Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-18-07, 10:38 AM   #1
bitmage
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 32
Default Two questions about 169.04

I've enabled the coolbits option so I can underclock the card (to save power/heat when I'm just using 2D). Dropping the sliders to the minimum settings (150 Gpu/225 Mem) locks the system. Didn't know if that was expected behavior. A setting of 150 Gpu/450 Mem seems to work fine.

An xset -q shows "DPMS (Energy Star): Server does not have the DPMS Extension", so I can't set powerdown options for my display. Should this be working?
bitmage is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 11:45 AM   #2
energyman76b
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Clausthal/Germany
Posts: 1,104
Default Re: Two questions about 169.04

yes it should. check your xorg.conf

add this:
Option "DPMS"
to your monitor section
energyman76b is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 12:24 PM   #3
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Two questions about 169.04

@bitmage: finding the best stable clock configuration is non-trivial in both the over- and underclocking case, it doesn't surprise me that certain combinations of the GPU and memory clocks may pass the driver's sanity checks and subsequently lead to stability problems.
zander is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 06:03 PM   #4
bitmage
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 32
Default Re: Two questions about 169.04

Quote:
Originally Posted by energyman76b
yes it should. check your xorg.conf

add this:
Option "DPMS"
to your monitor section
It's already present, but not working.
bitmage is offline   Reply With Quote
Old 11-18-07, 09:27 PM   #5
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Two questions about 169.04

Make sure you have Load "extmod" in the "Modules" section of xorg.conf.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 11-19-07, 07:50 AM   #6
bitmage
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 32
Default Re: Two questions about 169.04

Quote:
Originally Posted by AaronP
Make sure you have Load "extmod" in the "Modules" section of xorg.conf.
That did it, thanks. I let the installer configure my xorg.conf file for me, but it only put in
Load "glx"
as an option and was missing all the rest. It also didn't remove the
Option "AIGLX" "on"
setting.
bitmage is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arma 3 E3 hands-on preview: 8 important questions answered News Latest Tech And Game Headlines 0 06-08-12 05:20 AM
AMD Counter-Attacks GeForce GTX 670, Questions NVIDIA's Kepler Availability (BSN) News GeForce GTX 670 Reviews 1 05-10-12 11:54 PM
Questions about Mafia cricket Gaming Central 16 10-05-02 08:44 AM
FastM, AdrianHall, Questions About Leadtek TV 2000 Essense General Hardware 3 09-29-02 11:15 PM
FSAA Questions LaoTzuTao NVIDIA Linux 16 09-11-02 12:55 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.