Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-05-09, 04:59 PM   #385
yuriz43
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Francisco, CA
Posts: 130
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Got the PSU. Works great, and my Kill-A-Watt shows that I'm pulling less Watts! ( It also seems to fluctuate less while ingame ).
__________________
Systam Spics:

*Compewtor*Keeeboard*Mice*Mice Pad
*Cofe Jug*Old Bear Can*5x blu LED's
*Bag of chips that I forgot to throw away*Moniter
yuriz43 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-09, 11:48 AM   #386
Merize
BlackHeaven
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Hello!

I got a new brand Zotac GTX260 (216) a week ago and its working perfectly except one thing. Sometimes, my computer reboots when I'm playing some games like Modern Warfare 2.
I have been checking the temperature playing other games like World of Warcraft and the temp is around 52C to 55C, everything normal but when I go to the login screen, the temperature goes up by 1C every 10 seconds until my computer reboots around 75C~80C on the VGA.

It's kinda freak, but my computer keeps rebooting and I think it's my new GTX260 overheating but don't know what to do to fix it... I have tried put it in 2 fan cooling the up and down side of the VGA and nothing

PC Spec:
Intel Core2Duo 2.2
MSI P45 Neo
2GB Ram DDR3 Dual Channel Kingston
550w default PSU
Merize is offline   Reply With Quote
Old 12-17-09, 12:15 PM   #387
Muppet
Registered User
 
Muppet's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 3,130
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Quote:
Originally Posted by Merize View Post
Hello!

I got a new brand Zotac GTX260 (216) a week ago and its working perfectly except one thing. Sometimes, my computer reboots when I'm playing some games like Modern Warfare 2.
I have been checking the temperature playing other games like World of Warcraft and the temp is around 52C to 55C, everything normal but when I go to the login screen, the temperature goes up by 1C every 10 seconds until my computer reboots around 75C~80C on the VGA.

It's kinda freak, but my computer keeps rebooting and I think it's my new GTX260 overheating but don't know what to do to fix it... I have tried put it in 2 fan cooling the up and down side of the VGA and nothing

PC Spec:
Intel Core2Duo 2.2
MSI P45 Neo
2GB Ram DDR3 Dual Channel Kingston
550w default PSU
It sounds more like a PSU issue. What brand is it. Just because it says 550 watts doesn't mean it has enough power for to run the GTX.
__________________
Asus Rampage IV Extreme Black Edition | Intel 4930k | SS Phasechange | 16GB Corsair Platinum DDR3 1866 | Asus GTX680 x2 SLI | Corsair AX1200 Watt PSU | Lian-Li PC-8NWX | Intel 520 120Gb SSD x2 | Samsung S27A950D 27" 120Hz | HP ZR24w 24" S-IPS x3 Nvidia Surround @6000x1200 | Xonar Essence STX
Muppet is offline   Reply With Quote
Old 12-17-09, 12:59 PM   #388
Merize
BlackHeaven
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Quote:
Originally Posted by Muppet View Post
It sounds more like a PSU issue. What brand is it. Just because it says 550 watts doesn't mean it has enough power for to run the GTX.
A default one that came with my tower. Don't have the brand anywhere
My guess, is PSU too, I'll try a new one when I have the chance and post here if fix it my problem!

Thank you.
Merize is offline   Reply With Quote
Old 12-17-09, 10:47 PM   #389
Muppet
Registered User
 
Muppet's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 3,130
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Quote:
Originally Posted by Merize View Post
A default one that came with my tower. Don't have the brand anywhere
My guess, is PSU too, I'll try a new one when I have the chance and post here if fix it my problem!

