Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-30-08, 03:36 PM   #1
ChiBChombo
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 393
Default Omg need help quick!

Ok just now I turned my computer on after long time of 0 problems, it blue screens and crashes, no boot up. I keep trying, finally get into windows, and crashes.

So I check BIOS and put them to default settings, turns out my CPU is going up to 93C... Why!!!!?

What can I do?
__________________
Motherboard: eVGA E758-A1 X58 CPU: Intel core i7-960 Bloomfield 3.2GHz Memory: Corsair Dominator-GT 6GB 1600MHz 7-7-7-20 GPU: 2x eVGA GTX 470 Sli PSU: Corsair 1000HX Storage: Intel X25-M SSD 80GB - 2x WD Caviar Black 1TB Optical Drives: Sony Optiarc 24X CD/DVD - Pioneer BDR-205BKS BluRay/DVD/CD Writer Case: Lian-Li Armorsuit PC-P50R Display: Alienware OptX AW2310 Audio: Logitech Z-5500.
ChiBChombo is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 03:38 PM   #2
AthlonXP1800
Registered User
 
AthlonXP1800's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom
Posts: 4,352
Default Re: Omg need help quick!

Guess the CPU fan failed, need to get new fan.
__________________
Intel Core i7 3770K, Corsair H80 liquid cooler with Noctua S12-1200 fan, ASUS P8Z77V with UEFI 2104, 16GB Samsung Green 30nm DDR3-RAM, Pioneer BDR-S09XLT 16x Blu-ray writer, Corsair AX850 PSU, Western Digital 2TB SATA3 hard drive, CanonScan LiDE 210 scanner, Microsoft Internet Keyboard, Microsoft Touch Explorer mouse, 32inch Sharp LC32LE600 LED TV, EVGA Geforce GTX 670 SC 4GB with Geforce 370.50 driver, 50Mb broadband Virgin Media VMDG480 Super Hub, Aspire Xplorer Midi Tower, Windows 8.1 Pro 64bit.
AthlonXP1800 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 03:39 PM   #3
ChiBChombo
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 393
Default Re: Omg need help quick!

It's water cooled
__________________
Motherboard: eVGA E758-A1 X58 CPU: Intel core i7-960 Bloomfield 3.2GHz Memory: Corsair Dominator-GT 6GB 1600MHz 7-7-7-20 GPU: 2x eVGA GTX 470 Sli PSU: Corsair 1000HX Storage: Intel X25-M SSD 80GB - 2x WD Caviar Black 1TB Optical Drives: Sony Optiarc 24X CD/DVD - Pioneer BDR-205BKS BluRay/DVD/CD Writer Case: Lian-Li Armorsuit PC-P50R Display: Alienware OptX AW2310 Audio: Logitech Z-5500.
ChiBChombo is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 03:48 PM   #4
ChiBChombo
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 393
Default Re: Omg need help quick!

I turned it on a few hours ago no problem, why is this happening right now?

Edit: The vid card is reallllly hot too, what the hell is going on.. it wasn't even on for more than 30 seconds
__________________
Motherboard: eVGA E758-A1 X58 CPU: Intel core i7-960 Bloomfield 3.2GHz Memory: Corsair Dominator-GT 6GB 1600MHz 7-7-7-20 GPU: 2x eVGA GTX 470 Sli PSU: Corsair 1000HX Storage: Intel X25-M SSD 80GB - 2x WD Caviar Black 1TB Optical Drives: Sony Optiarc 24X CD/DVD - Pioneer BDR-205BKS BluRay/DVD/CD Writer Case: Lian-Li Armorsuit PC-P50R Display: Alienware OptX AW2310 Audio: Logitech Z-5500.
ChiBChombo is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 03:54 PM   #5
jcossin
-=> Indy <=-
 
jcossin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 476
Default Re: Omg need help quick!

Sounds like the pump may have died?
__________________
http://www.cardcycle.com - Send greeting cards and gifts with a click!

http://www.greetingcardsgirl.com - Check out the weekly Free Sale list posted every Sunday.

Asus G71Gx Laptop
nVidia 260m GTX 1GB DDR3
Intel Core2Duo P8700 (2.53GHz)
6GB 800MHz DDR2
64GB Corsair Xtreme SSD
500GB 5400RPM SATA HDD
17" 1440 x 900 WXGA+ LCD
Windows 7 64-bit
jcossin is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 03:59 PM   #6
npras42
Hi Everybody!
 
npras42's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,698
Default Re: Omg need help quick!

Quote:
Originally Posted by jcossin
Sounds like the pump may have died?
+1
npras42 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 04:09 PM   #7
RaidenWoW
ಠ_ಠ
 
RaidenWoW's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 737
Default Re: Omg need help quick!

