Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-27-07, 03:42 PM   #61
RadonPL
Sempron 3100+ @FX57
 
Join Date: Nov 2006
Location: Gdansk, Polska
Posts: 6
Send a message via Skype™ to RadonPL
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Quote:
Originally Posted by Thunderbird
If there are problems please mention them as I want to fix any remaning issues before I release a new version.
Thanks for the great work on nvclock, without it my computer will be unbearably loud with G92 GTS. I got your CVS version 2 days ago and just created a file in the Autostart folder for KDE with: nvclock -f -F 40. I don't know how to start the program with a GUI that I saw on your website.

Quote:
Originally Posted by durdentyler
i have opensuse 10.3 (gnome) with nvidia geforce go 6150 running on an amd (x86) processor...
I'm using OpenSuSE 10.3 x86-64.

1) I have heard about your problem before but haven't experienced it myself. I searched for "white screen of death" and got this from suseforums, try Joban's or Nickel's advice first. Also try the OpenSuSE wiki and do the one-click-install of Compiz Fusion, it won't hurt.

Make sure you have the nvidia drivers working first, type 'glxgears' in the konsole/terminal to see what framerate you get. I get 28000 fps on my desktop and 3000fps on a laptop with integrated Radeon x1150. Nvidia driver installation under SuSE is simple;
Code:
cd   to where the driver was downloaded (e.g. cd /home/YOUR.NAME/Desktop)  
su
init 3      (this closes your Gnome session, so be prepared with the rest of the instructions)   
sh NV  -q   (type the beginning of the driver file and press Tab to autocomplete)  If you have multiple files beginning with the same name, pressing Tab twice will give you a list
sax2 -r -m 0=nvidia
2) "Will 'nvclock help me reduce my fan speed?" I created a thread in Phoronix before stumbling on this thread. I've got some instructions on installing and setting up nvclock from cvs there. To autostart nvclock, open the Autostart folder (in KDE it's /home/YOUR.NAME/.kde/Autostart) and right click to create a link to application. Type a name for this link and put e.g. nvclock -f -F 40 as the Command. I don't know how it's done in Gnome, why use Gnome with OpenSuSE?

3) "When i boot the processor always shows almost 100% usage" This may be temporarily due to Beagle indexing your drive so that your searches later on will be quicker, it will stop in a few minutes. Beagle even searches within your PDF and OpenOffice files, Vista can't do that with Microsoft's own .doc format. How cool is that! I'm in Uni and use this function all the time to dig through my mountains of folders for important stuff.
RadonPL is offline   Reply With Quote
Old 12-27-07, 05:18 PM   #62
lightman
Registered User
 
lightman's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,026
Send a message via ICQ to lightman
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Quote:
Originally Posted by Thunderbird
Does for everyone nvclock works correctly on his 8800 GT/GTX/GTS (you need the cvs version; that is not the same as the tar.gz file you can download from sourceforge).

If there are problems please mention them as I want to fix any remaning issues before I release a new version.
Working fine for me: 8800GT, Fedora 8 x86_64, 16GB ram, dual Xeon 5345, latest nvidia driver.
lightman is offline   Reply With Quote
Old 12-28-07, 09:22 AM   #63
krionius
Asus 8800GTS 320M
 
krionius's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Budapest, HU
Posts: 249
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Quote:
Originally Posted by b-low
Maybe the nvclock setting
Code:
nvclock -f -F auto
does a better trick for you.
Wow, that sounds a perfect solution. Anyone tested? I will ASA I get home. :-) Playing Icewind Dale in OpenGL mode with wine I had crash bug when quick saving. I want to give a try for the new driver.
__________________
SK - Java Classic RPG http://zaza.uw.hu/mrp/index.html http://linuxrpgs.blogspot.com
Asus GF8800GTS 320M DDR3 PCI-E - nvidia 169.09
Abit KN9 SLI (nforce570),AMD64 X2 3800+@4800+,2x1GB 800MHz DDR2,160G SATA2 WesternDigital,430W Chieftec PSU
gentoo linux (since 2003) 2006.1 amd64 kernel 2.6.22-suspend2 X.Org 7.3 | gnome 2.20.0, kde 3.5.5, beryl 0.2.1

