Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-27-07, 02:58 PM   #1
Dragunov
Mister Anderson ... !!!
 
Dragunov's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Belgium
Posts: 1,785
Default Difficulty levels???

Hi,

I started the game on easy today, but it seems like playing on medium, cause alot of soldiers, boats, ........

Are the levels of difficulty correct?
__________________
- Intel Core 2 Duo E6600 + Zalman 9700 LED
- MSI P6N (Nvidia 680i chipset), BIOS: P33
- 2GB DDR2 ram Corsair Dominator 1066Mhz
- MSI Geforce 8800GTS 640MB
- Creative X-Fi Elite Pro
- Seagate 320GB 7200/10
- WD Caviar 750GB
- Logitech MX-518
- Windows 7 Ultimate 64-bit NL

3D mark 05: 13321

3D Mark 06: 8065
Dragunov is offline   Reply With Quote
Old 11-27-07, 03:16 PM   #2
J-Mag
Weapon of MassConsumption
 
J-Mag's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,245
Default Re: Difficulty levels???

Difficulty doesn't change the number of AI entities, AFAIK.
J-Mag is offline   Reply With Quote
Old 11-27-07, 03:41 PM   #3
a_big_burger
Registered User
 
a_big_burger's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 148
Default Re: Difficulty levels???

Play the Delta, if you want to fully enjoy the game.
a_big_burger is offline   Reply With Quote
Old 11-27-07, 07:29 PM   #4
einstein_314
w00t!!
 
einstein_314's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Victoria, BC
Posts: 2,905
Default Re: Difficulty levels???

I think he's saying it's harder than it should be?... medium is pretty easy...I'm playing it on Delta. Great experience. They're soo much more aware and their accuracy is crazy. I'm glad I started on Delta.
__________________
Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3.2GHz (9 x 355) w/ Swiftec APOGEE GTX Waterblock|| Asus P5B-Deluxe WiFi Edition
eVGA 8800 GTX Superclocked Edition @ 675/1150 w/ DangerDen 8800GTX Waterblock|| 4x1GB Mushkin XP2 PC2-8500
X-Fi Fatal1ty 64MB || PC Power & Cooling Silencer 750W || Seagate 7200.10 320 GB || Dell 2407WFP
Logitech Z-5300 Speakers || Sennheiser HD555's || Logitech G7 || Logitech G15 || Windows Vista Ultimate x64
einstein_314 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-07, 07:32 PM   #5
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: Difficulty levels???

Med = Normal for Crysis .. IMO you can't go wrong with it!
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-07, 08:33 AM   #6
Dragunov
Mister Anderson ... !!!
 
Dragunov's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Belgium
Posts: 1,785
Default Re: Difficulty levels???

Nobody plays on easy?

Well, IMHO, there are already alot of enemies running around ...

Now just destroyed the two tanks and I need to meet Prophet now
__________________
- Intel Core 2 Duo E6600 + Zalman 9700 LED
- MSI P6N (Nvidia 680i chipset), BIOS: P33
- 2GB DDR2 ram Corsair Dominator 1066Mhz
- MSI Geforce 8800GTS 640MB
- Creative X-Fi Elite Pro
- Seagate 320GB 7200/10
- WD Caviar 750GB
- Logitech MX-518
- Windows 7 Ultimate 64-bit NL

3D mark 05: 13321

3D Mark 06: 8065
Dragunov is offline   Reply With Quote
Old 11-28-07, 09:27 AM   #7
svetli_pp
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 137
Default Re: Difficulty levels???

I've played the demo on delta and it was ok and great fun. I've gone through the full game on medium now but I am afraid to repeat it on delta because of the tank, VTOL and final carrier levels. I don't like them at all so struggling at extreme difficulty will not be a pleasure for me I think.
__________________
Q6600, Asus P5B Delux, 4GB Corsair cas4, 8800gt
svetli_pp is offline   Reply With Quote
Old 11-28-07, 01:01 PM   #8
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Difficulty levels???

Quote:
Originally Posted by svetli_pp
I've played the demo on delta and it was ok and great fun. I've gone through the full game on medium now but I am afraid to repeat it on delta because of the tank, VTOL and final carrier levels. I don't like them at all so struggling at extreme difficulty will not be a pleasure for me I think.
The levels were fine on Delta, don't be scared.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote

Old 11-28-07, 01:43 PM   #9
FastRedPonyCar
Resident Tire Destroyer
 
FastRedPonyCar's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Montgomery, AL
Posts: 3,012
Send a message via AIM to FastRedPonyCar
Default Re: Difficulty levels???

