Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-02-03, 04:41 PM   #1
wlibaers
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 10
Default Signal 11 after a while

I'm currently getting Signal 11 (segmentation violation) trouble with the 4363 drivers. The problem appears in the RTCW:ET Test, and in Heavy Gear 2. Diagnosis is complicated because a lot changed: switched from Slackware 8.1 to 9.0, that is, from a 2.x series gcc to 3.2.2, different kernel, different X, different glibc,...
This means I'm not sure the problem is with NVIDIA drivers, but it only occurs in OpenGL apps so I'm hoping someone knows about it.

I used to have HG2 running perfectly stable on 2960 (after disabling partivle effects which caused a reproducible crash when shooting certain targets). However, I can't go back to that driver, as it appears to have problems with a gcc 3.x series compiled kernel.

I have tested 3123, 4349, 4363, all install correctly, all have the problem.

Now, for the problem:
I get a signal 11 after the game has been running for some time. Not at startup. The time when it crashes is almost every time when going from a briefing screen (in both ET and HG2, after a new map loads), to the game (ET also got a sig11 midgame once).
In HG2 this also involves a modeswitch from 640*480 to 1024*768, but setting the game and briefing resolution to the same 640*480 doesn't solve the problem. The first level always works, but the second level load sometimes crashes, the third nearly always. The crash just kills the game, the rest of X remains unaffected. Can restart the game immediately and again it will let me play at least one level. (so doesn't seem overheating-related)

Tried disabling AGP, no effect. Tried running without a windowmanager, didn't help either.

Attaching log
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (31.4 KB, 89 views)
wlibaers is offline   Reply With Quote
Old 05-02-03, 04:42 PM   #2
wlibaers
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 10
Default

commands used to get that log and all console output, recorded with script
Attached Files
File Type: txt typescript.txt (6.1 KB, 133 views)
wlibaers is offline   Reply With Quote
Old 05-02-03, 04:52 PM   #3
wlibaers
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 10
Default

And the config.

glxgears works and gets a couple hundred fps. X is stable, haven't had a crash for months, 2D apps stable too.

System:
TNT2 Ultra
P3 450MHz
Asus P2-99 motherboard
384 MB RAM, 100MHz, memtest86 didn't find any errors.
2.4.20 kernel
XFree86 4.3.0
glibc 2.3.1
Attached Files
File Type: txt xf86config.txt (15.2 KB, 97 views)
wlibaers is offline   Reply With Quote
Old 05-03-03, 05:23 PM   #4
Aleksandar_Ilic
GForce2MX
 
Join Date: May 2003
Location: Aleksinac, SB
Posts: 7
Default Re: Signal 11 after a while

Pretty similar situation here, and no definitive answer yet.
Please compare your case with mine at
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...threadid=11212

Alek
Aleksandar_Ilic is offline   Reply With Quote
Old 05-04-03, 09:07 AM   #5
wlibaers
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 10
Default

Not so similar to your situation I think, in your case X crashes after some time even in 2D mode. With my bug, only OpenGL programs crash, but 2D programs are stable with the NVIDIA drivers.
Also, in my case, the server itself doesn't actually crash. If I run with a windowmanager, that stays active. Of course, if I run without a WM (xinit program) X does go down when the OGL program crashes, but that's supposed to happen in that case.
wlibaers is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Tesla K10 GPU Accelerates Search for Oil and Gas Reserves, Signal and Image Pr News Archived News Items 0 05-16-12 10:40 AM
Difference between digital and analog speakers Creole General Hardware 61 05-22-03 12:08 AM
No monitor signal with new GeForce4 Ti 4400 Pontius NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 25 10-21-02 03:34 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.