Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-16-03, 07:21 PM   #1
320mb
refugee
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 14
Default Slackware???

Ok ladies 'n' gents here goes. I have a Creatiive 3d blaster Annihilator2 card. Been using Slackware since V. 8.0 and now have 9.0 installed. I have "NEVER" been able to get the GLX to work!! I have searched quite a few BBs's and literally Hundreds of threads/posts!! The Kernel drivers loads OK, NVchooser said use the 2960 tarball, done. but GLX keeps giving me the same crap.......Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: could'nt get an RGB, Double-buffered visual
Now what have I been doing wrong for the past 8 months, and what can I do to fix this?? I have been trying to fix this on my own and I have "googled" so many pages my fingers hurt. here is current XFree log..... Thx in advanced for 'any' thought or Idea on this. I get same msg when installing and trying to run Tuxracer, or use any of the GL screensavers.

Oh, the BIOS version for vid card is....2.15.03.01.07

I know glx gears will work on this BOX, cause when I do a default install of Caldera open linux workstation 3.1.1 , the little window with spinning gears pops up easily, but when I upgrade to current driver for Caldera, the same " missing GLX" msg pops up there also. Maybe this is a bug in the Annihilator2 card???
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (20.6 KB, 123 views)

Last edited by 320mb; 04-16-03 at 07:26 PM.
320mb is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 12:25 AM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

First - 1.0-2960 is a very old driver. Please grab 1.0-4349 from http://www.nvidia.com/view.asp?IO=li...ia32_1.0-4349.

Second - your X log indicates that you're running out of valid modes. This is probably due to
Code:
(WW) NVIDIA(0): The user specified VertRefresh "40.000-150.000" has been
(WW) NVIDIA(0):      adjusted to "" (the intersection with EDID-specified
(WW) NVIDIA(0):      VertRefresh "176.000-50.000"
(EE) NVIDIA(0): no VertRefresh values remaining
- it looks like your EDID is returning bad information. You should probably try the
Code:
Option  "IgnoreEDID" "1"
XF86Config option (as long as you're sure the ranges you're specifying in your XF86Config file are right!).

Your GLX library appears to be loading fine.

You shouldn't load dri.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 04-17-03, 03:40 AM   #3
douglass
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: SouthEast
Posts: 13
Default

I had success on my Slackware box by making a symlink from /usr/lib/libGL.so-<driver-version> /usr/X11R6/lib/libGLX.so

I ended up doing the same for libglut.so. This fixed a problem I was having getting CrystalSpace to compile with GLX and GLUT support.

-Chris
douglass is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 08:52 PM   #4
320mb
refugee
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 14
Default

Quote:
You shouldn't load dri.
yes, i'm aware, I was doing an experiment, Thank you both for your replies!! I will try other driver. Will re-post here, on what happens.
320mb is offline   Reply With Quote
Old 04-22-03, 07:32 PM   #5
320mb
refugee
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 14
Default

ok, here is 1st look at 4349 dvr. as you can see it is incomplete.
errr....after config of XFree86 I typed startx and ..........
screen went blank. no errors, no crash....had to hard reboot cause the CLI did not come back up.?? Kernel driver looks to load up OK, customary tainted kernel msg but it compiled with no errors!!!......GLX looks to load up, but????..........My monitor values are straight from the owners manual. I am in the process of checking all associated files and symlinks now.......stay tuned
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (11.9 KB, 126 views)
320mb is offline   Reply With Quote
Old 04-24-03, 11:30 AM   #6
320mb
refugee
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 14
Default

Ok, question.....this is from the 4349 readme
......code.......
$ ldd /usr/X11R6/bin/gears
libglut.so.3 => /usr/lib/libglut.so.3 (0x40014000)
libGLU.so.1 => /usr/lib/libGLU.so.1 (0x40046000)
libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0x40062000)
libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x4009f000)
libSM.so.6 => /usr/X11R6/lib/libSM.so.6 (0x4018d000)
libICE.so.6 => /usr/X11R6/lib/libICE.so.6 (0x40196000)
libXmu.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXmu.so.6 (0x401ac000)
libXext.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXext.so.6 (0x401c0000)
libXi.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXi.so.6 (0x401cd000)
libX11.so.6 => /usr/X11R6/lib/libX11.so.6 (0x401d6000)
libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0x402ab000)
libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x4048d000)
libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x404a9000)
/lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x40000000)
libXt.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXt.so.6 (0x404ac000)
------
I do have some of these files/symlinks, the ones I do have check out ok, I guess it depend on the system, So not all of these will show up at same time is what I'm trying to figure out......I don't have the libglut or libICE, or libSM ...are these particular to a certain vid card?? Oh, on my system I have to type....$ ldd /usr/X11R6/bin/glxgears to get this info, is this command different on any particular system/vid card also. Thx
320mb is offline   Reply With Quote
Old 04-24-03, 01:24 PM   #7
douglass
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: SouthEast
Posts: 13
Default