Delta is BY FAR the best way to enjoy the game. I think that as you lower the difficulty, the game gets TOO easy as the enemy reaction time increases, their accuracy gets worse, they speak english, etc. There are actually dozens of different AI variables that change with the difficulty level that can be tweaked for a custom difficulty but I found delta to be the most balanced.

I've tried in medium and even in hard, it's too easy to just cloak, run and then melee everyone with strengh without taking a single bullet... heck I managed to wipe out almost all the koreans in the demo without getting shot once. The boats usually get me when I'm not looking though but you really only have to deal with them in that 1 part of the game... it's the helicopters that are tough.

so yeah, delta will be a big challenge but it's not an unfair or not fun challenge. It will really FORCE you to use the suit powers strategically as well as really maximize the environment to your advantage because if you don't, you die... it's very simple.

People complaining that the game isn't long enough aren't playing on the hardest difficulty (I would think) and those who complain about AI (or lack there of) or koreans speaking english are obviously not playing on delta.
__________________
- Desktop -
4770k @ 4.45 ghz - ASUS Gryphon Mobo - 16 gigs Corsair Vengeance Pro 1866 RAM - XSPC Rasa 750 RS240 H2o Cooling - EVGA GTX 680 @1325mhz - 128 gig Crucial RealSSD C300 - 150 gig Velociraptor +2.75 Terrabytes of WD Sata 3.0 storage - 910 watt PC P&C PSU - Corsair Obsidian 650D case

- Server -
Core I7 D0 revision 920 @ 3.75 ghz - ASUS P6T Deluxe - 12 Gigs Mushkin DDR3 1600 - Corsair HX 620 PSU - Noctua NH-U9B cooler - Coolermaster WaveMaster Case

- Laptop -
MSI 16F2-012
- i7 2630QM - GTX570m @ 750Mhz - 8 gigs HyperX 1866 - 120 gig OCZ Vertex 3 SSD- 750 gig Scorpio Black - BluRay - 95% Gamut Screen - IC Diamond goop
FastRedPonyCar is offline   Reply With Quote
Old 11-28-07, 05:17 PM   #10
nutcrackr
Super Registered User
 
nutcrackr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Australia
Posts: 3,210
Default Re: Difficulty levels???

I went from normal to hard, main differences I noticed where

1. More people attack you at once
2. Less safe time when you are low on health
3. Enemies more aggressive
4. Enemies see cloak easier
nutcrackr is offline   Reply With Quote
Old 11-28-07, 05:31 PM   #11
methimpikehoses
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Difficulty levels???

Quote:
Originally Posted by svetli_pp
I've played the demo on delta and it was ok and great fun. I've gone through the full game on medium now but I am afraid to repeat it on delta because of the tank, VTOL and final carrier levels. I don't like them at all so struggling at extreme difficulty will not be a pleasure for me I think.
Uh, you can switch difficulty level anytime.
  Reply With Quote
Old 11-28-07, 05:41 PM   #12
Monolyth
Meow Mix Kills
 
Monolyth's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: END OF DAYS
Posts: 1,228
Default Re: Difficulty levels???

Quote:
Originally Posted by Dragunov
Hi,

I started the game on easy today, but it seems like playing on medium, cause alot of soldiers, boats, ........

Are the levels of difficulty correct?

__________________
Gaming 5.0
Asus R4 Extreme | Core i7 3930K @ 4.8Ghz Corsair H100 | 16GB G.Skill@1866Mhz | EVGA GTX TITAN Superclocked | Sammy 40" LCD
Asus Essence One | OCZ Revo 3 120GB, Revo 3 X2 240GB | HSPC Tech Station | Corsair HX1200 | Windows 8.1 Pro


Storage 2.0
Gigabyte Z68XP-UD3-iSSD | Core i7 2600K @ 4.5Ghz NH-D14 | 16GB G.Skill@1600Mhz | Areca 1880ix-16 RAID HBA
Temp Storage - 1.8TB (4x450GB Hitachi 15k RPM SAS) | 18TB (12x3TB Hitachi RAID10) | HSPC Tech Station | Corsair HX620 | Windows 7 x64
Monolyth is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gaikai_Inc: RT @anisci: "Game visual will reach new levels, only possible from the cl News GAIKAI 0 06-22-12 09:00 PM
Doom 3 BFG Edition will feature entire Doom series, seven new Doom 3 levels News Archived News Items 0 05-31-12 05:40 AM
How to Make Insane, Procedural Platformer Levels (Gamasutra) News Archived News Items 0 05-10-12 08:52 AM
How many levels are there in Mafia? cricket Gaming Central 3 10-08-02 12:54 AM
Why in Spider-Man The Movie PC Game only some levels i go to will freeze? imtim83 Gaming Central 5 10-03-02 09:21 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.