Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-03-03, 07:34 PM   #1
bbarnett
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 28
Default 1.0-4363 fine until using dual head with :0.0 and :0.1 displays

I won't post a lot of info yet, just in case this problem has already been reported. I'm using a dual head Geforce 4 Ti 4200. Powercolor, in case it matters.

I'm not using Twinview, but I have each head setup using instructions in Appendix R (I think R) on how to set up each as a separate X display. :0.0 and :0.1, naturally.

Anyhow, I have no problems what so ever using a single display, but as soon as I start using both, two things happen:

1) switching to console causes an instant lockup
2) random crashes occur

2 has not been entirely separated from the fact that this is a new card yet, but 1 definitely has. That is, extensive testing shows that 1 is indeed true. 2 may or may not be, as I have not done intensive (read : used the card for days) on single display only.

If more info is require, please let me know. Prior to this card, I was running a Geforce 2 Ti, so this motherboard has had several months of workout without any lockup issues at all.

Thanks
bbarnett is offline   Reply With Quote
Old 05-04-03, 01:09 AM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Please post an verbose X log - that will have your vbios information in it. I'll try to repro.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 05-04-03, 11:17 AM   #3
bbarnett
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 28
Default

ok, logverbose 5 it is

Hmm, I notice info about some interesting TV modes there...

(II) NVIDIA(1): TV Standard: HD480p: 720x480
(II) NVIDIA(1): TV Standard: HD720p: 1280x720
(II) NVIDIA(1): TV Standard: HD1080i: 1920x1080


Looks interesting Doesn't look like my card supports it though (or does it?)

Anyhow, any info you need, just ask.. you'll find it here quicker'n'stink
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (41.7 KB, 135 views)
bbarnett is offline   Reply With Quote
Old 05-04-03, 06:30 PM   #4
bbarnett
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 28
Default

This post:

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...threadid=11230

Talks about a problem with TV out and switching to console. Since TV Out is basically on from boot with me, and is being used as :0.1, it's possible this is the cause of my problems...

Not sure though...
bbarnett is offline   Reply With Quote
Old 05-05-03, 11:52 AM   #5
bbarnett
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 28
Default

Something else is odd, too.

DGA seems to have an odd effect. It seems to write on display :0.0 and :0.1... resulting in weird output....

Output that can't really be used to even recoginised for anything other than static.

This obviously could be an X bug.. or it could be a driver bug.. any ideas?
bbarnett is offline   Reply With Quote
Old 05-05-03, 01:32 PM   #6
bbarnett
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 28
Default

Ignore the message below

Lockups still occur, they're just few and far between.


Ok, I've verified that the random lockups were just a "new card" issue. The console switch still locks up, but random X lockups are gone.

It was a power issue. Probably the Geforce4 uses more power than the Geforce2, and increasing the power to my CPU by a small amount rectified the issue. It was probably very margional before.

Last edited by bbarnett; 05-05-03 at 06:18 PM.
bbarnett is offline   Reply With Quote
Old 05-07-03, 09:09 AM   #7
bbarnett
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 28
Default

Keep alive message.....

Hoping for Nvidia feedback. Should I post to bugs@nvidia.com? (or whatever the addy is?)
bbarnett is offline   Reply With Quote
Old 05-07-03, 02:19 PM   #8
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Sorry - it's been a bit hectic.

VT switching with a TV is a known bug, and is being worked on.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote

Old 05-07-03, 03:39 PM   #9
Jon_e
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 22
Default

Quote:
Originally posted by Andy Mecham
[b]Sorry - it's been a bit hectic.

VT switching with a TV is a known bug, and is being worked on.
Thanks for that info. It wasn't mentioned as an issue in the Errata so it is nice to know that you are aware of the problem.
Jon_e is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.