Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-21-03, 05:06 AM   #1
photofox
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default startx show me garbage code at screen

I have reinstalled both the driver and RH9 several times,but the driver still does not work and I can not start xwindows.My project does need openGL to work,who can help me?thanks!

CPU:Athlon 2400+
mainboard:EPOX nforce2 without graphic
video card:Gforce 3 Ti 500
OS:RH9
video driver version:1.0-4349
video bios:default

following is the log file generated with command
startx -- -logverbose 5
Attached Files
File Type: log xfree86.0.verbose.log (28.8 KB, 136 views)
photofox is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 05:08 AM   #2
photofox
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default

log file generated with command:
startx
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (25.2 KB, 134 views)
photofox is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 05:09 AM   #3
photofox
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default

config file
Attached Files
File Type: txt xf86config.txt (3.1 KB, 124 views)
photofox is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 05:29 AM   #4
bahamot
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 161
Default

let me guess, ur BIOS is newer than 3129 ??
bahamot is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 06:17 AM   #5
photofox
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default

I can not get into xwindows and do not know the version of video card
the driver in RH9 works well but I can not use openGL,so I install the new driver released by nvidia

Last edited by photofox; 04-21-03 at 06:24 AM.
photofox is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 08:16 AM   #6
photofox
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default

I really need help
photofox is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 08:45 AM   #7
bahamot
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 161
Default

i mean ur mobo's BIOS, not ur VGA's BIOS
bahamot is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 10:07 AM   #8
photofox
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default

But my video card works well when using the default driver provided by RH9??It is the upgrade of the driver cause the problem.
what's mobo? mobile?
photofox is offline   Reply With Quote

Old 04-21-03, 11:43 AM   #9
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Motherboard.

Epox 8RDA+ (at least; perhaps other Epox motherboards) BIOSes newer than 3129 all have this problem with the nVidia drivers.

You don't see it with the default RH driver because the default RH driver does not try to access the video hardware nearly as much as the 3D accelerated one does.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 04-21-03, 11:54 PM   #10
bahamot
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 161
Default

Quote:
Originally posted by bwkaz
Motherboard.

Epox 8RDA+ (at least; perhaps other Epox motherboards) BIOSes newer than 3129 all have this problem with the nVidia drivers.

You don't see it with the default RH driver because the default RH driver does not try to access the video hardware nearly as much as the 3D accelerated one does.
1000% agree

workaround: downgrade to 3129 BIOS
bahamot is offline   Reply With Quote
Old 04-22-03, 02:43 AM   #11
photofox
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default

thanks a lot ,I will try to downgrade my bios
oh, I have spent two days on this driver and will still get lost without your helps
my motherboard is Epox 8RDA with C1 support

Last edited by photofox; 04-22-03 at 02:46 AM.
photofox is offline   Reply With Quote
Old 04-22-03, 02:45 AM   #12
bahamot
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 161
Default

tell us if that works
bahamot is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black screen and lockup on startx. redmoose NVIDIA Linux 4 09-18-02 11:53 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.