Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-20-08, 01:28 PM   #1
xfxpowr
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Default Common problem i think

Hi, I just joined this forum, and sorry if this has been mentioned before 1 thousand times, but, well, I recently bought an older xfx geforce 6200 agp8x 256mb for an older computer to replace an even older radeon 9200se 128mb. It's the last upgrade im gonna do for this pc. Mostly to play not so recent, but not so old either games, like ut2k4 among others. Most of my games run better now, but now I'm seeing a problem with ut2k4. Whenever I switch applications while ingame with alt-tab the game crashes and gives an error report. I didnt use to do that with the old card. I read on the web on different places, that theres a problem with nvidia cards and ut2k4 not liking each other. Unfortunately i didnt know that before buying this card. Has anyone come to a fix to this problem, or at least knows when there might be a solution? I tried disabling DEP (data execution prevention) as it was suggested somewhere, but no joy.

Any suggestions are welcomed.
thanks
xfxpowr is offline   Reply With Quote
Old 02-21-08, 11:06 AM   #2
xfxpowr
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Default Re: Common problem i think

...doesnt anyone have suggestions?
xfxpowr is offline   Reply With Quote
Old 02-25-08, 06:40 AM   #3
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Common problem i think

I have two

1) try the latest driver, latest official WHQL driver would be 169.61. Its officially Quadro driver, but it will install on 6200 as well. Also give 174.16 a go.

2) try switching from directx render mode to opengl render mode. you have to edit ut2004.ini or ut2k4.ini file. Sorry forgot about the details, and can't look it up now.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-08, 12:05 PM   #4
xfxpowr
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Default Re: Common problem i think

Thanks for replying. The quadro drivers gave the same error. And enabling opengl in ut2k4 for some reason makes ut2k4 look awful. Apparently it's a problem with nvidia drivers that affects only unreal 2 engine games, in windows xp. Apparently nvidia knows about it and hasnt done anything to fix it.
xfxpowr is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
kswapd kernel problem and the NVdriver kwaz NVIDIA Linux 2 09-25-02 08:33 PM
RH7.2 (2.4.9-34) install + src.rpm problem FlyingDutchMan NVIDIA Linux 3 08-08-02 09:04 AM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.