Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-14-08, 01:41 PM   #13
seeker
AKA seekermeister
 
seeker's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: At home
Posts: 1,442
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

Mr Bigman,

Quote:
I think this is a plot with MS and Intel to smoke out all the AMD guys.

Just a thought.
That thought crossed my mind also. But then MS wouldn't use dirty marketing tactics like that...would they?

EDIT: But then why would Asus also be caught in this trap?
__________________
Rig 1: HAF 922, X2 4400+, Asus A8N32-SLI Deluxe , 4x1GB DDR400, 2x500GB, 1x80GB & 1x250GB + ESATCASE2 w/2x1TB HDs, LG CH10LS20 & GH22LS50, Samsung SH-S202N, Asus Xonar D2X,Creative 5.1, GTX460 SC, FusionHDTV7 Gold RT, Acer X233H, Arris TM520G, Cisco E3000, Scythe Kama, CM RS600 PS,HP 5510v,APC BX1000, XP x64, W7 & Kubuntu 9.10

Rig 2: Antec SX1040BII, A8N-SLI, 2x1GB DDR400, 8800GTS, 1x500GB & 1x1TB HDs, Liteon LH-20AIL and Pioneer DVR-111, Audigy 2 ZS, Creative T20 2.1, Antec 500SP, W7 x64 & XP MCE
seeker is offline   Reply With Quote
Old 05-14-08, 03:55 PM   #14
Vasot02
Crazy Greek guy
 
Vasot02's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Athens\Greece
Posts: 411
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

Quote:
Originally Posted by seeker
Since my system is AMD that is good to know...I'll stay far, far away from it.
I have a AMD system based on a Abit mobo and SP3 installed and works fine
The problem is with certain AMD\NVIDIA motherboards from ASUS like the A8N32-SLI and M2N boards

NOT ALL AMD HARDWARE HAVE ISSUES WITH SP3
__________________
Vasot02 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-08, 03:56 PM   #15
hokeyplyr48
hooah
 
hokeyplyr48's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Raleigh, North Carolina
Posts: 755
Send a message via AIM to hokeyplyr48
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

crap i installed sp3, didn't see this thread and now i get a bluescreen on boot.

it says something about my BIOS not being ACPI compliant...yadda yadda press F7 during boot to disable. any ideas?

do i need to format and start over?

edit: LOL in order to get it to work i had to plug in a USB flashdrive over 2gb. i put in my 16gb flash drive and it booted up/finished installing without a hitch. way to go microsoft haha. but i have to have it plugged in on every startup. anyone know of a more permanent fix?
__________________
Main Rig:
CPU:Q6600 @ 3.5 w/ Ultra 120 extreme|| RAM: 4x2GB G. Skill || Motherboard: ABIT IP35 Pro || VideoCard: eVGA 260GTX & 7200GS for triple monitoring || Sound Card: Creative X-FI xtremegamer || Hard Drive: 2 x 150GB Raptor in RAID 0 (OS and Program Files) | 1 x 150GB Raptor (User Drive) | 1 x WD 2TB HD SATA II | 1 x 1TB Seagate | 1 x WD 500 GB HD SATA II | 1 x Seagate 400 GB HD SATA II | 1 x WD 160 GB HD IDE (slow, only for storage) || Monitor: Dell 30" 3007WFP LCD, Acer 22" widescreen, & Gateway 17" || Case: Antec 900 || PSU: 1 KW athenatech or force or something PSU || Keyboard: Logitech G15 || Mouse: Logitech MX 518 || OS: Windows 7 Build 7201 x64

Secondary Rig: FX-60, 7900GTX, 2 x 1BG OCZ Platinum, A8N32-SLI Deluxe, Antec 180, XP x32
hokeyplyr48 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-08, 04:14 PM   #16
Bearclaw
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

Having no problems with my AMD/NForce 4 system.
  Reply With Quote
Old 05-14-08, 05:18 PM   #17
weeds
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 390
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

No problems installing or running SP3 on these AMD machines:

ASUS A8N32-SLi DLX nForce 4, AMD FX-60.
ASUS A8N-LA nForce 430/Geforce 6150, AMD Sempron 3200+.
EVGA nForce 590 SLi, AMD A64 X2 4600+.

.
__________________
AMD FX-60@2.85 | Asus A8N32-SLi DLX | Gskill F1-4000USU2-2GBHZ | EVGA 8800 GTS SLi @ 780/1944/1100 | WD RaptorX 150GB | Creative X-Fi Fatality FPS | Klipsch ProMedia Ultra 5.1 | Plextor 716SA DVD-RW | OCZ ProXStream 1000W| Mitsubishi Diamond Pro 2070SB | Lian-Li Pc-60 Modded | TT Hardcano 13 | Razer Copperhead Tempest | Saitek Eclipse II | XP Pro SP3
weeds is offline   Reply With Quote
Old 05-14-08, 09:47 PM   #18
hokeyplyr48
hooah
 
hokeyplyr48's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Raleigh, North Carolina
Posts: 755
Send a message via AIM to hokeyplyr48
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

hmm i can't reboot mine without a flashdrive plugged in. obnoxious but doesn't make it inoperable.
__________________
Main Rig:
CPU:Q6600 @ 3.5 w/ Ultra 120 extreme|| RAM: 4x2GB G. Skill || Motherboard: ABIT IP35 Pro || VideoCard: eVGA 260GTX & 7200GS for triple monitoring || Sound Card: Creative X-FI xtremegamer || Hard Drive: 2 x 150GB Raptor in RAID 0 (OS and Program Files) | 1 x 150GB Raptor (User Drive) | 1 x WD 2TB HD SATA II | 1 x 1TB Seagate | 1 x WD 500 GB HD SATA II | 1 x Seagate 400 GB HD SATA II | 1 x WD 160 GB HD IDE (slow, only for storage) || Monitor: Dell 30" 3007WFP LCD, Acer 22" widescreen, & Gateway 17" || Case: Antec 900 || PSU: 1 KW athenatech or force or something PSU || Keyboard: Logitech G15 || Mouse: Logitech MX 518 || OS: Windows 7 Build 7201 x64