Thank you.
No problems, we are here to help if we can. I recommend one of the Corsair units. There PSU's are very good and not expensive.
__________________
Asus Rampage IV Extreme Black Edition | Intel 4930k | SS Phasechange | 16GB Corsair Platinum DDR3 1866 | Asus GTX680 x2 SLI | Corsair AX1200 Watt PSU | Lian-Li PC-8NWX | Intel 520 120Gb SSD x2 | Samsung S27A950D 27" 120Hz | HP ZR24w 24" S-IPS x3 Nvidia Surround @6000x1200 | Xonar Essence STX
Muppet is offline   Reply With Quote
Old 12-18-09, 02:30 PM   #390
Merize
BlackHeaven
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Quote:
Originally Posted by Muppet View Post
No problems, we are here to help if we can. I recommend one of the Corsair units. There PSU's are very good and not expensive.
Hehe thank you again.
How many watts should I go for? 600w? 650w? 700w?
Or the brand should be in the first place over the quantity of the watts ? :O
Merize is offline   Reply With Quote
Old 01-13-10, 10:28 PM   #391
hemmy
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Kansas
Posts: 760
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

I just stuck another GTX 260 in my system.

My original one I bought back at launch, was the 192 shader, FTW edition, which has a pretty large factory overclock.

Quite obviously the only GTX 260 cards available now are 216 shader cards. One thing that surprised me is both cards run at their own factory clocks, which I had previously thought the clocks would be the same in SLI.

This means, that because my FTW edition card is actually faster than my new 260, I get near 100% scaling in almost all situations:

All Done @ 1920x1200

COD4: 2xAA, 16xAF

Overgrown -
SLI: 125.6fps
1 card: 63.8fps

Crash -
SLI: 189.8fps
1 card: 94.5fps

Oblivion: 16xQ TSAA, 16xAF

SLI: Avg: 65.390 - Min: 38 - Max: 114
1 card: Avg: 33.515 - Min: 20 - Max: 58

Far Cry 2: 4xAA, 16xAF

SLI:

* Average Framerate: 82.58
* Max. Framerate: 117.15
* Min. Framerate: 64.82

1 card:

* Average Framerate: 44.43
* Max. Framerate: 63.07
* Min. Framerate: 35.19
__________________
P6T Deluxe V2 ||| Core i7 920 D0 4.0Ghz||| 3x2Gb DDR3-1800 ||| 2x EVGA GTX 260 SLI ||| Corsair HX850w ||| 2x640gb HD
hemmy is offline   Reply With Quote
Old 01-14-10, 07:50 AM   #392
Burnt_Ram
Registered User
 
Burnt_Ram's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Kelowna, B.C.
Posts: 2,092
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Quote:
Originally Posted by hemmy View Post
I just stuck another GTX 260 in my system.

My original one I bought back at launch, was the 192 shader, FTW edition, which has a pretty large factory overclock.

Quite obviously the only GTX 260 cards available now are 216 shader cards. One thing that surprised me is both cards run at their own factory clocks, which I had previously thought the clocks would be the same in SLI.

This means, that because my FTW edition card is actually faster than my new 260, I get near 100% scaling in almost all situations:

All Done @ 1920x1200

COD4: 2xAA, 16xAF

Overgrown -
SLI: 125.6fps
1 card: 63.8fps

Crash -
SLI: 189.8fps
1 card: 94.5fps

Oblivion: 16xQ TSAA, 16xAF

SLI: Avg: 65.390 - Min: 38 - Max: 114
1 card: Avg: 33.515 - Min: 20 - Max: 58

Far Cry 2: 4xAA, 16xAF

SLI:

* Average Framerate: 82.58
* Max. Framerate: 117.15
* Min. Framerate: 64.82

1 card:

* Average Framerate: 44.43
* Max. Framerate: 63.07
* Min. Framerate: 35.19
your minimum frame rates are concerning with a single card. i get no less then 55 fps @ 2048x1152 with 4xAA 16xAF. that goes for cod 4, 5 and 6. never ever seen them go below 50fps. i thought about adding another 260 myself and decided not too because my frame rates are still very good ...
Burnt_Ram is offline   Reply With Quote

Old 01-14-10, 11:53 AM   #393
hemmy
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Kansas
Posts: 760
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

I don't know what the min were in COD, because I just used its built in timedemo feature.

