Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-10-08, 03:11 PM   #1
gzunk
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 21
Default Help, I don't know what's wrong - Random Non Starts

First of all, I assemble all my computers myself and I've had this latest one for about six months. It's mostly top of the range stuff, which I expect to work.

I upgraded the HSF on the processor about a month ago, from the stock coolers and installed the Zalman heatsinks+fans onto the 8800GTX's. No problem, everything was working fine. I bought the new case, transferred everything over, and problems.

But now, after about a month or so, when I switch the computer on, it will look as if it's starting up, but no signal ever gets sent to the monitor. It just sits there doing nothing. I press reset, I power on and off, I clear CMOS and still nothing.

So I remove graphics cards and re-install them. Still nothing. Sit down, have a beer and a cigarette, and turn it on. Suddenly it works. Fine, No problems. After three hours of fretting. When it's up and running the temperatures are fine - CPU not above 60 after intense gaming, GPUs not above 75.

What could be causing this? Bad connectors on the motherboard? Bad Luck? Is there anything I can do???
__________________
Core 2 Quad Q6600 | Thermalright Ultra 120 Extreme | Asus P5K (P35) | 8GB Corsair DDR2-800
Sapphire Radeon 4870 X2 | 30" Samsung 305T LCD (2560x1600)
(4xSATA) 3 TB | 2 x Pioneer DVD+-RW DL
Logitech diNovo Edge | Logitech MX Revolution | Silverstone Temjin TJ10 | Antec TruePower Quattro 850
gzunk is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 03:34 PM   #2
hirantha
SUC SUDO
 
hirantha's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: NY, Staten Island
Posts: 2,211
Default Re: Help, I don't know what's wrong - Random Non Starts

take your time and look over the connections again i think something is not seated properly.
__________________
Intel i7 3770K
16 GB DDR3
Evga 670 SLI

Look me up in AION and GW2
Game Tag: Famorak
hirantha is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 03:52 PM   #3
Uberpwnage
Registered User
 
Uberpwnage's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 898
Default Re: Help, I don't know what's wrong - Random Non Starts

If that doesn't work, maybe try a BIOS update. The Striker series has had issues similar to yours in some configurations.
__________________
Core i7 980x @ 4.4GHz - EK Supreme HF - BlackIce GTX 360 - MCP655 - Rampage II Extreme BIOS 1639 - EVGA GTX 480 SLI - Corsair Dominator 3x2GB DDR3 1600
2 x 1TB Samsung F1 RAID 0 - Plextor PX-880SA DVD Burner - Dell 3008WFP - Silverstone Zeus 1200w PSU - Lian Li PC-P80 - Razer Mamba - Logitech G15 v2
Windows 7 x64, 3DMark06:30000, 3DMark Vantage: P38000

Eurocom M860TU: X9100 - 9800M GT - 2x2GB OCZ DDR3 1333 - 320GB 7200rpm - 15.4in 1920x1200
Uberpwnage is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 04:02 PM   #4
lduguay
Un-Ripped
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal, Canaduh!
Posts: 1,968
Default Re: Help, I don't know what's wrong - Random Non Starts

My Striker Extreme exhibits the same behavior, and i found that if i give a little voltage boost to the memory, it solves my problem for another 2-3 months. I started with 1.8V, 18 months ago all the way up to 2.25V (before meltdown). So I just bought another 4GB, now running stable at the rated voltage of 2.1V.

My mobo eats memory for breakfast.
__________________

Evga X58|I7 965 3.8GHz|Ultra 120 Extreme|Evga GTX 480 SC|2 x Intel X25-M 80GB RAID 0|Intel 520 - 240 GB|WD Black Caviar 1TB|6GB Corsair XMS3 1600C8 |Corsair 1000W PSU|Antec Twelve-Hundred|DELL U3011|Logitech G500|Logitech G19
lduguay is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 06:05 PM   #5
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,723
Default Re: Help, I don't know what's wrong - Random Non Starts

are there any beeps? They are coded for different errors right?
I dont have an internal speaker so I dont know
__________________
2500K 4.4ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 12gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 06:11 PM   #6
gzunk
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 21
Default Re: Help, I don't know what's wrong - Random Non Starts

Unfortunately the new case doesn't have an internal speaker either - otherwise I would listen for the beeps. I've found it impossible to buy an internal PC speaker (for the beeps) apart from on ebay!
__________________
Core 2 Quad Q6600 | Thermalright Ultra 120 Extreme | Asus P5K (P35) | 8GB Corsair DDR2-800
Sapphire Radeon 4870 X2 | 30" Samsung 305T LCD (2560x1600)
(4xSATA) 3 TB | 2 x Pioneer DVD+-RW DL
Logitech diNovo Edge | Logitech MX Revolution | Silverstone Temjin TJ10 | Antec TruePower Quattro 850
gzunk is offline   Reply With Quote
Old 04-12-08, 04:54 PM   #7
gzunk
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 21
Default Re: Help, I don't know what's wrong - Random Non Starts

Well I stripped everything down, used a pencil eraser to clean the gold contacts for the graphics cards and the memory, and from a visual point of view it did make the contacts gleam brighter. I carefully blasted all the slots with air and re-assembled...

So far so good - I'm not going to do a BIOS upgrade unless I see more problems, because the upgraded BIOS is marked as beta - and while I don't do anything serious with the computer I don't want to risk anything.

Thanks for the advice (even though it was just to make sure that everything was seated properly)
__________________
Core 2 Quad Q6600 | Thermalright Ultra 120 Extreme | Asus P5K (P35) | 8GB Corsair DDR2-800
Sapphire Radeon 4870 X2 | 30" Samsung 305T LCD (2560x1600)
(4xSATA) 3 TB | 2 x Pioneer DVD+-RW DL
Logitech diNovo Edge | Logitech MX Revolution | Silverstone Temjin TJ10 | Antec TruePower Quattro 850
gzunk is offline   Reply With Quote
Old 04-14-08, 03:17 AM   #8
DCult
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: Greece
Posts: 264
Default Re: Help, I don't know what's wrong - Random Non Starts

I had this problem with ASUS motherboards my whole life. It happens when you can't turn off your computer via software and you have to press the power button for a few seconds to turn it off. Problem is most ASUS stupidly overclock your system in a mysterious and at a random spec (which I never found out for not a single motherboard) when you press the power button too much, and when you overclock your system it doesn't even post. When you clear the CMOS however, or leave it 10 mins to clear, it comes back. Another thing that I found out is that apart from this, no post at ALL is usually a DIMM not sitting correctly in the socket. I spend 2 hours once trying to figure out what was wrong and it a was the 4th memory module not having "clicked" at the bottom correctly.
DCult is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora 16, GTX 550Ti, random X hangs, "Attempted to yield the CPU..." MquwIBUO NVIDIA Linux 7 06-12-12 03:39 PM
random X crash with 295.53 on debian testing kde4 kernel 3.3.1 JenK NVIDIA Linux 0 06-03-12 07:24 AM
Random loot packs are the best-selling item in free-to-play City of Heroes News Archived News Items 0 05-06-12 11:00 AM
Quake3 won't utdeom2003 works fine! what could be wrong with q3? dante_uk NVIDIA Linux 5 09-27-02 06:34 AM
wrong kernel version athel NVIDIA Linux 1 08-15-02 09:23 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.