Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-12-08, 12:10 AM   #1
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

How can i fix the missing rear axel problem that started with 1.2 patch.

so far tried

1) clearing shader cache
2) reinstalling the game
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-08, 12:14 AM   #2
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

You need to start over with a new profile, haven't seen one since. It's a known solution on the Internet.

I think Crytek knew the patch worked better with a fresh profile but didn't want to annoy people and say so.
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 03-12-08, 12:25 AM   #3
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

so just a new profile? can i copy over the save games?
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-08, 01:13 AM   #4
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13
so just a new profile? can i copy over the save games?
I don't know, I didn't, just finally started that hard mode game...

I'm on tweakguides and gametrailers as well and most people report that all 1.2 bugs vanish when you start a new profile and abandon old saves.
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 03-12-08, 02:21 AM   #5
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

I installed the new patch, created a new profile and started a new game. I haven't had too many major bugs. One bug with Prophet running the wrong direction in a later part of the game was resolved by reloading a save, another bug caused the game to go back to the main menu saying "disconnected from server" or something like that. I assume the game crashed in a way that made it think it "disconnected". I just reloaded a save from about 10 seconds before the bug. Those are the only major glitches I've run into. I haven't seen the axle bug myself.

So I'd recommend making a new profile. Give your old saves a try. If they still show problems then you'll just have to start over.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 03-12-08, 02:12 PM   #6
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

ok thanks, will try a new profile + old saves. if that doesn't work, I will try new profile + new saves
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-08, 05:25 PM   #7
firehawk
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 410
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

i can confirm that new profile new saves fixed the issue for me.


sorta strange old saves have an effect on something like back tires on vehicles
firehawk is offline   Reply With Quote
Old 03-16-08, 06:23 PM   #8
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

Funny, the problem didn't show up for me right away, but a new profile fixed it for me also. Haven't tried any old saves, just playing through again.
  Reply With Quote

Old 03-17-08, 03:44 AM   #9
K007
 
K007's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Australia, Sydney
Posts: 9,406
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

you should still be able to do a console command to load x level if you have saved really far into the game.
K007 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-08, 04:12 AM   #10
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

Start over is the only way for now.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 03-17-08, 05:44 AM   #11
asd
Registered User
 
asd's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 196
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

I'm really suprise that lots of people decided to play this game right now, for me, if I can't run it in 1680x1050@HIGHEST, the game is pointless, so I will wait a few more months until I get the new Gt-200 from nvidia and the new quad core cpu from intel.
asd is offline   Reply With Quote
Old 03-17-08, 07:31 AM   #12
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Crysis 1.2 Rear Axel Fix?

Quote:
Originally Posted by asd
I'm really suprise that lots of people decided to play this game right now, for me, if I can't run it in 1680x1050@HIGHEST, the game is pointless, so I will wait a few more months until I get the new Gt-200 from nvidia and the new quad core cpu from intel.
That isn't a bad idea actually. I'm still far from finishing the game, and I've started over a few times arleady.
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 08:20 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.