Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-21-07, 11:21 AM   #1
faginbagin
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1
Default Should I blacklist ati_agp module?

I have a Biostar graphics card with the Geforce 7300 LE GPU and am trying to figure out how to take advantage of its MPEG-2 decoding. I've noticed that the CPU usage in mythfrontend is actually a little higher when my XvMCConfig file contains libXvMCNVIDIA_dynamic.so.1 than when it contains the original libXvMC.so.1. I have configured mythfrontend to use "Standard XvMC" for MPEG-2 decoding. My xorg.conf is attached.

I'm guessing I need to do a little more tweaking. I plan on enabling "UseEvents", but I'm also wondering if I need to set "NVAGP" to 1 and blacklist ati_agp.

Chapter 12, Configuring AGP, mentions several different AGP chipsets that are supported by nVidia's AGP driver, but I can't tell if it applies to my hardware. I do know that, according to lsmod, both nvidia and ati_agp depend on the agpgart module. I also know that my motherboard (ECS RS482-M754) has an Integrated ATI Radeon Xpress 200. What I can't seem to find, either from ATI/AMD's website or from the ECS RS482-M754 documentation or from dmesg, is whether that means the motherboard or integrated graphics have a chipset supported by the nVidia driver.

So, I'm hoping you can tell me whether setting NVAGP and blacklisting ati_agp is going to help or hurt me? If you can suggest other tweaks that I might be overlooking, I would welcome them, too.

FWIW, here's info from /proc/driver/nvidia:

version:

Quote:
NVRM version: NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 100.14.19 Wed Sep 12 14:12:24 PDT 2007
GCC version: gcc version 4.1.3 20070929 (prerelease) (Ubuntu 4.1.2-16ubuntu2)
cards/0:

Quote:
Model: GeForce 7300 LE
IRQ: 20
Video BIOS: 05.72.22.43.01
Card Type: PCI-E
DMA Size: 39 bits
DMA Mask: 0x7fffffffff
Bus Location: 01.00.0
Thanks in advance...
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (2.9 KB, 96 views)
faginbagin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.