Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-18-07, 04:47 PM   #1
breathemetal
*BANNED*
 
breathemetal's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: I wish it wasnt the USA
Posts: 4,447
Send a message via AIM to breathemetal
Default Config Question

What's the best config thats been posted and/or that is out there right now?

Whats the optimal way to run the game?
Default config...all settings high?
Custom config, custom settings...
etc...

My rig is in my sig if that will help answer my question at all
breathemetal is offline   Reply With Quote
Old 12-18-07, 05:48 PM   #2
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Config Question

If you want to get almost "very high" visuals in DX9 I'd go with Gaco's 1.01 config here:

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...5&postcount=60

The only things that are missing are the higher quality DoF, motion blur and shadows.

You can also add a few draw distance tweaks as reported in this thread (they do cost another 6-8 frames):

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=104498

And at last you can give sgio2 configs a try:

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=103825

Most configs do try add "DX10" visuals and they cost performance so if you are not happy with how they perform at all settings on "high", I'd rather try the "performance configs" instead of the configs that improve the visuals.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 12-18-07, 06:31 PM   #3
breathemetal
*BANNED*
 
breathemetal's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: I wish it wasnt the USA
Posts: 4,447
Send a message via AIM to breathemetal
Default Re: Config Question

I want to get DX10 working good

I dont want to run it in Dx9 at all
breathemetal is offline   Reply With Quote
Old 12-18-07, 06:46 PM   #4
Nanosuitguy
call me Nano
 
Nanosuitguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 517
Send a message via MSN to Nanosuitguy
Default Re: Config Question

Quote:
Originally Posted by breathemetal
I want to get DX10 working good

I dont want to run it in Dx9 at all
Use Gaco's its UBER! Theres also a hidden supersample AA for the vegetation when equpping the pistol when using his config... very nice!
Nanosuitguy is offline   Reply With Quote
Old 12-18-07, 06:50 PM   #5
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: Config Question

In that case start off with all settings on "high" and test how it performs to you and create an empty system.cfg with these lines:

r_sunshafts = 1
r_colorgrading = 1
r_UsePOM = 1
r_WaterGodRays = 1
r_TexturesStreaming=0 (only if you don't have a 64-bit O.S.)
g_battleDust_enable = 1

These are the major "very high" effects and the performance hit shouldn't be too big and since you have 4GB I'd put the "textures" setting to "veryhigh" as well. Stay away from the "very high" shader and post-processing settings because they do cause a major performance hit (higher quality shadows, motion blur, DoF and quite a few other effects are the cause for this). I recommend the 169.21 driver for Vista in DX10 but I haven't tested the .25 driver yet.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 12-18-07, 07:06 PM   #6
breathemetal
*BANNED*
 
breathemetal's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: I wish it wasnt the USA
Posts: 4,447
Send a message via AIM to breathemetal
Default Re: Config Question

i tried the last config posted with settings on high and water on very high...

i got less than 20 average

i think ill try gacos and see if they do any better
breathemetal is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 9.0 and Nvidia 1.0-3123 FINALLY!!!! Now for a question. jthompson7051 NVIDIA Linux 1 10-07-02 03:17 PM
1st post - XP Restore question Needa916 Microsoft Windows XP And Vista 2 09-12-02 06:24 PM
Newby question about nforce.... superconti NVIDIA Linux 2 09-08-02 12:46 AM
Dual boot question.. Tactics General Hardware 15 09-07-02 11:39 AM
Quick question about Digital din with the Audigy Tactics General Hardware 4 08-12-02 01:16 AM

All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.