Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-08-03, 05:25 AM   #1
Svein
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 4
Default Insmod agpgart failed

I have tried one time before. Hope for any replies now.

I have installed the 4363.run. When I start 3D-games sometimes it works, but other times everything freezes, so I have to turn of the power on the computer.
From var/log/warm I get the following:
Date/time linux kernel: 0: nvidia: loading NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4363 Sat Apr 19 17:46:46 PDT 2003
Date/time linux insmod: /lib/modules/2.4.20-4GB-athlon/kernel/drivers/char/agp/agpgart.o: init_module: No such device
Date/time linux insmod: /lib/modules/2.4.20-4GB-athlon/kernel/drivers/char/agp/agpgart.o: insmod agpgart failed
May 1 16:35:49 linux kernel: 0: NVRM: AGPGART: unable to retrieve symbol table
Date/time linux modprobe: modprobe: Can't locate module Default

I have tried NvAGP 0,1,2 and 3 with the same results.
I have SuSE 8.2 and an ABIT NF/-M maincard for socketA, with an Integrated GeForce4 MX.
I had the same problem with SuSE 8.1.
I have tried a clean install with both of them.

My XF86Config-file:

# /.../
# SaX generated XFree86 config file
# Created on: 2003-05-01.
#
# Version: 4.7
# Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2002
#
# Automatically generated by [ISaX] (4.7)
# PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
#

Section "Files"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/URW"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/PEX"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/baekmuk:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/japanese:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/kwintv"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/uni:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/sgi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/xtest"
InputDevices "/dev/ttyS0"
InputDevices "/dev/ttyS1"
InputDevices "/dev/ttyS2"
InputDevices "/dev/ttyS3"
InputDevices "/dev/ttyS4"
InputDevices "/dev/ttyS5"
InputDevices "/dev/ttyS6"
InputDevices "/dev/ttyS7"
InputDevices "/dev/ttyS8"
InputDevices "/dev/psaux"
InputDevices "/dev/logibm"
InputDevices "/dev/sunmouse"
InputDevices "/dev/atibm"
InputDevices "/dev/amigamouse"
InputDevices "/dev/atarimouse"
InputDevices "/dev/inportbm"
InputDevices "/dev/gpmdata"
InputDevices "/dev/mouse"
InputDevices "/dev/usbmouse"
InputDevices "/dev/adbmouse"
InputDevices "/dev/input/mice"
InputDevices "/dev/input/event0"
InputDevices "/dev/pointer0"
InputDevices "/dev/pointer1"
InputDevices "/dev/pointer2"
InputDevices "/dev/pointer3"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail"
Option "RandR" "on"
EndSection

Section "Module"
Load "type1"
Load "glx"
Load "v4l"
Load "freetype"
Load "speedo"
Load "dbe"
Load "extmod"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "Keyboard"
Identifier "Keyboard[0]"
Option "MapName" "Standard Keyboard [ pc104 ]"
Option "Protocol" "Standard"
Option "XkbLayout" "no"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbRules" "xfree86"
EndSection


Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse[1]"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "Name" "Autodetection"
Option "Protocol" "imps/2"
Option "Vendor" "Sysp"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection


Section "Monitor"
DisplaySize 280 210
HorizSync 28-69
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "511B"
Option "DPMS"
VendorName "DAEWOO"
VertRefresh 50-120
UseModes "Modes[0]"
EndSection


Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
Modeline "1280x1024" 102.24 1280 1296 1552 1664 1024 1024 1034 1070
Modeline "1024x768" 84.65 1024 1040 1216 1328 768 768 778 802
Modeline "800x600" 37.44 800 816 928 1040 600 600 605 626
Modeline "800x600" 45.55 800 816 928 1040 600 600 606 626
Modeline "800x600" 51.79 800 816 928 1040 600 600 607 626
Modeline "800x600" 58.03 800 816 928 1040 600 600 608 626
Modeline "800x600" 64.27 800 816 928 1040 600 600 609 626
Modeline "800x600" 70.51 800 816 928 1040 600 600 610 626
Modeline "640x480" 23.96 640 656 720 832 480 480 484 501
Modeline "640x480" 29.15 640 656 720 832 480 480 485 501
Modeline "640x480" 33.15 640 656 720 832 480 480 486 501
Modeline "640x480" 37.14 640 656 720 832 480 480 486 501
Modeline "640x480" 41.13 640 656 720 832 480 480 487 501
Modeline "640x480" 45.13 640 656 720 832 480 480 488 501
Modeline "640x480" 49.12 640 656 720 832 480 480 489 501
Modeline "1024x768" 84.65 1024 1040 1216 1328 768 768 778 802
Modeline "800x600" 37.44 800 816 928 1040 600 600 605 626
Modeline "800x600" 45.55 800 816 928 1040 600 600 606 626
Modeline "800x600" 51.79 800 816 928 1040 600 600 607 626
Modeline "800x600" 58.03 800 816 928 1040 600 600 608 626
Modeline "800x600" 64.27 800 816 928 1040 600 600 609 626
Modeline "800x600" 70.51 800 816 928 1040 600 600 610 626
Modeline "640x480" 23.96 640 656 720 832 480 480 484 501
Modeline "640x480" 29.15 640 656 720 832 480 480 485 501
Modeline "640x480" 33.15 640 656 720 832 480 480 486 501
Modeline "640x480" 37.14 640 656 720 832 480 480 486 501
Modeline "640x480" 41.13 640 656 720 832 480 480 487 501
Modeline "640x480" 45.13 640 656 720 832 480 480 488 501
Modeline "640x480" 49.12 640 656 720 832 480 480 489 501
EndSection


Section "Screen"
DefaultDepth 16
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection


Section "Device"
BoardName "0x01f0"
BusID "2:0:0"
Driver "nvidia"
Identifier "Device[0]"
Screen 0
Option "Rotate" "off"
VendorName "NVidia"
EndSection


Section "ServerLayout"
Identifier "Layout[all]"
InputDevice "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse[1]" "CorePointer"
Option "Clone" "off"
Option "Xinerama" "off"
Screen "Screen[0]"
EndSection

Section "DRI"
Group "video"
Mode 0660
EndSection

Thank to everybody giving a reply.
Svein Hamnes Aaberge
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (27.9 KB, 147 views)
Svein is offline   Reply With Quote
Old 05-08-03, 07:35 AM   #2
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default

try putting

Option "NvAGP" "1"

after the line where you altered your config file (changing nv to nvidia).

that'll use the nvidia AGP module instead of AGPGART.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-03, 10:57 AM   #3
Svein
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 4
Default

I tried again to set NvAGP to 1.
The same thing happend, but when I looked in the var/log /warn there was nothing wrong to see.
For a while I couldn't start some games at all, like Tuxracer. I changed the mouse and the keeboard and now I am able to start it, but in some slops like "who says pinguins can't fly" sometimes the whole screen begins to shake and after some second freezes. This happens both when I don't set NvAGP and when I do set it to 0,1,2, or 3. When I don't set it I get the warning about "insmod agpgart", but when I set it the problems persist without the warning
Some ideas?
Svein
Svein is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regression with 295.33 and GeForce GT 240 maro NVIDIA Linux 16 06-29-12 06:47 PM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Cannot load AGPGART arise NVIDIA Linux 2 10-21-02 04:11 PM
kernel: NV0: isr request failed 0xfffffff0 Shark NVIDIA Linux 13 09-11-02 11:01 AM
NVIDIA kernel not loading on boot-up, but insmod loads it Kyle NVIDIA Linux 3 09-10-02 12:01 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.