Samsung SyncMaster 913N@1240, Tatung "32 @1080i, Pinnacle PCTV Rave, Pioneer DVR110D
Abit AN-M2HD NVidia 7050PV Noiseless HTPC, Ubuntu Linux 7.10 64bit kernel 2.6.23.8, nvidia 169.04, FSP Zen 300W,
Thermaltake Sonic Tower, AMD64 X2 4200+, 2GB DDR2, 400G SATA2 WD, Asus TVTuner (saa7134) Silent Linux HTPC

Asus TravelMate 4100 NVidia 6200 Go, Ubuntu Linux 8 32bit kernel 2.6.24, nvidia 169.12, Intel32 1.6G, 1.5GB DDR2,
krionius is offline   Reply With Quote
Old 12-29-07, 06:39 AM   #64
flyingdogfish
Happy user
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

The nvclock does not work for me with my nvidia 8800GT 512M on openSUSE 10.3 ;(
When I run nvclock, it just hangs there and does nothing.
I guess I'll just have to downgrade the drivers.
flyingdogfish is offline   Reply With Quote
Old 12-29-07, 10:26 AM   #65
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Quote:
Originally Posted by flyingdogfish
The nvclock does not work for me with my nvidia 8800GT 512M on openSUSE 10.3 ;(
When I run nvclock, it just hangs there and does nothing.
I guess I'll just have to downgrade the drivers.
It sound like nvclock is not parsing your bios correctly. Could you send me ~/.nvclock/bios0.rom?
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 12-29-07, 11:38 AM   #66
alexandreracine
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
Exclamation Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Quote:
Originally Posted by flyingdogfish
The nvclock does not work for me with my nvidia 8800GT 512M on openSUSE 10.3 ;(
When I run nvclock, it just hangs there and does nothing.
I guess I'll just have to downgrade the drivers.
I have the same card but with Ubuntu 7.10 and nvclock hang too.
alexandreracine is offline   Reply With Quote
Old 12-29-07, 03:49 PM   #67
Deanjo
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 301
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Yup NVClock hangs for me too now. Was fine a couple of days ago until I redownloaded the source from the CVS and now it hangs as well (doh why did I delete the old CVS download?)

BTW 8800 GT too. Here is the bios0.rom that was made on the previous working nvclock cvs build. The new one does not create a new .nvclock directory or generate a new bios0.rom. Even doing a nvclock -l results in a hang.
Attached Files
File Type: gz bios0.rom.tar.gz (39.4 KB, 173 views)
Deanjo is offline   Reply With Quote
Old 12-29-07, 04:48 PM   #68
bjlockie
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Canada
Posts: 92
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Quote:
Originally Posted by Frumpco
So far seems to be all videocards regardless of model or Linux OS
I thought the driver was the same on all platforms (unified) but it doesn't happen on Windows.
bjlockie is offline   Reply With Quote

Old 12-29-07, 04:55 PM   #69
Thunderbird
 
Join Date: Jul 2002
Location: Netherlands, Europe
Posts: 2,105
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

I have fixed the bug in CVS. It should not 'freeze' now.
Thunderbird is offline   Reply With Quote
Old 12-29-07, 07:09 PM   #70
flyingdogfish
Happy user
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Yes! nvclock works now perfectly. Thanks. The noise was unbearable.
flyingdogfish is offline   Reply With Quote
Old 12-30-07, 09:08 PM   #71
RadonPL
Sempron 3100+ @FX57
 
Join Date: Nov 2006
Location: Gdansk, Polska
Posts: 6
Send a message via Skype™ to RadonPL
Default Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Nvidia, please. It's been 10 days already! Can you please release a fixed driver?
RadonPL is offline   Reply With Quote
Old 01-01-08, 03:30 AM   #72
alexandreracine
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
Thumbs up Re: 169.07 Ubuntu 7.10 Fan at %100

Quote:
Originally Posted by flyingdogfish
Yes! nvclock works now perfectly. Thanks. The noise was unbearable.
Same here, new version works well! Thanks T.
alexandreracine is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GPU fan always at 100%, can not change the thermal settings legluondunet NVIDIA Linux 26 05-04-13 06:56 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.