Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-17-09, 07:00 AM   #1
stefan9
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: pretoria,south africa
Posts: 298
Default Dragon Age Origins specifications

Specifications announced. May need to upgrade my ram to 8 gig and get a quad but will wait and see how it runs first.

Quote:
Posted 06/16/09 23:58 (GMT) by Chris Priestly

Many of our fans have been asking if we can provide system specifications for the PC version of Dragon Age: Origins. The Dev team has now been able to lock down both the minimum and recommended system requirements.

Here are the minimum requirements for XP and Vista and the recommended system requirements.

Windows XP Minimum Specifications
OS: Windows XP with SP3
CPU: Intel Core 2 (or equivalent) running at 1.4Ghz or greater
AMD X2 (or equivalent) running at 1.8Ghz or greater
RAM: 1GB or more
Video: ATI Radeon X850 128MB or greater
NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Windows Vista Minimum Specifications
OS: Windows Vista with SP1
CPU: Intel Core 2 (or equivalent) running at 1.6Ghz or greater
AMD X2 (or equivalent) running at 2.2GHZ or greater
RAM: 1.5 GB or more
Video: ATI Radeon X1550 256MB or greater
NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Recommended Specifications
CPU: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz Processor or equivalent
RAM: 4 GB (Vista) or 2 GB (XP)
Video: ATI 3850 512 MB or greater
NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

We will be adding this to The Game page asap.



:evil:
http://daforums.bioware.com/viewtopic.html...9&forum=135
__________________
P160w
Aopen 700 watt
asus p5n32 e sli bios 1205
2x2 gig ddr 2 1200 mhz ocz reaper ram
250 gig and 320 gig sata 2 seagate baracuda h/d
intel core2duo e8500
evga geforce 260gtx
sound max dts card
zalman 9500at
windows 7 home premium
stefan9 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 07:20 AM   #2
DennisK4
Registered User
 
DennisK4's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 136
Default Re: Dragon Age Origins specifications

I am curious as to why the recommended specs are so high.

I haven't seen any videos or screenshots of the game that in any way suggests that it would be that demanding a game. Those specs are higher than Crysis!
__________________
2 x GTX580 3GB VRAM | i7-2600K | 16GB RAM | Intel SSD 510 Series 250GB | Dell 30'' 3008WFP (2560x1600) | Win 7 x64 Pro
DennisK4 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 08:31 AM   #3
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Dragon Age Origins specifications

Quote:
Originally Posted by DennisK4 View Post
I am curious as to why the recommended specs are so high.

I haven't seen any videos or screenshots of the game that in any way suggests that it would be that demanding a game. Those specs are higher than Crysis!
Pathing and AI I would say... But then again the game might not have as much loading then Crysis. Then again NWN2 was also buggy and demanding at launch...
  Reply With Quote
Old 06-17-09, 09:47 AM   #4
stefan9
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: pretoria,south africa
Posts: 298
Default Re: Dragon Age Origins specifications

Quote:
Originally Posted by |MaguS| View Post
Pathing and AI I would say... But then again the game might not have as much loading then Crysis. Then again NWN2 was also buggy and demanding at launch...
From what the developers have said DAO will have loading areas like baldur's gate,neverwinter nights,witcher,ect. Hopefully the load times won't be as long as the witcher when it launched.
__________________
P160w
Aopen 700 watt
asus p5n32 e sli bios 1205
2x2 gig ddr 2 1200 mhz ocz reaper ram
250 gig and 320 gig sata 2 seagate baracuda h/d
intel core2duo e8500
evga geforce 260gtx
sound max dts card
zalman 9500at
windows 7 home premium
stefan9 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 10:32 AM   #5
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Dragon Age Origins specifications

wow, 20gb of HDD, space, so this will be 2-3 DVD game. I hope they release a Blu-ray special edition.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 11:30 AM   #6
glObalist
working as intended
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 935
Default Re: Dragon Age Origins specifications

Quote:
...
Recommended Specifications
CPU: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz Processor or equivalent
RAM: 4 GB (Vista) or 2 GB (XP)
...
lol? XP FTW??
__________________
Intel E8400 C2D 3Ghz @ 3.6Ghz ---> ASUS P5Q Pro <--- 2x2GB PATRIOT DDR2 800Mhz
PALIT Sonic HD4850 1GB DDR3 <---> BENQ FP241W 24" LCD
M-AUDIO FireWire 410 <---> Logitech Z-5400 5.1 THX
Quote:
All MMO's are now baby-school weak. The only good MMO's make your eyes bleed and force you to eat glass. In my day we had to walk uphill in the snow 5 miles *JUST* to log in.
glObalist is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 01:57 PM   #7
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Dragon Age Origins specifications

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
wow, 20gb of HDD, space, so this will be 2-3 DVD game. I hope they release a Blu-ray special edition.
They will... on PS3

Seriously though, weird to see a PC game with a 20GB install that is also on a 8GB disc for consoles... the PC version must have a ton of extra stuff.
__________________
I gots one of them high powered gaming computers with an EVGA GTX 480 video thingy and a Q9550 processing device and also one of them Windows 7 64 operating programs with 4GB of some Corsair 1033 DDR2 ram.

Steam, Xbox Live and PSN: StingingVelvet
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 02:00 PM   #8
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Dragon Age Origins specifications

Quote:
Originally Posted by NarcissistZero View Post
They will... on PS3

Seriously though, weird to see a PC game with a 20GB install that is also on a 8GB disc for consoles... the PC version must have a ton of extra stuff.
Or higher resoution textures...
  Reply With Quote

Old 06-17-09, 02:01 PM   #9
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Dragon Age Origins specifications

Quote:
Originally Posted by |MaguS| View Post
Or higher resoution textures...
Well, that's what I was meaning...

GTA4 was 14GB on PC because of the higher res textures... the game is 7GB installed on the 360.
__________________
I gots one of them high powered gaming computers with an EVGA GTX 480 video thingy and a Q9550 processing device and also one of them Windows 7 64 operating programs with 4GB of some Corsair 1033 DDR2 ram.

Steam, Xbox Live and PSN: StingingVelvet
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 03:43 PM   #10
stefan9
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: pretoria,south africa
Posts: 298
Default Re: Dragon Age Origins specifications

Maybe the 20gb install includes the toolset??

Also they already said on their forums no blue ray edition for the pc.
__________________
P160w
Aopen 700 watt
asus p5n32 e sli bios 1205
2x2 gig ddr 2 1200 mhz ocz reaper ram
250 gig and 320 gig sata 2 seagate baracuda h/d
intel core2duo e8500
evga geforce 260gtx
sound max dts card
zalman 9500at
windows 7 home premium
stefan9 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-09, 04:21 PM   #11
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Dragon Age Origins specifications

Hope for a steam version at launch or im gonna be waiting...
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.