Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-06-08, 07:00 PM   #1
Noriega
你妈妈喜欢的阴茎
 
Noriega's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: 波兰
Posts: 2,176
Default Crysis and 8800GT

Has anyone got some config for Crysis to get this game work flow on 8800GT on 32Bit Windows XP with Very High Details?
__________________
Noriega is offline   Reply With Quote
Old 02-06-08, 07:14 PM   #2
SeriTonin
*BANNED*
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,349
Default Re: Crysis and 8800GT

I've been using this one http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=107277 and the game runs great for me. Should for you too, depending on your cpu.
SeriTonin is offline   Reply With Quote
Old 02-07-08, 08:34 AM   #3
Noriega
你妈妈喜欢的阴茎
 
Noriega's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: 波兰
Posts: 2,176
Default Re: Crysis and 8800GT

MY friend is buying similar PC to your's, can you tell me at what resolution, what details you play and how minimum and average FPS is?
__________________
Noriega is offline   Reply With Quote
Old 02-07-08, 08:58 AM   #4
SeriTonin
*BANNED*
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,349
Default Re: Crysis and 8800GT

I play @ 1152x852, then I use this option on my monitor that makes it wide screen-esque, kind of shortens the picture, but pushes the pixels closer together so it looks like im gaming at 1280x960

Playing the regular game with the mod above, I'm usually always above 30fps, max details in-game, except that harbor level where your on the boat - holy Lord, that dips to like 17fps. But other than that level, everything is extremely playable.

Ihad a lot of hitching in this game and in gears of war, even after the cpu and video card were installed that are in my sig, the raptor hard drive took all that hitching away. So if he's building a new rig, I'd suggest a raptor, even if he cant afford to upgrade everything, grab a slower processor and use that money toward a raptor. I'm sold on these raptors. Or that new hitachi 32mb cache 320gb hard drive. That thing is insanely fast too.

Mods are a different story, some run way better than the original game crytek made, some run insanely horrible, like that urbanwar mod with all those polygons/rocks.

Mods are hit and miss, but as far as the regular game goes, upgrading from my old e6400/8800gts 320mb/250wd hd 8mb cache to whats in my sig, I'm extremely happy with the results. Gears of War, UT3, Bioshock, StrangleHold, Blacksite Area 51. Every game I have installed plays @ my monitors max res 1600x1200 and either 8xaf or 16xaf depending on the game. All fluid.

Crysis is the only game I own that wont run @ 1600x1200 - so that either says something about the detail of cry2 engine or the sloppiness of the optimizing of it.

Maybe a bit of both.

If I had to do it again, I wouldnt change one part, I'm thoroughly happy. Even with Crysis, it's very playable now, I can actually enjoy it. =)

Now mind you, if I just play crysis with all options @ high, with no mods, the game is perfect, even the harbor level and I'm able to put the resolution up to 1280x960, but personally, I'm too spoiled with the very high mod.
SeriTonin is offline   Reply With Quote
Old 02-07-08, 02:00 PM   #5
Toss3
.<<o>>.
 
Toss3's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Finland
Posts: 4,763
Default Re: Crysis and 8800GT

Played through the game using both the ultra config and natural mod 2.0.1, playable with some hitching at 1366x768.
__________________
: :Asus Rampage II Gene : : Core i7 920 4011Mhz : : 6Gb 1600Mhz A-Data DDR3 : : Club3D Theatron Agrippa : : Intel 80GB SSD : : 2xSamsung F1 750Gb : : Sapphire 5850 @ 850/1225Mhz : :
: :Benq FP241W : : Optoma HD80 Projector + 92" Screen : : Genelec 8020B speakers : : Sony MDR-XB700 Headphones : : Razer Lycosa : : Razer Lachesis : :
Toss3 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-08, 12:18 AM   #6
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: Crysis and 8800GT

I am running Windows Xp and I put in a new text file and named it system.cgf in my cysis folder (program files\Electronic Arts\Crytek\Crysis) and added
r_MotionBlur=0
r_UsePOM=1
r_sunshafts=1
e_water_ocean_fft=1
q_Renderer=3
r_colorgrading=1
r_UseEdgeAA=1
e_fog_volumes=0
I put these settings in my new system.cfg file and it made it look better without much of a big performance hit .
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.