Quote:
Originally Posted by npras42
+1
+2
__________________
ヽ(`Д)ノ
[/eVGA 8800GTS 640mb OC630mhz eVGA 8800GTS G92 eVGA 9800GTX G92] Gigabyte Radeon 6870 | Q6600 @ 2.92ghz Zalman 9700 45c-55c | Crucial M4 64g | eVga 790i Ultra [/Asus Striker Extreme]
RaidenWoW is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 04:09 PM   #8
ChiBChombo
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 393
Default Re: Omg need help quick!

Wow thanks for that reply, I checked connectors, and found out Pump wasn't working... I switched connectors and now it works, very weird tho.

Thanks alot!
__________________
Motherboard: eVGA E758-A1 X58 CPU: Intel core i7-960 Bloomfield 3.2GHz Memory: Corsair Dominator-GT 6GB 1600MHz 7-7-7-20 GPU: 2x eVGA GTX 470 Sli PSU: Corsair 1000HX Storage: Intel X25-M SSD 80GB - 2x WD Caviar Black 1TB Optical Drives: Sony Optiarc 24X CD/DVD - Pioneer BDR-205BKS BluRay/DVD/CD Writer Case: Lian-Li Armorsuit PC-P50R Display: Alienware OptX AW2310 Audio: Logitech Z-5500.
ChiBChombo is offline   Reply With Quote

Old 04-30-08, 04:21 PM   #9
npras42
Hi Everybody!
 
npras42's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,698
Default Re: Omg need help quick!

When I had watercooling I had the exact same symptoms and it was the pump.
npras42 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 05:21 PM   #10
Dazz
"TOON ARMY!"
 
Join Date: Jul 2002
Location: Newcastle, United Kingdom
Posts: 5,138
Send a message via AIM to Dazz
Default Re: Omg need help quick!

I would double check your fluid levels as the CPU was running that hot chances are some water has bolied too.
__________________
"Never interupt your enemy when he is making a mistake."

Processor: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition @ 4.25GHz
Motherboard: Gigabyte GA-990FXA-UD3
Graphics: ASUS ENGTX470
Memory: 4GB Kingston HyperX Blu PC12800 DDR3
Monitor: LG E2260V-PN Full HD WLED 22" & DELL 20" 2005FPW,
Power: Coolermaster Silent Pro Modular 850w PSU
Sound: Logitech Z5500 Digital.
Cooling: Thermalright Silver Arrow.
1st Storage: Kingston V100 SSDNow128GB SSD
2nd Storage: Samsung Spinpoint F1 750GB
Dazz is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 05:51 PM   #11
ChiBChombo
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 393
Default Re: Omg need help quick!

Yep Water level is still fine, just a little bit lower than before.

Everything seems to be working normal now, CPU 29c, Vid card 34c. Tested everything while playing some games, same as before.

A little bit worried thinking if anything may have suffered any damage, even tho I doubt it otherwise it wouldn't be working at all, right?
__________________
Motherboard: eVGA E758-A1 X58 CPU: Intel core i7-960 Bloomfield 3.2GHz Memory: Corsair Dominator-GT 6GB 1600MHz 7-7-7-20 GPU: 2x eVGA GTX 470 Sli PSU: Corsair 1000HX Storage: Intel X25-M SSD 80GB - 2x WD Caviar Black 1TB Optical Drives: Sony Optiarc 24X CD/DVD - Pioneer BDR-205BKS BluRay/DVD/CD Writer Case: Lian-Li Armorsuit PC-P50R Display: Alienware OptX AW2310 Audio: Logitech Z-5500.
ChiBChombo is offline   Reply With Quote
Old 04-30-08, 06:14 PM   #12
jcossin
-=> Indy <=-
 
jcossin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 476
Default Re: Omg need help quick!

Your motherboard should have shut it down if the CPU got too hot so you're probably Ok.

I had a Koolance one time that sprung a leak. That was the end of water cooling for me! LOL...
__________________
http://www.cardcycle.com - Send greeting cards and gifts with a click!

http://www.greetingcardsgirl.com - Check out the weekly Free Sale list posted every Sunday.

Asus G71Gx Laptop
nVidia 260m GTX 1GB DDR3
Intel Core2Duo P8700 (2.53GHz)
6GB 800MHz DDR2
64GB Corsair Xtreme SSD
500GB 5400RPM SATA HDD
17" 1440 x 900 WXGA+ LCD
Windows 7 64-bit
jcossin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IE 10?s 'Do-Not-Track' default dies quick death News Archived News Items 0 06-07-12 06:50 AM
(Quick Test) PLA Direct3D 11 Benchmark (GTX680 vs GTX580 vs GTX480) News Archived News Items 0 06-06-12 09:30 AM
Judge nixes "Oil Orgy" scheme to scare P2P users into quick settlements News Archived News Items 0 05-09-12 01:10 AM
Quick question about Digital din with the Audigy Tactics General Hardware 4 08-12-02 12:16 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.