Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-27-08, 08:54 PM   #1
NicolasD
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default Quad-monitor: DOUBLE-BUFFER extension ignored when Xinerama in use?

Hello there,
I am running a quad-head configuration with two Quadro FX570 and 30" Dell monitors (one 5120x3200 screen with Twinview+Xinerama)
It appears that when Xinerama is enabled, the DOUBLE-BUFFER extension is loaded but not initialized, as reported by xdpyinfo. Some of my legacy apps require this extension for stability. Disabling Xinerama enables the DOUBLE-BUFFER extension (as shown by xdpyinfo) but I would like to avoid this solution.
I have reproduced this problem with 169.09 and 169.12 on a RHEL 4.6 32 bit install (Xorg 6.8.2) and also RHEL 5.1 32 bit install (Xorg 7.1.1).
Are Xinerama and DOUBLE-BUFFER mutually exclusive?
I am attaching the Xorg.0.log and output of xdpyinfo.

xorg.conf:

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 1600
Screen 1 "Screen1" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
FontPath "unix/:7100"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "1"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from data in "/etc/sysconfig/mouse"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from data in "/etc/sysconfig/keyboard"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbModel" "pc105"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "DELL3007WFPHC"
HorizSync 49.3 - 98.5
VertRefresh 60.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "DELL3007WFPHC"
HorizSync 49.3 - 98.5
VertRefresh 60.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "Quadro FX 570"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "Quadro FX 570"
BusID "PCI:8:0:0"
EndSection

Section "Screen"

Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "1"
Option "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0, DFP-1: nvidia-auto-select +2560+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "TwinView" "False"
Identifier "Screen1"
Device "Videocard1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "1"
Option "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0, DFP-1: nvidia-auto-select +2560+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection


Thanks much,

Nicolas D.
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (27.8 KB, 118 views)
File Type: txt xdpyinfo.txt (15.4 KB, 119 views)
NicolasD is offline   Reply With Quote
Old 03-27-08, 09:10 PM   #2
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Quad-monitor: DOUBLE-BUFFER extension ignored when Xinerama in use?

Yes, this is a limitation in DBE. See http://cgit.freedesktop.org/xorg/xse...be/dbe.c#n1612 ("PanoramiX" is the internal name for Xinerama within the X server).
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 03-27-08, 10:48 PM   #3
NicolasD
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Default Re: Quad-monitor: DOUBLE-BUFFER extension ignored when Xinerama in use?

Aaron:
I see. Thanks for the prompt answer - much appreciated.

Nicolas
NicolasD is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM
RH7.3 and nForce - can't find the module dmw400 NVIDIA Linux 4 08-05-02 12:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.