Secondary Rig: FX-60, 7900GTX, 2 x 1BG OCZ Platinum, A8N32-SLI Deluxe, Antec 180, XP x32
hokeyplyr48 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-08, 10:42 PM   #19
seeker
AKA seekermeister
 
seeker's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: At home
Posts: 1,442
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

I'm waiting until someone has already tried it on an Asus A8V. I never was too much of the adventurous type.
__________________
Rig 1: HAF 922, X2 4400+, Asus A8N32-SLI Deluxe , 4x1GB DDR400, 2x500GB, 1x80GB & 1x250GB + ESATCASE2 w/2x1TB HDs, LG CH10LS20 & GH22LS50, Samsung SH-S202N, Asus Xonar D2X,Creative 5.1, GTX460 SC, FusionHDTV7 Gold RT, Acer X233H, Arris TM520G, Cisco E3000, Scythe Kama, CM RS600 PS,HP 5510v,APC BX1000, XP x64, W7 & Kubuntu 9.10

Rig 2: Antec SX1040BII, A8N-SLI, 2x1GB DDR400, 8800GTS, 1x500GB & 1x1TB HDs, Liteon LH-20AIL and Pioneer DVR-111, Audigy 2 ZS, Creative T20 2.1, Antec 500SP, W7 x64 & XP MCE
seeker is offline   Reply With Quote
Old 05-15-08, 12:01 AM   #20
weeds
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 390
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

Quote:
Originally Posted by hokeyplyr48
hmm i can't reboot mine without a flashdrive plugged in. obnoxious but doesn't make it inoperable.
After reading your post and reading about the USB storage device fix, Id say thats probably why my install and reboot went fine. I use a Hardcano13 fan controller which has a built in card reader, Bios and Windows shows it as 4 removable storage devices (disks). I could unplug it from the USB header and find out but I really would rather not as everything is working.


EDIT: Just for ****s & giggles I went a head and unpluged the card reader and have had no problems.

.
__________________
AMD FX-60@2.85 | Asus A8N32-SLi DLX | Gskill F1-4000USU2-2GBHZ | EVGA 8800 GTS SLi @ 780/1944/1100 | WD RaptorX 150GB | Creative X-Fi Fatality FPS | Klipsch ProMedia Ultra 5.1 | Plextor 716SA DVD-RW | OCZ ProXStream 1000W| Mitsubishi Diamond Pro 2070SB | Lian-Li Pc-60 Modded | TT Hardcano 13 | Razer Copperhead Tempest | Saitek Eclipse II | XP Pro SP3

Last edited by weeds; 05-16-08 at 05:07 PM.
weeds is offline   Reply With Quote

Old 05-15-08, 06:35 AM   #21
JaxMacFL
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 474
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

When I ran my weekly windows update on my wife's computer a week or so ago, SP3 showed up as a critical update. Downloaded and installed just fine. That's on a a8n32-sli deluxe and FX-60.
__________________
i7 2600K @ 4.8GHz (1.40v) w/NH-D14 - P8P67 WS B3 rev (BIOS 2105) - G.SKILL Ripjaws DDR3-1600 16GB (7-8-7-24-2T) - Sapphire 7970 Crossfire w/Xtreme 7970 coolers - OCZ Agility 3 240GB - Dell 3008FPW - SB X-Fi Tit Fatal1ty Pro - Seasonic X-1250W - CM HAF X RC942 - Win 7 HP x64 SP1
JaxMacFL is offline   Reply With Quote
Old 05-16-08, 11:11 AM   #22
bknblk
Filthy Pinko
 
bknblk's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 184
Default Re: Warning: XP SP3 will not load on Asus M2N based boards

Quote:
Originally Posted by Mr Bigman
I never use AV software on a gaming rig, it slows down no matter who you use or what you have for hardware.

I think this is a plot with MS and Intel to smoke out all the AMD guys.

Just a thought.
Sorry to derail for a moment, but do you have any pictures of your rig up on the site? The specs are awesome. If you do not have one up, would it possible to see a few?
__________________
The whole idea of a Palestinian nation and a Palestinian people is an invention of Arab propaganda. Arafat was himself an Egyptian. The only people to have lived continuously on the land from time immemorial are Jews. So many others have conquered, ruled, thrived and ultimately perished there that the list would take hundreds of pages. A mere sample would include: Byzantines, Persians, Arabs, Turks, Circassians, Kurds, Abbassids (Iraqis), Egyptians, Kharezmians (Genghis Khan), Mamluks, Mongols, Latins (Crusaders), Ottomans, French and English.

It is not and never was Palestinian land.

"If we ever forget that we're One Nation Under God,
then we will be a nation gone under."....Ronald Reagan

"You guys are still crying about Fox News? Damn you little sandy vagina metro sexual emos need to grow a pair of balls."....UDawg(FTMFW)
bknblk is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.