIP
Madpistol is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mageia 2 Cannot Install 71.86.15 for Riva TNT/TNT2 kbulgrien NVIDIA Linux 3 06-29-12 08:27 AM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
What resolution do you all run Unreal2003 retail version at with all details on max.? imtim83 Gaming Central 9 10-04-02 10:17 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM
RH7.3 and nForce - can't find the module dmw400 NVIDIA Linux 4 08-05-02 12:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.