Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-07-03, 01:41 PM   #1
stronger_faster
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 8
Default twinview+play a game ?! = impossible ?

hi,

i have configured twin view, all works good

exept : games and mplayer

the problem is they run on the two screen at the same time

first screen is 1024*768 and slave is 640*480 (dont support more )

i like to use the second screen to survey some logs or chats


what can i do to have a game workin in fullscreen on first display same for mplayer ?

i have tested without twinview (two xscreen section etc) the problem is that use all my memory and gnome is slow

i have best perf with twinview ...


any idea plz ??
stronger_faster is offline   Reply With Quote
Old 05-07-03, 01:42 PM   #2
stronger_faster
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 8
Default

debian SID
gnome 2.2
kernel 2.4.20
stronger_faster is offline   Reply With Quote
Old 09-04-03, 10:28 AM   #3
FluoDude
Geforce 4200
 
Join Date: Nov 2002
Location: Kessel-Lo/Belgium
Posts: 21
Default me 2

I have same problem, I switch config filles , but I am looking for a more proffesional sollution.

Mandrake 9.2 rc1
geforce 4200

an other problem I have is no sound in my game (army ops) I do in XMMS , and I don't run my Gnome sound server
when the game starts I hear a verry short static on
my speakers

modules.conf :

probeall scsi_hostadapter ide-scsi
probeall usb-interface usb-ohci ehci-hcd usb-uhci
alias eth0 8139too
#alias sound-slot-0 snd-via82xx
#above snd-via82xx snd-pcm-oss
alias /dev/nvidia* nvidia

# ALSA portion
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-via82xx
# module options should go here

# OSS/Free portion
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0

# card #1
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
alias sound-slot-0 snd-via82xx
above snd-via82xx snd-pcm-oss
FluoDude is offline   Reply With Quote
Old 09-04-03, 01:28 PM   #4
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default

did you mean you use xinerama?

better not use xinerama,

xine (video-player) has some configuration with xinerama...
__________________
Alien is my name and headbiting is my game.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-03, 02:32 PM   #5
dittohead
Registered User
 
dittohead's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 14
Default

The problem is rooted in the way twinview works.

Because twinview fools your os into thinking it's just a double wide screen (in my case 2560x1024) Any applications that load would span both monitors, without really knowing you're running twin monitors.

So twinview fakes standard xinerama hints to your window manager and to apps. However certain apps are coded to over ride certain window manager hints, which in turn can either make the app work correctly, or incorrectly.

Blender for example is coded to hint the WM to get rid of borders and to go full screen. It works great for my purpose of dual screens.

Mplayer or full screen games get the impression from X that you've got one double wide screen, so the app nests it's self in the center of the two screens, thinking that it's only one. This is a feature believe it or not, but it's rotten one if you've got two screens.

Mplayer for example runs full screen borderless across both screens.

As of right now, the only thing you can do is create a seperate config file, or seperate layout and just restart your x-server everytime you want to play a game, or watch something.

It's quite a pain, but there's currently no way to have an app communitate with the drivers to say it wants to be on one screen, not both.
dittohead is offline   Reply With Quote
Old 09-04-03, 03:24 PM   #6
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default

does xinerama give you the ability to work a screen seperatly?

and can you not get a metamode like this? : "1024x768,1024x768;1024x768,null" for example

then just by pressing CTRL-ALT-KP_PLUS you'd go single-monitor and can play games on one screen...? (maybe you'd need the randr extension, I'm not sure)
__________________
Alien is my name and headbiting is my game.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(Kotaku) Do We Really Need Video Game Consoles Anymore? [Speak Up On Kotaku] News Archived News Items 1 06-16-12 12:35 PM
Saturday Crapshoot: Quest For Glory 4 1/2 News Gaming Headlines 0 06-09-12 12:10 PM
Saturday Crapshoot: Star Trek: Deep Space Nine News Archived News Items 0 05-19-12 12:20 PM
Saturday Crapshoot: Star Trek: The Next Generation News Archived News Items 0 05-12-12 01:00 PM
Which game do you wanna play? JohnsonLKD Gaming Central 8 08-23-02 10:04 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.