First off:

The problem you are reporting has nothing to do with 3D. X runs in 2D for the desktop (mostly). So making sure you have all libs needed for glxgears might be getting a little ahead of yourself.

libICE, on the other hand, is _required_. Here is the output from my Slack9 box:
root@douglass:/# find /usr -iname libICE*
/usr/X11R6/lib/libICE.so.6.3
/usr/X11R6/lib/libICE.so.6
/usr/X11R6/lib/libICE.so
/usr/X11R6/lib/libICE.a

root@douglass:/# grep libICE /var/log/packages/*
/var/log/packages/xfree86-4.3.0-i386-2:usr/X11R6/lib/libICE.so.6.3
/var/log/packages/xfree86-devel-4.3.0-i386-1:usr/X11R6/lib/libICE.a

And here it is for libSM:root@douglass:/# find /usr -iname libSM.*
/usr/X11R6/lib/libSM.so.6.0
/usr/X11R6/lib/libSM.so
/usr/X11R6/lib/libSM.so.6
/usr/X11R6/lib/libSM.a


root@douglass:/# grep libSM /var/log/packages/*
/var/log/packages/xfree86-4.3.0-i386-2:usr/X11R6/lib/libSM.so.6.0
/var/log/packages/xfree86-devel-4.3.0-i386-1:usr/X11R6/lib/libSM.a


BTW, I've noticed that this forum wraps long lines, which seem to have caused others to have problems reading what shoud be on line.

If it were me, I would back up my XF86Config, (like this:
cp /etc/X11/XF86Config /etc/X11/XF86Config.current )

and reinstall XFree. (like this:
upgradepkg --install-new <slack-mnt-point>/slackware/x/*.tgz )

You may need to restore your XF86Config file, but I don't think so. Then try again.

As for libglut.so, and libGLX.so, please look further up this thread and read the post about symlinking files with these names to the nVidia GL library so that it looks like this:

root@douglass:/usr/X11R6/lib# ls -l libGLX.so
lrwxrwxrwx 1 root root 17 Mar 31 15:20 libGLX.so -> /usr/lib/libGL.so
root@douglass:/usr/X11R6/lib# ls -l libglut.so
lrwxrwxrwx 1 root root 17 Mar 31 15:20 libglut.so -> /usr/lib/libGL.so

I linked mine to libGL.so so that I don't have to recreate the link every time there is a new nvidia driver.

-Douglass
douglass is offline   Reply With Quote
Old 04-25-03, 09:17 AM   #8
320mb
refugee
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 14
Default

The libICE and libSM files are already on system, they just don't show up when I do the ldd command, as per the 4349 readme. I tried the first symlink you suggested....uh think I got it backwards tho, will re-do and try it the other way.
On the lighter side, I've spent 8 months now try to fix this, urp.....my box works fine without 3D accel, but it would be nice to figure this out so I can at least play tuxracer! I could just use windows to play it but then, I would not learn anything....besides the penguin is not amused if we were to just give up ....he he
320mb is offline   Reply With Quote

Old 04-25-03, 09:43 AM   #9
douglass
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: SouthEast
Posts: 13
Default

Boy, everybody here talks about tuxracer, which I have never played. I like bzflag, though; and I've been working with CrystalSpace and planeshift up until I bought my new mobo/videocard. Now I just wait for AGP support on nForce2.

ldd should try and read values from /etc/ld.so.cache. You may want to look at /etc/ld.so.conf, and make sure you have all appropiate directories in there. Mine looks like this:
root@douglass:/home/douglassc# cat /etc/ld.so.conf
/usr/local/lib
/usr/X11R6/lib
/usr/i386-slackware-linux/lib
/opt/kde/lib
/usr/lib/qt/lib
/usr/lib/j2sdk-1.4.1/jre/lib/i386


I have deleted /etc/ld.so.cache and re-ran ldconfig in the past to make sure everything looks right.

Are you using framebuffer support or kernel AGP ?
douglass is offline   Reply With Quote
Old 05-18-03, 12:51 PM   #10
320mb
refugee
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 14
Default

Quote:
Originally posted by Andy Mecham

[/code] - it looks like your EDID is returning bad information. You should probably try the
Code:
Option  "IgnoreEDID" "1"
--andy
WOW, ..........THANK YOU MUCH!! That did it!! 1330 fps average. Sorry did not get back earlier on this, been busy, but 3 Colorful gears are spinning up a storm. I just knew this Card should work sooner of later, Thanks Again, Owe you a Beer!
320mb is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
Nvidia drivers won't compile with Slackware 8.0 z28Power NVIDIA Linux 6 09-18-02 06:20 PM
nvidia drivers and slackware 9.0 pbrennen NVIDIA Linux 5 09-16-02 06:57 AM
Problems with nvDriver in slackware xenoael NVIDIA Linux 4 08-29-02 01:08 AM
Slackware and Verto Vanta? walterbyrd NVIDIA Linux 1 08-01-02 04:05 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.