Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Console World

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-10-08, 09:18 AM   #13
LurkerLito
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,550
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

I love the game, I am about 8 missions in . The install was a bit long, but it was so worth it IMO. Even if it had been optional, I would have done it. At least it was interesting to read all the info about DMC-DMC3 during the install. I only played the first 2 and I never finished #2.
__________________

Main PC: Asus P8Z77-V Deluxe ; Intel i7-3770k ; GSkill Ripjaws X Series 16GB DDR3 2133 (2x8GB) ; Seasonic X Series X-1050 PSU ; Corsair H100 ; EVGA GTX-670 ; Mushkin 240GB SSD system drive
Old PC: ABIT IP35 Pro ; Intel Core2 Quad Q6600 ; Patriot 6GB (3x2GB) DDR2 800 RAM ; EVGA GTX480 SC ; Antec P190 Case ; EnzoTech Ultra120 CPU Cooler
LurkerLito is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 01:15 PM   #14
Lyme
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,682
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

Quote:
Originally Posted by Amuro
The PS3 version loads 3 times faster than the 360 version according to ign's review, so I guess the long install time is worth it.


http://www.computerandvideogames.com....php?id=181383
Quote:
we clocked the entire install process at 21 minutes, 41 seconds.

Following that the opening load time on PS3 was five seconds against eight on 360. And then three seconds versus four, and four versus five seconds in following load screens, PS3 - 360. As you can see there's not much in it.

So over the course of an eight-to-ten hour game you might get your 21 minutes back over 360 players with ever-so-slightly shorter loading times. But really?
Lyme is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 01:48 PM   #15
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

I read that a while ago and didn't agree with it at all... the only time the PS3 even loads is between levels... it's almost cartridge-like fast. Everyone I have talked to with the 360 version says it is not like that...

IGN talked about pauses while bringing up menus on the 360 as well... they said the PS3 is a smoother version all around.
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 02:27 PM   #16
ralinn
Masters
 
ralinn's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: UK, England, Portsmouth
Posts: 1,675
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

Quote:
Originally Posted by Lyme
we clocked the entire install process at 21 minutes, 41 seconds.

Following that the opening load time on PS3 was five seconds against eight on 360. And then three seconds versus four, and four versus five seconds in following load screens, PS3 - 360. As you can see there's not much in it.

So over the course of an eight-to-ten hour game you might get your 21 minutes back over 360 players with ever-so-slightly shorter loading times. But really?
Lol, worst test ever.
__________________
(CPU) Intel Core i7 CPU 920 @ 2.67GHz @ 1600MHz (ASUSTeK Computer INC. P6T DELUXE mainboard) (RAM) 3GB (HDD) 931GB
(GFX) NVIDIA GeForce GTX 280 (1GB), 1680x1050x32, 59Hz (OS) Microsoft® Windows Vista™ Home Premium (SP1)

3Dmark06 Score: Who the **** actually cares?
360 & PSN ID: ralinn
ralinn is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 03:16 PM   #17
Xav
Professional NV Lurker
 
Xav's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 361
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

Quote:
Originally Posted by ralinn
Lol, worst test ever.
Makes total sense to me...you can wait in bulk BEFORE you play the game or tiny bits at the time WHILE you play the game.

If you want the perfect time to clean up your entire apartment then PS3 is your bag baby! Just start the install and break out the vacuum.
__________________
System I: intel 2500k || Asus P8P67 Pro || 4GB Gskill DDR3 Ripjaws || EVGA GTX570SC || SB X-Fi || OCZ GameXstream 600W || Klipsch PM 5.1 Ultra || Gateway FHD2401 LCD

System II: C2D E8400 || Gigabyte GA-EP35 || 2GB Gskill DDR2 1066 || XFX GTX 260 Black Edition || Audigy 2 || Corsair TX650 || Klipsch PM 2.1 || Gateway 2185W LCD

Consoles: 360/PS3
Xav is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 10:26 PM   #18
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

So? Faster is faster. and computerandvideogames? never heard of that website.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 10:33 PM   #19
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

Quote:
Originally Posted by NarcissistZero
I just meant you're on a PC-centered forum and every PC game but Scrabble installs... Just giving you a hard time
LOL, yeah, and PC version of GoW took what, 40+ minutes to install.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 10:43 PM   #20
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

it's cool that it loads the game to the HD for faster load times.

but it's not cool that it takes 20+ minutes and it's not optional.

my two cents.
ViN86 is offline   Reply With Quote

Old 02-10-08, 11:13 PM   #21
Lyme
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,682
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

Quote:
Originally Posted by Amuro
So? Faster is faster. and computerandvideogames? never heard of that website.
I agree, faster is faster. But, me, I like to pop in the disc and play right away. It's like calling tech support. I don't mind pauses here and there, but waiting for 20min before you get their attention sucks ass.
Lyme is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 11:38 PM   #22
Mr. Hunt
Rectal Gravy Connoisseur
 
Mr. Hunt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Texas
Posts: 8,294
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

I was fine with the install because I know it will remain installed and the faster load times will pay off way more than waiting 20 minutes... I play through DMC games until they are complete pretty much... I still have to finish SoS and DMD modes... so I got a lot of playing to do still.
Mr. Hunt is offline   Reply With Quote
Old 02-10-08, 11:58 PM   #23
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

Quote:
Originally Posted by Lyme
I agree, faster is faster. But, me, I like to pop in the disc and play right away. It's like calling tech support. I don't mind pauses here and there, but waiting for 20min before you get their attention sucks ass.
Capcom did it on purpose, you know. They could have made it optional, but didn't, as it would hurted 360 version sales if the PS3 version was too perfect.

Quote:
Originally Posted by Mr. Hunt
I was fine with the install because I know it will remain installed and the faster load times will pay off way more than waiting 20 minutes... I play through DMC games until they are complete pretty much... I still have to finish SoS and DMD modes... so I got a lot of playing to do still.
I agree. It's not like you have to wait 20 minutes everytime you want to play the game. It's just the first time.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 02-11-08, 06:59 AM   #24
ralinn
Masters
 
ralinn's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: UK, England, Portsmouth
Posts: 1,675
Default Re: Just Bought DMC4 for PS3

Quote:
Originally Posted by Xav
Makes total sense to me...you can wait in bulk BEFORE you play the game or tiny bits at the time WHILE you play the game.

If you want the perfect time to clean up your entire apartment then PS3 is your bag baby! Just start the install and break out the vacuum.
I don't think you can base a test off of a few loading screens at the beginning of the game. It's hardly a fair test.
__________________
(CPU) Intel Core i7 CPU 920 @ 2.67GHz @ 1600MHz (ASUSTeK Computer INC. P6T DELUXE mainboard) (RAM) 3GB (HDD) 931GB
(GFX) NVIDIA GeForce GTX 280 (1GB), 1680x1050x32, 59Hz (OS) Microsoft® Windows Vista™ Home Premium (SP1)

3Dmark06 Score: Who the **** actually cares?
360 & PSN ID: ralinn
ralinn is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Roommate bought a Ti4600 ExitWound Benchmarking And Overclocking 2 09-13-02 05:47 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.