Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-04-07, 11:00 AM   #1
jesso
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 38
Default 7600 gt hdtv h.264 playback

When I play a mkv movie (Codec ID: V_MPEG4/ISO/AVC) using mplayer the video is fine on my 19" computer monitor.

But, when I bring the mplayer to my 720p HDTV set, I see that when the camera moves the video looks like it is choppy.

I do not think this video tearing. I do have SyncToVBlank to my TV set in nvidia settings.

Seems like a frame rate problem to me. Is there a way to fix this?

Here is all the info on my system I can think of:

Code:
mplayer
MPlayer dev-SVN-rUNKNOWN-4.1.2 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3700+ (Family: 15, Model: 55, Stepping: 2)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE SSE2
Code:
x11-drivers/nvidia-drivers
      Latest version available: 100.14.19
      Latest version installed: 100.14.19
Code:
*  media-video/nvidia-settings
      Latest version available: 169.04
      Latest version installed: 169.04
      Size of downloaded files: 3,774 kB
      Homepage:    http://www.nvidia.com/
      Description: NVIDIA Linux X11 Settings Utility
      License:     GPL-2
Code:
cat .nvidia-settings-rc
#
# /home/jason/.nvidia-settings-rc
#
# Configuration file for nvidia-settings - the NVIDIA X Server Settings utility
# Generated on Sat Dec  1 15:19:58 2007
#

# ConfigProperties:

RcFileLocale = C
ToolTips = Yes
DisplayStatusBar = Yes
SliderTextEntries = Yes
IncludeDisplayNameInConfigFile = No
ShowQuitDialog = Yes

# Attributes:

0/DigitalVibrance[CRT-1]=0
0/DigitalVibrance[TV-0]=0
0/ImageSharpening[CRT-1]=0
0/ImageSharpening[TV-0]=0
0/SyncToVBlank=1
0/AllowFlipping=1
0/LogAniso=0
0/FSAA=0
0/TextureSharpen=0
0/ForceGenericCpu=0
0/GammaCorrectedAALines=0
0/CursorShadow=0
0/CursorShadowXOffset=4
0/CursorShadowYOffset=2
0/CursorShadowAlpha=64
0/CursorShadowRed=0
0/CursorShadowGreen=0
0/CursorShadowBlue=0
0/FSAAAppControlled=1
0/LogAnisoAppControlled=1
0/RedBrightness=0.000000
0/GreenBrightness=0.000000
0/BlueBrightness=0.000000
0/RedContrast=0.000000
0/GreenContrast=0.000000
0/BlueContrast=0.000000
0/RedGamma=1.000000
0/GreenGamma=1.000000
0/BlueGamma=1.000000
0/OpenGLImageSettings=1
0/XVideoTextureSyncToVBlank=1
0/XVideoBlitterSyncToVBlank=1
0/XVideoSyncToDisplay=256
Code:
Section "ServerLayout"
    Identifier     "Default"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
    FontPath        "/usr/share/fonts/misc/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/TTF/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/OTF"
    FontPath        "/usr/share/fonts/Type1/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/CID/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/100dpi/"
    FontPath        "/usr/share/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "Module"
    Load           "extmod"
    Load           "dbe"
    Load           "record"
    Load           "xtrap"
    Load           "glx"
    Load           "freetype"
    Load           "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/input/mice"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Mag"
    ModelName      "Proview"
    HorizSync       30.0 - 80.0
    VertRefresh     60.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Card0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "nVidia Corporation"
    BoardName      "GeForce 7600 GT"
    BusID          "PCI:2:0:0"
    Option         "TwinView"
    Option         "TwinViewOrientation" "RightOf"
    Option         "UseEdidFreqs"        "True"
    Option         "ConnectedMonitor"    "CRT-1, TV"
    #Option         "ConnectedMonitor"    "CRT-1"
    Option         "MetaModes"           "CRT-1: 1440x900, TV: 1280x720"
    Option         "TVStandard"          "HD720p"
    Option         "TVOutFormat"         "COMPONENT"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Card0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1440x900"
    EndSubSection
EndSection
jesso is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blu-ray 3D Movie Playback With PC on a 3D HDTV Using HDMI 1.4 News Archived News Items 0 05-16-12 03:30 AM
HDTV support - computer to HDTV set porksoda NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 10-27-05 06:30 PM
can i only use TV for video playback gulo NVIDIA Windows Graphics Drivers 4 09-13-05 05:21 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.