Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-10-08, 11:09 PM   #1
kingme02
Registered User
 
kingme02's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 169
Default Fraps recording

OK when I am recording a mmorpg game with fraps full screen at 1024,768 with sound. I get average 50+ fps when recording but at some times there would be a lag. Its not really bad but I would like to know what it is. Is it Fraps recording to the HD? I have a 7,200 rpm Western digital 250gb HD. Would a 10,000 rpm drive help the small lags?. My cpu is q6600 and gpu is 8800gt 512mb btw. What will give most improvement for fraps recording, HD,CPU, or gpu?
kingme02 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 11:16 PM   #2
jcrox
Mahna Mahna
 
jcrox's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madison, Wi
Posts: 6,134
Default Re: Fraps recording

24GB of memory
__________________

Gaming

MSI MPower Z87 | 4770k | CNPS9900MAX-B | 8GB G.Skill 1866 | EVGA GTX760 |ThermalTake 850w | X-Fi Titanium | HAF | Asus PA248Q | Lycosa | Death Adder | Win8 Pro 64

Dev/Backup

MSI GD65 | 2500k | H50 | 8GB G.skill | GTX570 | Ubuntu 13.10

Laptop

17" Inspiron | i5 | 4GB DDR3 | 500GB HDD | Win7 Pro 64

jcrox is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 11:24 PM   #3
kingme02
Registered User
 
kingme02's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 169
Default Re: Fraps recording

I have 2gb of memory. 24gb of memory what?
kingme02 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 11:29 PM   #4
WeReWoLf
 
Join Date: Jul 2004
Location: Australia
Posts: 5,015
Send a message via MSN to WeReWoLf
Default Re: Fraps recording

Basically he means the more Ram you have, the better your recording experience will be.
WeReWoLf is offline   Reply With Quote
Old 04-10-08, 11:35 PM   #5
evox
:3
 
evox's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: India
Posts: 2,254
Default Re: Fraps recording

Not to mention FRAPS kills your system anyway. No CPU is powerful enough to encode on the fly, sadly. You can try increasing the frame rate, it will output larger files, but it'll be significantly smoother.
evox is offline   Reply With Quote
Old 04-16-08, 06:14 PM   #6
B-LOVE
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default Re: Fraps recording

Here is how I got fraps to record like it's suppose to . Set Fraps to record to another hard drive in your computer. For some reasons you get really poor performance out of it unless you record to a hard drive that your game and OS is not located on. I though my 2 x Raptors in raid 0 could handle a little video recording while I was playing but I was wrong.
B-LOVE is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fraps 3.5.5 News Archived News Items 0 06-13-12 06:00 AM
Fraps 3.5.3 News Archived News Items 0 05-28-12 06:49 AM
Fraps 3.5.2 News Archived News Items 0 05-21-12 07:30 AM
Fraps 3.5.1 News Archived News Items 0 05-21-12 06:30 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.