Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-06-03, 03:03 PM   #1
tkloppel
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default Debian Woody X Error

Ok, I installed the modules and everything, and when I try to start X, I get the error

(EE) No Devices Detected

I have followed the X config steps in the readme.

Im running the k7n2g-ilsr with the onboard geforce 4

Any ideas?
tkloppel is offline   Reply With Quote
Old 05-06-03, 03:25 PM   #2
shassard
Asus Geforce FX 5600
 
Join Date: May 2003
Location: Vancouver, Canada
Posts: 36
Default

as root, do a "lsmod" and make sure that "nvidia" module is loaded.

make sure that in your /etc/X11/XFree86-4 config file that the "Device" section has the driver listed as "nvidia".

Just a quick note that running, as root,:
dpkg-reconfigure xserver-xfree86
and picking the "nvidia" driver will also build you a proper config file.
shassard is offline   Reply With Quote
Old 05-07-03, 12:10 AM   #3
tkloppel
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default K

I didnt think about lsmod, but ill give it a shot.

As for dpkg, and the device line, iv'e done that.

With the output from lsmod, no matter what it is, im not gonna be sure what to do heh.

perhaps something with /etc/modules.conf?
tkloppel is offline   Reply With Quote
Old 05-07-03, 09:41 AM   #4
shassard
Asus Geforce FX 5600
 
Join Date: May 2003
Location: Vancouver, Canada
Posts: 36
Default

you shouldn't have to change modules.conf ..

try re-installing the NVIDIA_kernel package and see if it works.

if it doesn't work after a restart, you probably forgot to add "nvidia" to "/etc/modules" which tells debian what modules to auto-load on startup.

you can always "modprobe nvidia" if you don't want the module to autoload (as root).
shassard is offline   Reply With Quote
Old 05-07-03, 10:33 AM   #5
tkloppel
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 18
Default Well..

modprobe nvidia tells me that it cant find modules nvidia...

ill give the re-install a shot i suppose.
tkloppel is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regression with 295.33 and GeForce GT 240 maro NVIDIA Linux 16 06-29-12 06:47 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
Mandrake 9 and nVidia drivers HunterA3 NVIDIA Linux 9 10-09-02 02:54 AM
Mandrake 8.2 Nvidia src.rpm problems Mr_Malcontent NVIDIA Linux 8 09-11-02 09:53 PM
Riva TNT 2 - Debian (Woody) chipset problem sindra NVIDIA Linux 4 08-26-02 03:21 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.