Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-29-08, 12:37 AM   #1
Hugo#
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default gl and compiz-fusion problems fixed

Since ages i'm searching for fixing my compiz-fusion problems.
It was just working with xgl and not with xorg and nv-native...
(major problems: no nv-settings and just a sgi-gl-server @ bad 2D-speed)

Often i found the hint with the option '--no-libgl-fallback', but
never where i should set it.

Now i found the info here: http://otmanix.de/2008/02/27/compiz-...-opensuse-103/

Compiz, GL and NV-Settings are working perfect now...
... perhaps i'm not allone with this prob.
Hugo# is offline   Reply With Quote
Old 03-30-08, 08:17 AM   #2
otmanix
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: bavaria
Posts: 1
Thumbs up --no-libgl-fallback

modify config-file for start of fusion-Icon (add no-libgl-fallback option because of problems with library /usr/lib/libIndirectGL.so.1):
/usr/lib64/python2.5/site-packages/FusionIcon/data.py (64bit) or
/usr/lib/python2.5/site-packages/FusionIcon/data.py (32bit)

...
compiz_args = ['--replace', '--no-libgl-fallback', '--sm-disable', '--ignore-desktop-hints', 'ccp']
...

best regards, Otmanix
otmanix is offline   Reply With Quote
Old 03-30-08, 09:29 AM   #3
lucy2loose
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 31
Default Re: gl and compiz-fusion problems fixed

Not sure if my problem is the same as yours was.

My problem is with compix on the entire system can freeze. ctrl-alt-f1 won't work
to get me to an ascii terminal. I even tried ssh from another machine but my main Linux machine completely locks.

It doesn't lock straight away, only after I've been using the machine for a while, at first I thought it was a problem with the screensaver because if that came on then the machine locked, but after disabling the screensaver it still happens.

Suse 10.3
ASUS P5N32-E SLI Plus nForce 680i SLI
Intel Core 2 Duo E6850 3.00GHz 4MB Cache 1333MHz FSB
Asus 8800GT 512MB GDDR3 DVI PCI-E
Running latest NV drivers.
__________________
MB : ASUS P5N32-E SLI Plus AiLifestyle nForce 680i SLI Socket 775
CPU: Intel Core 2 Duo E6850 3.00GHz Socket 775 4MB Cache 1333MHz FSB
GPU: Asus 8800GT 512MB GDDR3 Dual DVI HDTVOut PCI-E
MEM: Corsair 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800MHz/PC2-6400 XMS2
HD : Western Digital 500GB SATA II 7200RPM 16MB Cache
PSU: 500W Gold ATX Silent PSU
VDU: Samsung Pebble SM2232BW 22" TFT Monitor Widescreen 1680x1050 DVI Gloss Black
lucy2loose is offline   Reply With Quote
Old 03-31-08, 09:27 PM   #4
Hugo#
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default Re: gl and compiz-fusion problems fixed

Seems that you have a different problem.

I had no crash, compiz was working fine - just with xgl (SGI-Server) and not with xorg (NV-Server).
Hugo# is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.