Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-26-03, 03:48 PM   #1
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default X window CRASHES!

Hello, I'm relatively new with Linux. I installed the newest drivers of NVIDIA, and I adapted my XF86Config (see attachment) file, but when I restart X window, I get a login prompt for 3 seconds (this is normal), then I see black for a half second (this is still normal) and then I get a login prompt screen again several times (this is NOT normal). Then I see I blue screen with the text: "I cannot start X server (your graphical interface) .... blabla...

and after I few seconds the system crashes totally, only the cursor still goes on and goes out (don't know the english word for that).

Than I tried the folowing: I overwrote the adapted XF86Config file with the one that was included in the installation (XF86Config.sample) and had the same problem again.

I also had installed previous nvidia drivers, but I uninstalled them. I just typed: rpm -e NVIDIA_GLX and rpm -e NVIDIA_GLX and both were successfully uninstalled. DO I have to do more than that?

REDHAT 8.0
Hercules 3D Prophet 2 MX (is that the problem?)
CPU: pentium II 350Mhz
Motherboard: I think AOPEN (do I really have to open my computer to check model etc. ?? say if I really have to.


THank you in advance
Attached Files
File Type: txt xf86config.txt (3.3 KB, 125 views)
henne_flpkp is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 03:52 PM   #2
mtrr
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Germany
Posts: 234
Send a message via ICQ to mtrr
Default

try again after removing:

Load "fbdevhw"

from you modules section


cheers


ps: if it still fails, post your XFree86.0.log
mtrr is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 04:22 PM   #3
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default stil not working

It didn't work. To be sure for you I did it all right, I attached the config file again. I will attach log gile in next reply.

Additional information

my fraphics card has version 3.11.00.08.00.
Attached Files
File Type: txt xf86config.txt (3.2 KB, 117 views)
henne_flpkp is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 04:24 PM   #4
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default log file

log file
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (22.3 KB, 115 views)
henne_flpkp is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 04:38 PM   #5
mtrr
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Germany
Posts: 234
Send a message via ICQ to mtrr
Default

(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nv_drv.o
(II) Module nv: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.2.0, module version = 1.0.1
Module class: XFree86 Video Driver
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.5
(II) LoadModule: "mouse"


look at the vendor!

seems that your configfile isn't used, look if there is any other XF86Config(-something)

cheers
mtrr is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 04:40 PM   #6
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default other log file

do you mean XFree86(-something)

this is another log file
Attached Files
File Type: log xfree86.1.log (23.3 KB, 111 views)
henne_flpkp is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 04:42 PM   #7
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default

ow sorry

didn't get it
henne_flpkp is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 04:46 PM   #8
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default

No, I don't see something else.
like XF86Config
henne_flpkp is offline   Reply With Quote

Old 04-26-03, 04:49 PM   #9
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default

I'll try again and send a new log
henne_flpkp is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 04:53 PM   #10
mtrr
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Germany
Posts: 234
Send a message via ICQ to mtrr
Default

do you have a copy of the original XF86Config in your home?


the configfile you posted is not used.

have you changed to a non graphic runlevel prior installing
the driver?


cheers
mtrr is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 04:59 PM   #11
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default

Yes, i used runlevel 3 to restore X86Config. But I restored wrong for some reason my backup XF86Config had also nvidia as driver (should be nv). I'll do the procedure again, then I go to windows and transfer the log-file from there, to have a good log-file.
henne_flpkp is offline   Reply With Quote
Old 04-26-03, 05:21 PM   #12
henne_flpkp
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 12
Default

Here is the log file.
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (13.8 KB, 113 views)
henne_flpkp is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SpaceX launch aborted, next launch window on Tuesday News Archived News Items 0 05-19-12 10:40 PM
Crashes now? Imperito NVIDIA Linux 4 10-10-02 12:23 AM
XF86COnifg-4 configuring and server crashes JoeJaz100 NVIDIA Linux 2 10-01-02 10:49 AM
crashes and freezes Lethal Weapon NVIDIA Linux 9 09-27-02 09:23 PM
Mandrake 9.0 upgrade - x crashes gozilla NVIDIA Linux 2 09-27-02 11:04 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.