Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-13-08, 01:32 AM   #1
seeker
AKA seekermeister
 
seeker's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: At home
Posts: 1,442
Default Access Denied

I have a problem accessing some files within an archive that I have located apart from the OSs. This is not entirely new, because this happened a couple of times before, first when copied the file system to another partition when rearranging the drives. That time I had to use various means to either change file permissions, unlock or delete the files. Another time the problem occurred when I used a TI backup image to place the files...again I had to spend alot of time sorting out the mess. This time everything was working fine, until one branch of the file system started giving the same behavior, while other branches are not effected. I suppose that I could do as before, but I would like to understand both how to fix this and to prevent it from happening again.

The archive is my common depository for files that I have downloaded on different OSs, depending on which was in use at the time. I thought this might be due to the permissions not being transferred properly when being copiied, but in this last instance nothing was copied or transferred, it just happened spontaneously.

I have also tried all of the common means such as chkdsk, changing file permissions, etc. but now that doesn't work, because the effected files themselves do not even appear in the file manager/ Does anyone have any idea of what is going on?
__________________
Rig 1: HAF 922, X2 4400+, Asus A8N32-SLI Deluxe , 4x1GB DDR400, 2x500GB, 1x80GB & 1x250GB + ESATCASE2 w/2x1TB HDs, LG CH10LS20 & GH22LS50, Samsung SH-S202N, Asus Xonar D2X,Creative 5.1, GTX460 SC, FusionHDTV7 Gold RT, Acer X233H, Arris TM520G, Cisco E3000, Scythe Kama, CM RS600 PS,HP 5510v,APC BX1000, XP x64, W7 & Kubuntu 9.10

Rig 2: Antec SX1040BII, A8N-SLI, 2x1GB DDR400, 8800GTS, 1x500GB & 1x1TB HDs, Liteon LH-20AIL and Pioneer DVR-111, Audigy 2 ZS, Creative T20 2.1, Antec 500SP, W7 x64 & XP MCE
seeker is offline   Reply With Quote
Old 05-21-08, 08:32 AM   #2
Blade
It's just a ride....
 
Blade's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Your Sisters Bed
Posts: 903
Default Re: Access Denied

Boot into safe mode & change permissions/ownership from there, worked for me.

Good luck.
__________________
____________________________
Sigs Are For Heros!
Blade is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 04:09 PM   #3
seeker
AKA seekermeister
 
seeker's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: At home
Posts: 1,442
Default Re: Access Denied

Yes, that worked for me also, but not for long. It seems that exactly the same files and folders no longer have an owner again. There must be a reason that this happens. I kind of doubt that any kind of virus or malware is involved, so I'm thinking along the lines of a defective program. The only two that comes to mind are PowerDesk (file manager) and Flashget, because as far as I can tell, all of the effect files are those in my download archive. However, I have been using both of these programs for quite some time and never had a problem like this before. Any thoughts or ideas?
__________________
Rig 1: HAF 922, X2 4400+, Asus A8N32-SLI Deluxe , 4x1GB DDR400, 2x500GB, 1x80GB & 1x250GB + ESATCASE2 w/2x1TB HDs, LG CH10LS20 & GH22LS50, Samsung SH-S202N, Asus Xonar D2X,Creative 5.1, GTX460 SC, FusionHDTV7 Gold RT, Acer X233H, Arris TM520G, Cisco E3000, Scythe Kama, CM RS600 PS,HP 5510v,APC BX1000, XP x64, W7 & Kubuntu 9.10

Rig 2: Antec SX1040BII, A8N-SLI, 2x1GB DDR400, 8800GTS, 1x500GB & 1x1TB HDs, Liteon LH-20AIL and Pioneer DVR-111, Audigy 2 ZS, Creative T20 2.1, Antec 500SP, W7 x64 & XP MCE
seeker is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BUG 302.17 - can not access TTY console legluondunet NVIDIA Linux 9 06-24-12 05:16 PM
How Microsoft and Yahoo are selling politicians access to you News Archived News Items 0 06-12-12 10:10 PM
Massive list of Diablo 3 features confirmed and denied by Bashiok News Archived News Items 0 06-05-12 06:30 PM
The Circuit: White House mandates mobile access, Google in Europe, Facebook faces law News Archived News Items 0 05-24-12 04:40 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.