Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-18-07, 10:32 AM   #1
bitmage
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 32
Default Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

Two minor graphical issues:

The 'bouncing cursor' background is corrupted. (ex1.png)

There are several ghost icons in the tray when using the Nvidia beta driver that I didn't have before installing it. (ex2.png)

I've attached .png files showing both problems, and my nvidia-bug-report.log
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ex2.png
Views:	190
Size:	25.3 KB
ID:	29059  
Attached Images
 
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (125.0 KB, 96 views)
bitmage is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 11:44 AM   #2
NvFuchs
Registered Fox
 
NvFuchs's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Confoederatio Helvetica
Posts: 530
Default Re: Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

There are graphical errors in several Qt Applications and
some in OpenGL 3D Games as well.

Example: ut2004, with the Flak Cannon and explosions:
there are artifacts around the bullets and explosions.

Since this is a beta driver it is not that bad,
but I'd like to see this fixed in the release driver.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (105.8 KB, 94 views)
NvFuchs is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 11:44 AM   #3
energyman76b
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Clausthal/Germany
Posts: 1,104
Default Re: Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

change your module section to look like this:
Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

and remove that aiglx option.

retry. problem still present?
energyman76b is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 12:40 PM   #4
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

@bitmage/NvFuchs: I assume these are regressions, i.e. the problems are not present in 100.14.xx?
zander is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 12:47 PM   #5
NvFuchs
Registered Fox
 
NvFuchs's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Confoederatio Helvetica
Posts: 530
Default Re: Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

at least i did not notice them with the old driver.

As for ut2004: I have to double check that
with the old driver.


As for qt: this might be compiz related,
as the easiest way of reproducing it is by using
workspaces of compiz
(to describe the bug: in some qt programs,
amarok and mldonkey as examples,
the font is getting mangled in the statusbar
at the bottom when the window was on
a different viewport and then is displayed.
The fonts look normal after either the text
gets updated or the window is fully updated
(shaded then unshaded / minimized then unminimized)
it is hard to check for that.

However, I did not notice those until I installed
the beta driver, but I will doublecheck today
or tomorrow by installing the old, stable driver.

As brightnes control only works with beta
I'd like to stick with it.
NvFuchs is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 02:42 PM   #6
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

If the problem doesn't reproduce with the 100.14.xx drivers, please try adding Option "UseCompositeWrapper" to the Screen section of xorg.conf with 169.04 and see if that fixes the problem.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 03:35 PM   #7
NvFuchs
Registered Fox
 
NvFuchs's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Confoederatio Helvetica
Posts: 530
Default Re: Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

1) All the problems do not occur with older drivers
2) The Wrapper option is a workaround to the mangled fonts,
however:

3) Some things in ut2004 are still weird.
There is still an issue with explosions made by
rocket launchers or the flak cannon, and some
preview images in the map selection are broken.
This is fine with older drivers

4) X crashed twice today, both times when I
started kaffeine. One time with sdl driver,
one time with xv. Sadly there was nothing
in the Xorg.log that would have explained this.

I disabled compiz: no difference.
I changed my nvidia options
(FastWrite and AGPSBA disabled),
no difference.

As for my config: I attached the nvidia bug log
in the post above.

I do know that it is still a beta driver,
and I hope that you are able to fix things.

Thanks in advance,

Fuchs
NvFuchs is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 06:08 PM   #8
bitmage
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 32
Default Re: Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

Quote:
Originally Posted by energyman76b
change your module section to look like this:
Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

and remove that aiglx option.

retry. problem still present?
That fixed the problem of the bouncing cursor background, thanks!
bitmage is offline   Reply With Quote

Old 11-19-07, 05:41 AM   #9
francois.simond
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4
Default Re: Graphical errors with 169.04 with KDE and x86_64

Same problem for Amarok with x86_64 and a 8800 GTS 320.

The statusbar font corruption workaround "UseCompositeWrapper" works for me !
francois.simond is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.