Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-16-07, 03:51 AM   #73
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

Quote:
Originally Posted by crainger
Outside plumbing FTW!
Do I even want to know what you're talking about?

Quote:
Originally Posted by Buckeye
Isn't that 3DMark03 you are using ?

Try the 06 version and see what you get.

Wait I see you are usining several versions there.
What screen rez are you running those tests at ? Mine defaults to 1280x1024.

Only reason why I ask is I am not sure what you guys consider a test run at for screen rez.
Desktop is 1680x1050, 3DMark03 is 1024x768, 05 and 06 is at 1280x1024. My score is definitely somewhat lacking for what others are getting with the same card. Guess that goes to show how far behind the Core2s my Opty is.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 04:07 AM   #74
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

Well, my rig is back up and running. Temps are about 10*C lower now, but I did drop it back down to 2.8Ghz, lowered the vcore back down to 1.325, and I even lapped the HSF. I'm rather satisfied with my temperatures. I'll upload some pics of my case now with the "new" cable management. Still not perfect by any means- but a good bit better than what it was before.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 11:33 AM   #75
Xion X2
Registered User
 
Xion X2's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: U.S.
Posts: 6,701
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

You might have a chip with poor contact between the cores and heat spreader. It happens.

Outside plumbing, heh... that's definitely another extreme measure you could go to. I once saw a guy running an underground line from his compressor in his garage to the back end of his PC.

__________________

i7-2700k @ 5.0 GHz
Nvidia GeForce 570 2.5GB Tri-SLI
Asus P67 WS Revolution (Tri-SLI)
OCZ Vertex SSD x 4 (Raid 5)
G.Skill 8GB DDR3 @ 1600MHz
PC Power & Cooling 950W PSU
Xion X2 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 11:59 AM   #76
mythy
Single Male
 
mythy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,118
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

sounds like our having a hell of a time
__________________

---Q6600 @3.45 430FSB - P5K Deluxe---
---1066 5-4-4-12 PL6! - 257 GTX OCed---
---ASUS Xonar DX - Dell 2407 24 LCD---
mythy is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 01:36 PM   #77
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

Quote:
Originally Posted by Xion X2
You might have a chip with poor contact between the cores and heat spreader. It happens.

Outside plumbing, heh... that's definitely another extreme measure you could go to. I once saw a guy running an underground line from his compressor in his garage to the back end of his PC.

That's kinda' what I'm figuring. But since I bought this Eliminator specifically for my E6600 I figured it isn't worth the hassle to get it working proper on this rig, only to have to switch it over to another in a short period of time.

My temps are good though, so I'm happy.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 01:46 PM   #78
mullet
 
mullet's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 8,069
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

Do you have the E6600 already dude?
__________________
• LIAN-LI PC-A70B • ASUS MAXIMUS V FORMULA (0701) • i7-3770k + NOCTUA|NH-D14 • Intel 520 240GB SSD • G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 1600 •
• EVGA GeForce GTX 680 • PCP&C 750 Quad • ASUS BD-ROM • DELL U2711 H-IPS + DELL 2209WA e-IPS• Windows 7 Pro x64 SP1 • Logitech Z5500 5.1 •
mullet is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 03:44 PM   #79
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

Quote:
Originally Posted by mullet
Do you have the E6600 already dude?
Yes, but long story.

In short, the rig wont be up and running till either next month or the month after. I have the E6600, the Intel Bad Axe mobo- just need the case, PSU, RAM, HDDs, Optical drives, video card(s) (*hint, hint ) and I should be set.

I've had the E6600 + BadAxe for quite a while actually, bought 'em from Magus actually. Just haven't had the funds nor time to assemble the rig. And I'm not too concerned with the E6600 not being fast enough. The computer will be assembled first part of next year (meaning next month, month after that at the latest). Currently this Opty is plenty fast enough for me. If I am satisfied with the performance this Opteron offers, imagine the E6600 even if just at 3.2 - 3.4GHz.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 03:52 PM   #80
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

You know, since my computer is running so cool, I think I'm going to try my luck at 3Ghz. Will 200Mhz and maybe half a volt increase temps that much? I don't think so. I'm gonna' give it a whirl.
Redeemed is offline   Reply With Quote

Old 12-16-07, 04:40 PM   #81
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

lol- got a little carried away and tried for 3.2Ghz. System wouldn't even post. Infact, I had to re-install the factory BIOS.

Okay, for now I'm back down to stock (2.6GHz, 1.325vcore). She's fast and cool- that's all I'm concerned with.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 04:49 PM   #82
mullet
 
mullet's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 8,069
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

Dude all you need is Ram everything else in your sig is fine!!!1
__________________
• LIAN-LI PC-A70B • ASUS MAXIMUS V FORMULA (0701) • i7-3770k + NOCTUA|NH-D14 • Intel 520 240GB SSD • G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 1600 •
• EVGA GeForce GTX 680 • PCP&C 750 Quad • ASUS BD-ROM • DELL U2711 H-IPS + DELL 2209WA e-IPS• Windows 7 Pro x64 SP1 • Logitech Z5500 5.1 •
mullet is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 06:36 PM   #83
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

Quote:
Originally Posted by mullet
Dude all you need is Ram everything else in your sig is fine!!!1
Nah, this computer in my sig, is already spoken for. In other words I'm selling it.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 12-16-07, 07:02 PM   #84
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Finally, 3GHz!!! lol

Some shots of the "new" cable management. Still quite cluttered looking IMO, but better than it was before.







Redeemed is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NV30 FINALLY Being launched!! sancheuz Rumor Mill 77 10-16-02 09:41 AM
Mandrake 9.0 and Nvidia 1.0-3123 FINALLY!!!! Now for a question. jthompson7051 NVIDIA Linux 1 10-07-02 03:17 PM
Finally... soundview00 NVIDIA Linux 4 10-02-02 10:29 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.