Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-17-08, 03:51 PM   #1
taosaur
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Default Spore incompatible with FX5200?

I just downloaded the Spore trial, and it no work. The earliest compatible card is 5700. Does anyone know what limitation of the 5200 is causing this problem?

I don't much expect a compatibility solution, I'm just wondering why the line is drawn at the 5700.
taosaur is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 02:29 AM   #2
dxx
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 490
Default Re: Spore incompatible with FX5200?

I'd guess because back in ye olde days, nVidia's budget line was actually just old GPUs rebadged. Thus, I believe t'was the case that the old 440MX, purporting itself to be part of the GeForce 4 line, was in fact just a Geforce 2 with some slightly ****ter memory. With myself being too strapped for time to actually find a correct answer, I'd reckon that the case is either that the 5200 is actually just a Geforce3 of some retarded runt-like blithering mongoloid birth defect, or it's just too slow to render the game at a fast enough pace.
dxx is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 02:52 AM   #3
mojoman0
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: California
Posts: 3,566
Default Re: Spore incompatible with FX5200?

freezes on my lappy's 6100go as well
mojoman0 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 11:52 PM   #4
Medion
 
Medion's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Barksdale AFB, La
Posts: 1,238
Default Re: Spore incompatible with FX5200?

Quote:
Originally Posted by taosaur View Post
I just downloaded the Spore trial, and it no work. The earliest compatible card is 5700. Does anyone know what limitation of the 5200 is causing this problem?

I don't much expect a compatibility solution, I'm just wondering why the line is drawn at the 5700.
The 5200 the budget card, sporting 2 pipelines. The 5700 was the improved 5600, with 4 rendering pipelines. However, it's a more optimized design, so actual performance is way more than 2x over the 5200.
Medion is offline   Reply With Quote
Old 06-19-08, 10:22 AM   #5
ragejg
nV News Alumni
 
ragejg's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Finger Lakes of Hell, NY
Posts: 5,399
Send a message via AIM to ragejg
Default Re: Spore incompatible with FX5200?

The 5200 lacks z and color compression. I believe the 6100 and possibly some 7300 variants also have this disability.
__________________

2010-2011 Reviews: GTX 570 | GTX 580 | GTS 450 | GTX 460 | GTX 465
Pre-2010 Reviews: 6600 GT | XMS 4400 DDR | SilenX Cooler | 6800 | 5900 XT | Personal Cinema | 5900 NU


______________________________________________
Phenom II x6 1090t @ 4.0 ghz | Asus M498TD-EVO Am3 SLI nForce 980a | 2x EVGA GTX 560 SLI | 2x4gb DDR3-1333 | Antec EarthWatts EA650 PSU | 60gb Mushkin Calisto Enhanced Sandforce SSD | 2x WD2500KS RAID 0 | Sunbeam Tuniq 3 case | 24" Asus 19x10 LED LCD | 26" Panasonic 720p TV | Sidewinder X5 mouse | Logitech MX5500 & Revolution mouse | Altec Lansing 5.1 THX-Certified audio | Win 7 Ultimate | desk | couch


ragejg is offline   Reply With Quote
Old 06-19-08, 06:36 PM   #6
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: Spore incompatible with FX5200?

Cause the 5200 was a crap card.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-08, 11:22 PM   #7
Madpistol
It's a wittle baby!
 
Madpistol's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United States
Posts: 4,554
Send a message via AIM to Madpistol
Default Re: Spore incompatible with FX5200?

Quote:
Originally Posted by mailman2 View Post
Cause the 5200 was a crap card.
yep... which is why I still have one on my laptop today. Amazingly, it plays TF2, so it's not that bad.
__________________
http://bfbc2.statsverse.com/sig/deta...d%20Pistol.png


MadPistol's Rig

AMD Phenom II X4 965 BE (RB-C3) @ 4Ghz, 1.425 Vcore, 1.25V NB VID
Thermalright Ultra 120 Extreme (w/ Scythe Gentle Typhoon 120mm fan)
Gigabyte UD3H AM3 790GX motherboard
XFX Radeon HD 5870
PNY XLR8 2x2GB CL8 DDR3 1600
G.Skill Ripjaws 2x2GB CL8 DDR3 1600
Soundblaster X-Fi Fatality Titanium
OCZ Vertex II 120GB SSD (OS drive)
Western Digital 500GB Caviar (black)
Western Digital 640GB Blue
Samsung DVD burner
Logitech MX performance mouse
Logitech G15 keyboard
Corsair HX 750-watt Modular PSU
Antec Nine Hundred case
Windows 7 Home Premium x64
ASUS MK241 24" LCD
ACER X241W 24" LCD - RIP
Madpistol is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Daily Deal - Spore Complete and Darkspore, 75% off! News Gaming Headlines 0 06-13-12 06:30 PM
3D is five incompatible growing markets on 13 different platforms News Latest Tech And Game Headlines 0 06-11-12 01:50 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.