Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-13-03, 10:26 AM   #13
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default

best only try option "NvAGP" "1"
__________________
Alien is my name and headbiting is my game.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-03, 11:43 AM   #14
Misel
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 7
Default

Quote:
Originally posted by AutoPilot
Please see my new thread titled: OpenOffice triggered NVidia X lockup isolated!!

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...threadid=11568

Quick solution: remove the following line from XF86Config
Option "RenderAccel" "True"
I have the same problem. With RenderAccel False I have no crashing X but then it's really slow (Using a PCI GF2MX With Dual head @ 2x 1280x1024).

I will have to try the NvAGP option though.
Misel is offline   Reply With Quote
Old 05-13-03, 03:21 PM   #15
Misel
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 7
Default

Ooops, it did it again. NvAGP = 0 didn't help.

I even found a way to reproduce it:

I start KWrite from a Panel and then I resize the integrated console and Freeze. With the same symptoms all of you described: No keyboard input possible, PS/2 mouse still moves (but it doesn't mode to the other screens), and high system load by X.

here my specs:

- video card : ATI AIW Radeon 7500 and GeForce 2MX 420 PCI Dual Head
- driver version : 1.0-4363
- distribution : Slackware 9.0/81 (Build OS: Linux 2.4.20 vanilla K7 [ELF])
- processor : Athlon XP2000+ (Palomino)
- motherboard model : QDI/Legend Kudoz 7A (Via KT333)
Misel is offline   Reply With Quote
Old 05-13-03, 04:26 PM   #16
mintSlice
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 19
Question

I'm having similar problems on Redhat 9, except that it's some of the screen savers crashing X. Mozilla and open office work fine. I'm also using Gnome by default, so this might explain the differences here.

I can ssh into the box and kill X.
mintSlice is offline   Reply With Quote
Old 05-17-03, 06:32 PM   #17
godot
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: France
Posts: 6
Default X will freezes with "NvAGP" "1" or "NvAGP" "2"

I tried "NvAGP" "1" or "NvAGP" "2". I crash with both of them. I'll stay to "NvAGP" "0", and I'll wait for the bug to be solved in future driver releases.
I'm happy that the drivers are working, even without agp
godot is offline   Reply With Quote
Old 05-18-03, 07:02 AM   #18
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default

it could be because AGPGART is loaded as a module or static in the kernel...
if you would remove agpgart then Option "NvAGP" "1" might do the trick.
__________________
Alien is my name and headbiting is my game.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-03, 06:38 PM   #19
Surak
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 2
Default I know, you're all tired of hearing it ;)

But I have the SAME problem too. Only the difference is that mine only occurs when I drag and drop icons inside Konqueror or on the desktop in KDE. No problem with OpenOffice, no problem with Mozilla. OpenGL apps including Blender work fine.

Like everyone else this problem didn't occur on the 3123 drivers. I've turned off acpi, apic, etc. I have an LCD but I'm using it analog mode rather than DFP mode because my card doesn't have a DVI port.

<flame> Honestly, I'm beginning to think that nVidia cards just suck and maybe I should go buy a Radeon </flame>

I have an AOpen GeForce4 440 MX. I'm running an Athlon 1800+ XP on an SiS 735 chipset. I have agpgart turned off, and NVagp is set to "1". I tried NVAgp set to 0 and agpgart loaded as a module but that didn't work either.
Surak is offline   Reply With Quote
Old 05-29-03, 07:58 PM   #20
Surak
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 2
Default

Okay, here's the deal.

If I turn OFF RenderAccel my problem goes away.

I'm not sure if it's THAT much slower, but it seems slower. I don't really know. It seems to work though.
Surak is offline   Reply With Quote

Old 05-30-03, 08:06 AM   #21
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default

rederaccel never did work quite well, and i don't think it makes any difference
__________________
Alien is my name and headbiting is my game.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-03, 08:29 AM   #22
WaxyLemon
GeForce 4 Ti 4600
 
Join Date: Apr 2003
Location: Washington, D.C.
Posts: 19
Default

This will seem ludicrous to most of you, but it appears that the problem may be solved by disabling GLX. I commented out the GLX module in my XF86Config and it hasn't frozen in 40+ hours now.

Of course, that means you have no 3d acceleration, which for most completely defeats the purpose of using the closed-source driver. For me however, I need it for TwinView.

So *ahem*, we haven't heard anything about this issue in over a month from nvidia (are you out there, Andy?)
WaxyLemon is offline   Reply With Quote
Old 05-31-03, 11:15 AM   #23
Moledog
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 3
Default

I had same problem with M9.1 when using KDE and Netscape7. Opera works fine. It seems on my system it is pop-up related with KDE and Netscape7. If I use Gnome and Netscape7, no more lockup.
Moledog is offline   Reply With Quote
Old 05-31-03, 11:59 PM   #24
Rapsys|Phoenix
Registered User
 
Rapsys|Phoenix's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: France, Villeurbanne
Posts: 61
Default

Quote:
Originally posted by godot
I can't access my machine via ssh since I haven't a second machine to make a network. But I'll check if sound continues to play when X freezes.
I will also try some stuff I've read in different posts, as disabling apic and acpi. and also stuff like "NvAGP" "1" or "NvAGP" "0" or "NvAGP" "3". Maybe with luck.... I'll post the results when I've tried.

WaxyLemon> I think we have the same problem. I'll post in this thread and in yours anything that could help

Were do enter this configurations options???

in lilo command append= or some else ????
__________________
**** off M$ and his ****ing software
Rapsys|Phoenix is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia driver quality decrease? legluondunet NVIDIA Linux 17 06-26-12 10:03 AM
NVIDIA Driver Installation flores.facundo NVIDIA Linux 2 06-24-12 08:37 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.