As for you never going under 50 with 1 card, I am sorry, but I just don't believe you. If you play in a packed server, with a lot of smoke your fps is going to plummet

But, 50fps is not playable for me in COD or any fast paced shooter, has to be over 75 for me to be comfortable.
__________________
P6T Deluxe V2 ||| Core i7 920 D0 4.0Ghz||| 3x2Gb DDR3-1800 ||| 2x EVGA GTX 260 SLI ||| Corsair HX850w ||| 2x640gb HD
hemmy is offline   Reply With Quote
Old 07-11-10, 05:30 AM   #394
batterbrain101
"TAZ LIKE!"
 
batterbrain101's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spokane, Washington, USA
Posts: 191
Cool Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Just got My EVGA GTX 260 SC installed last night. Got it from NewEgg for $204 with the rebate. Downloaded Cryostasis with the promo code. Only benchmark I've run so far is 3dMark 06. It was 14209, but I couldn't post it because the connection kept timing out. I have some pics of it out of my case next to my old 8800 GTS 320 so people can see its not over a foot long like all the monkeys have been saying. Also a few installed in the case.







__________________
] My village called, their Idiot is missing!

My rig:
Asus Maximus VI Hero
Intel i7 4770K@ 4.2 GHz
16GB G-Skill Trident X DDR3 2400 Ram
Corsair 750HX "Silver Certified" PSU
Corsair H70 Hydro CPU Cooler
2x PNY GTX 770 OC2 4GB in SLI
180 GB Intel 520 SSD
2 TB Barracuda HD, 2 TB WD Caviar Green
Logitech G-510 Keyboard
Windows 7 Professional 64 bit
3 Samsung 24" LED SyncMaster Monitors

batterbrain101 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-10, 06:37 AM   #395
Muppet
Registered User
 
Muppet's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 3,130
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

That is a nice upgrade over the 8800GTS.
__________________
Asus Rampage IV Extreme Black Edition | Intel 4930k | SS Phasechange | 16GB Corsair Platinum DDR3 1866 | Asus GTX680 x2 SLI | Corsair AX1200 Watt PSU | Lian-Li PC-8NWX | Intel 520 120Gb SSD x2 | Samsung S27A950D 27" 120Hz | HP ZR24w 24" S-IPS x3 Nvidia Surround @6000x1200 | Xonar Essence STX
Muppet is offline   Reply With Quote
Old 07-11-10, 08:06 AM   #396
batterbrain101
"TAZ LIKE!"
 
batterbrain101's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spokane, Washington, USA
Posts: 191
Default Re: Official "I just got my GeForce GTX 260 or 280" thread

Yes it is! I was just noticing how old theprevious posts were, I geuss I'm a little lat on getting one of these, but my 8800 held it's own, even Crisis was very playable on Medium at 1650 x 1080. But now with the 260, OMG! Playing it and Cin mods for HL2, EP1, EP2 all over again!
__________________
] My village called, their Idiot is missing!

My rig:
Asus Maximus VI Hero
Intel i7 4770K@ 4.2 GHz
16GB G-Skill Trident X DDR3 2400 Ram
Corsair 750HX "Silver Certified" PSU
Corsair H70 Hydro CPU Cooler
2x PNY GTX 770 OC2 4GB in SLI
180 GB Intel 520 SSD
2 TB Barracuda HD, 2 TB WD Caviar Green
Logitech G-510 Keyboard
Windows 7 Professional 64 bit
3 Samsung 24" LED SyncMaster Monitors

batterbrain101 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
NVIDIA launches GeForce GTX 670, Zotac's AMP! Reviewed (PCGamer) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 10:11 AM
GALAXY Launches the GeForce GTX 670 and GTX 670 GC! News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
NVIDIA Unleashes the GeForce GTX 670 Graphics Card ' Performance Perfected (WCCFTECH) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 08:40 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.