Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-08-07, 12:53 AM   #13
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Thank you, I like your second config without the HDR values and with medium shadows.

POM works, textures and shadows look much better, DX10 water and sunshafts are there. It all good except that I noticed a thin "white" edge around objects but once I enabled EdgeAA (r_useEdgeAA 1) it was gone. I can see that some objects (rocks, grass, barrels) do fade-in earlier but I guess thats where some of the FPS gains come from.

Performance seems about equal as all ingame settings on "high" but with basically all DX10 "eye candy" at the cost of worse LOD.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 12-08-07, 01:33 AM   #14
Bokishi
NV THIS
 
Bokishi's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Hutt Space
Posts: 1,289
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Hey I like this, but what cvar to I add or delete to the cgf, to make the trees blow in the wind again?
__________________
i5 2500K @ 4.2GHz
EVGA Z68
Ripjaws X 16GB 1600MHz
EVGA GTX 680
X-Fi Titanium HD
Intel 40GB SSD (SRT Cache)
Hitachi 1TB Boot HDD
7TB Storage HDDs
Coolermaster 750w
Bokishi is offline   Reply With Quote
Old 12-08-07, 09:45 AM   #15
sgio2
Chocolate
 
sgio2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 104
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Quote:
Originally Posted by Bokishi
Hey I like this, but what cvar to I add or delete to the cgf, to make the trees blow in the wind again?
The CVAR that changes this is...

e_vegetation_bending = 1

I have updated my config to include this
__________________
Fret not my friend , for every failure brings along with it the seed of an equivalent success. Napoleon Hill "

Antec 900
4GB Corsair XMS Pro 3200 @ 2.5-3-2-5
ATI Radeon 3870HD 862 Core 1231 Mem
AMD Opteron 165 @ 2.44Ghz
Creative Audigy ZS 2
Twin WD 320GB SATA2
ABIT AT8 32X
sgio2 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-07, 11:06 PM   #16
CDE_1246
Registered User
 
CDE_1246's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New Jersey
Posts: 650
Send a message via AIM to CDE_1246
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

I love this config but the shadows aren't dark at all.
What would be the command line to add to make the shadows dark?
Thanks!
CDE_1246 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-07, 11:12 PM   #17
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Doesn't look like there are any shadows at all to me.

Are they disabled?
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 12-08-07, 11:15 PM   #18
CDE_1246
Registered User
 
CDE_1246's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: New Jersey
Posts: 650
Send a message via AIM to CDE_1246
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

idk........ I'm a little confused. Basically I want this config with the dark shadows from that ultra high tweak and edge AA and I'll be all set. I know the command for edge AA but not the dark shadows.
CDE_1246 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-07, 11:59 PM   #19
sgio2
Chocolate
 
sgio2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 104
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Quote:
Originally Posted by CDE_1246
idk........ I'm a little confused. Basically I want this config with the dark shadows from that ultra high tweak and edge AA and I'll be all set. I know the command for edge AA but not the dark shadows.
EDIT - Try setting your shadow quality to medium, and changing the r_SSAO line in the config to "1"

I have updated my config, and I have placed the revisions on the first post of this thread. The revisions include higher FPS in areas with a lot of foliage, less pop up then my last config, and a Low Spec - Med - High Config.

Make sure you have followed the install instructions to the letter, and also my personal recommendation is to place my configs into a system.cfg file to make sure everything is processed correctly.

Hope this helps!
__________________
Fret not my friend , for every failure brings along with it the seed of an equivalent success. Napoleon Hill "

Antec 900
4GB Corsair XMS Pro 3200 @ 2.5-3-2-5
ATI Radeon 3870HD 862 Core 1231 Mem
AMD Opteron 165 @ 2.44Ghz
Creative Audigy ZS 2
Twin WD 320GB SATA2
ABIT AT8 32X
sgio2 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-07, 11:04 AM   #20
Dreamingawake
*BANNED*
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 806
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Yo.

Your config looks pretty nice, I can't seem to get it working though for some reason.

Followed instructions to the letter.

Using original CVAR groups, load up Crysis, set everything to low and shadows
to medium, exit, put your system.cfg config file in my Crysis main root dir, load up game... and.. everything's still on low lol

Nice Fps tho
Dreamingawake is offline   Reply With Quote

Old 12-09-07, 12:09 PM   #21
sgio2
Chocolate
 
sgio2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 104
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Quote:
Originally Posted by Dreamingawake
Yo.

Your config looks pretty nice, I can't seem to get it working though for some reason.

Followed instructions to the letter.

Using original CVAR groups, load up Crysis, set everything to low and shadows
to medium, exit, put your system.cfg config file in my Crysis main root dir, load up game... and.. everything's still on low lol

Nice Fps tho
Weird

I uploaded the Med - High range config to my site. Try downloading it ( Right click , save as. ) and placing it in your main Crysis directory.

http://nextcsi.com/Site/System.cfg
__________________
Fret not my friend , for every failure brings along with it the seed of an equivalent success. Napoleon Hill "

Antec 900
4GB Corsair XMS Pro 3200 @ 2.5-3-2-5
ATI Radeon 3870HD 862 Core 1231 Mem
AMD Opteron 165 @ 2.44Ghz
Creative Audigy ZS 2
Twin WD 320GB SATA2
ABIT AT8 32X
sgio2 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-07, 04:25 PM   #22
Dreamingawake
*BANNED*
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 806
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Hey sgio2, thank you for the help !

your system.cfg got it working.. great work ! my average fps went wayy up
i was even able to play at 1680x1050 with 2xaa and it was smooth as it was
before the tweaks.. 30fps+

Thank you !!

update: been playing for the last couple hours.. it's just unbelievable now gameplay is SOOO smooth, playing
at 1280x1024 with 2xaa and it never dips below 30, it's just awesome. averaging about 40+!

I wonder tho; why wouldn't Crytek release it like this in the first place? It looks better, and runs better than default retail..
Dreamingawake is offline   Reply With Quote
Old 12-09-07, 07:47 PM   #23
sgio2
Chocolate
 
sgio2's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 104
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

Thanks for the kind words! Glad its been working well for you!

I have made additional revisions to both configs in the OP.

Low Spec now has a few more eye candy effects at no performance cost. Med - High Range now has very high motion blur, and a few other slight performance tweaks. Enjoy!
__________________
Fret not my friend , for every failure brings along with it the seed of an equivalent success. Napoleon Hill "

Antec 900
4GB Corsair XMS Pro 3200 @ 2.5-3-2-5
ATI Radeon 3870HD 862 Core 1231 Mem
AMD Opteron 165 @ 2.44Ghz
Creative Audigy ZS 2
Twin WD 320GB SATA2
ABIT AT8 32X
sgio2 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-07, 07:59 PM   #24
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Low Crysis FPS? Try My Config!

I'm gonna try this when I get home. I've been looking for an excuse to play Crysis before the patches come out.
crainger is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
Now Available - Crysis 2 Maximum Edition News Latest Tech And Game Headlines 0 05-29-12 05:30 PM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM
Low OpenGL Performance Instinct NVIDIA Linux 10 08-08-02 03:56 PM
low fps why??? nipster Benchmarking And Overclocking 4 08-07-02 02:35 PM

All times are GMT -5. The time now is 06:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.