Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-25-08, 07:33 PM   #1
seeker
AKA seekermeister
 
seeker's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: At home
Posts: 1,442
Default Raid 1 With partitions

I'm fairly familiar with setting up and managing raid, except one aspect. I have been using my SATA drives separately w/o raid, and now I want to combine them as raid 1. The question is that since my SATA 0 is now setup with x64, plus a couple of other non-os partitions, when I creat the raid, will the drive added also have these partions as well? I know that I could partition the array after it's creation, but what about before?
__________________
Rig 1: HAF 922, X2 4400+, Asus A8N32-SLI Deluxe , 4x1GB DDR400, 2x500GB, 1x80GB & 1x250GB + ESATCASE2 w/2x1TB HDs, LG CH10LS20 & GH22LS50, Samsung SH-S202N, Asus Xonar D2X,Creative 5.1, GTX460 SC, FusionHDTV7 Gold RT, Acer X233H, Arris TM520G, Cisco E3000, Scythe Kama, CM RS600 PS,HP 5510v,APC BX1000, XP x64, W7 & Kubuntu 9.10

Rig 2: Antec SX1040BII, A8N-SLI, 2x1GB DDR400, 8800GTS, 1x500GB & 1x1TB HDs, Liteon LH-20AIL and Pioneer DVR-111, Audigy 2 ZS, Creative T20 2.1, Antec 500SP, W7 x64 & XP MCE
seeker is offline   Reply With Quote
Old 01-25-08, 08:05 PM   #2
stncttr908
Registered User
 
stncttr908's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: NJ, USA
Posts: 4,496
Send a message via AIM to stncttr908
Default Re: Raid 1 With partitions

You're going to lose everything when you setup the array. Ghost the Windows drive and then add it back to the RAID.
__________________
PC - | Core i7-2600K @ stock | Gigabyte GA-P67A-UD3 | 4GB Patriot Sector 5 DDR3 | Galaxy GTX 460 1GB @ stock | Corsair Force 120GB SSD | Seagate 1TB 7200RPM | 320GB Seagate 7200.10 | 2x Seagate 500GB USB 2.0 | Lite-On 20x SATA DVD+RW | Silverstone TJ-09 | Corsair 620W PSU | Logitech Z-5500s | Sennheiser HD-570 headphones | Samsung 2494LW |

Laptop - | Dell Inspiron 1420 | C2D T7300 (2.0GHz, 4MB cache) | 2GB DDR2-667 | 160GB 7200RPM HDD | DVD +/- RW | 14.1" WXGA+ (1440x900) | Broadcom 802.11g | NVIDIA 8400M GS 128MB |
stncttr908 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-08, 01:04 AM   #3
seeker
AKA seekermeister
 
seeker's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: At home
Posts: 1,442
Default Re: Raid 1 With partitions

Thanks. I was thinking that since you could replace a drive in an array, without losing anything, that it would be the same when starting the array with a drive already running. But, that's not a problem, because I already have a drive image ready.
__________________
Rig 1: HAF 922, X2 4400+, Asus A8N32-SLI Deluxe , 4x1GB DDR400, 2x500GB, 1x80GB & 1x250GB + ESATCASE2 w/2x1TB HDs, LG CH10LS20 & GH22LS50, Samsung SH-S202N, Asus Xonar D2X,Creative 5.1, GTX460 SC, FusionHDTV7 Gold RT, Acer X233H, Arris TM520G, Cisco E3000, Scythe Kama, CM RS600 PS,HP 5510v,APC BX1000, XP x64, W7 & Kubuntu 9.10

Rig 2: Antec SX1040BII, A8N-SLI, 2x1GB DDR400, 8800GTS, 1x500GB & 1x1TB HDs, Liteon LH-20AIL and Pioneer DVR-111, Audigy 2 ZS, Creative T20 2.1, Antec 500SP, W7 x64 & XP MCE
seeker is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$429.99 - areca ARC-1222 PCIe x8 SATA / SAS RAID Card News Newegg RSS Feed 0 06-28-12 04:38 AM
GeForce4 Ti 4400 problem with RAID motherboard hydr0 NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 10-26-02 01:06 AM
RAID question? MUYA CPUs, Motherboards And Memory 7 09-20-02 01:37 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.