Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-01-08, 03:43 AM   #1
CrazyHorse_
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5
Default "No signal" on the screen after startx,GeForce 8500 GT

There was videokard GeForce 7300 GT, worked well with nvidia proprietary drivers.
Has changed to GeForce 8500 GT.
After starx on the monitor the inscription - no signal.
The keyboard does not work.
I change the driver on vesa, all works.
In windows xp works well.
version driver 169.12
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (80.5 KB, 105 views)
File Type: gz xorg.conf.gz (1.0 KB, 112 views)
CrazyHorse_ is offline   Reply With Quote
Old 04-01-08, 06:34 AM   #2
NvFuchs
Registered Fox
 
NvFuchs's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Confoederatio Helvetica
Posts: 530
Default Re: "No signal" on the screen after startx,GeForce 8500 GT

Remove the modeline in your xorg.conf,
add different modes, provide a Xorg log afterwards.

Probably nvidia sees no mode for the given resolution,
so you might have to override some EDID information.

Fuchs
NvFuchs is offline   Reply With Quote
Old 04-01-08, 06:47 AM   #3
CrazyHorse_
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5
Default Re: "No signal" on the screen after startx,GeForce 8500 GT

Even if I run startx - --logverbose 6, my Xorg log empty
Without modeline and different modes, the problem has remained
CrazyHorse_ is offline   Reply With Quote
Old 04-01-08, 06:55 AM   #4
NvFuchs
Registered Fox
 
NvFuchs's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Confoederatio Helvetica
Posts: 530
Default Re: "No signal" on the screen after startx,GeForce 8500 GT

Maybe a different logfile is used.
startx should print some informations on console as well.

Without this information it is hard to solve the bug,
as on module load everything seems fine according to the bug report.
(Well, there was a conflict because you probably installed
a driver by hand, but it seems you solved this yesterday)

Fuchs
NvFuchs is offline   Reply With Quote
Old 04-01-08, 07:38 AM   #5
CrazyHorse_
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5
Exclamation Re: "No signal" on the screen after startx,GeForce 8500 GT

I have not time to see informations in console (( very quickly I see blank screen with " no signal "

The driver put manually and envy, but the problem was not solved
CrazyHorse_ is offline   Reply With Quote
Old 04-09-08, 12:49 AM   #6
angrybacon
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default Re: "No signal" on the screen after startx,GeForce 8500 GT

I am having a the same thing happen on my 8800GT, on Ubuntu Hardy, tried envy, apt, and manual doing a full uninstall after each. No logs here either, even when piping to a specified file.


lspci -n | grep 0300 retuns 05:00.0 0300: 10de:0611 (rev a2)

xorg.conf
Code:
Section "InputDevice"
        Identifier      "Generic Keyboard"
        Driver          "kbd"
        Option          "XkbRules"      "xorg"
        Option          "XkbModel"      "pc104"
        Option          "XkbLayout"     "us"
        Option          "XkbVariant"    "dvorak"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier      "Configured Mouse"
        Driver          "vmmouse"
EndSection

Section "Device"
        Identifier      "Configured Video Device"
        Driver          "nvidia"
        Option          "RenderAccel"           "True"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier      "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
        Option          "AddARGBGLXVisuals"     "True"
        Identifier      "Default Screen"
        Monitor         "Configured Monitor"
        Device          "Configured Video Device"
EndSection

Section "ServerLayout"
        Identifier      "Default Layout"
        Screen          "Default Screen"
angrybacon is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.